Sada je: 04 kol 2026, 00:11.

Generacija 2013. - 5. dio

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Re: Generacija 2013. - 5. dio

PostPostao/la Tinica » 20 srp 2015, 09:26

Latice dječica nam odrastaju i formiraju se u prave male samostalne ljude :luv
Znači on je par dana prije Frana, ok i par godina kasnije :lol
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la Tinica » 20 srp 2015, 10:03

slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la gaga0305 » 20 srp 2015, 10:17

Ma uziva jos, vratio se preksinoc, a jucer opet otisao. Neka uziva, ipak se tamo sve vrti oko njega, a doma uvijek mora dijeliti. Sav je vazan, spava u tatinoj staroj sobi.
tinice bome ste uzivali. Pogotovo Ancica. Tako i treba
mariachi jesi trcala po dvoristu? Mi obavezno moramo biti vani, a kad su s bakom ko od sale izdrze cijelu misu
latice ti imas veliku curu :luv Uzivajte, zasluzili ste

Mi se zatvorili u kucu, vec je pakleno. Sva sreca imam rucka od jucer pa mogu odmarati. Izlazak tek u 17 h
gaga0305
od mama ni m

PostPostao/la Tinica » 20 srp 2015, 10:22

Gaga ti si mu odmah i noćnu skinula? Daj smanji malo temperaturu u peči :lol ...makni drva zbilja si zahajcala pošteno :znoj
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la gaga0305 » 20 srp 2015, 10:25

Nisam, ona jos stoji dok ova dnevna ne krene kako treba. Jednostavno nemam snage boriti se sa njom :ajme :)
Ma zima mi, trebaju mi drva da me griju :)
Moje srce kuca za vas
Dalibor 21.04.2009.
Toni 07.03.2011.
Borna 22.06.2013.
gaga0305
od mama ni m

PostPostao/la Mariachi » 20 srp 2015, 10:57

Tinice, je kad bi to bio zbilja zasluženi odmor - meni se to prometne u noćnu moru trčanja za svima jer neću da mi netko završi u moru, već sad me boli želudac kad se sjetim! Ali, hdB, P mi je već velika a i E i K mogu malo pogledati gdje su mali, potrčati i dovesti ih nazad.
Eto, molim Boga da stvarno nađem bar 10 minuta mira u danu. :znoj
A što se pakiranja tiče, baš si razmišljam da ovaj put ponesem svakome po 3 presvlake i jednu svečaniju za šetnju i misu, jer tamo imam veš mašinu i ko ga šljivi!

Gaga, za čudo, bili su malo bolji ovaj put! :klanja
Ma, čim smo ušli u crkvu, IP je nešto glasno rekao, a neki stari fratar provirio nosom iz ispovjedaonice i rekao mi da idem s njim u kapelu :ajme odmah se pridružila i B i bili su tiho u jednom ćošku kraj moći sv. Ante. Tamo ima više djece, ima i ekran da se vidi oltar a i vidi se kroz staklo, pa je ok. Pod podizanjem sam ga uzela u ruke i šapćem mu u uho da je tamo Isus. A on je vidio vitraj Isusa s nekom zelenom pozadinom i počeo glasno govoriti: "Išuš! Kokodij!" :ajme :nesvist i nemreš ga stišat!
Jedva čekam da dođu malo pameti da mogu i ja biti unutra... :nata

Ali poslije smo otišli malo u šetnju po centru, na slatkač... navečer je najljepše pred Katedralom, fino puše vjetrić pa sam ih pustila da malo trče.

E, da, fakat, ko je naložil peć, nek ju lepo vgasi, priti pliz! :hahaha
P - 2003, ME - 2006, K - 2007, B - 2011, IP - 2013, J - 2017
O:) P - 2010

slika
Mariachi
ay, ay, ay, ay, canta y no llores

PostPostao/la Tinica » 20 srp 2015, 11:10

"Išuš! Kokodij!"
Ajme Mariachi sad si me totalno razbudila :hahaha duša mi spava od onog pozitivnog umora ali me ovo prodrmalo :hahaha
Pa dobro da si došla k pameti ako imaš veš mašinu ne vidim razloga da to sve dolje nosiš. I to što kažeš imaš ti već zahvalnu ekipu za pripomoć u kući pa je iskoristi. Kud idete ne znam jel sam preskočila?
Ja ću otići malo kasnije do Arene idemo na rođendan u četvrtak pa ću kupiti neku haljinicu i knjigicu. Nemam baš ideja :nokti a vidjela sam da Desigual ima sniženje :up
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la biljkas » 20 srp 2015, 11:22

Latica Evo baš s mužem dogovoram kad ćemo. Možda produžim još par dana. Mariachi Presmiješan ti je IP .Odluka da nosiš što manje robe je super. Ja natrpala hrpu toga za sebe i djecu a na kraju Anci cijelo vrijeme u peleni,mali samo u bodicu,operem ih i osuše se za pol sata a ja isto tako samo mijenjam par laganih haljina i to je to. Ok za more im treba i koja kombinacija za šetnju i to je to
biljkas
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mariachi » 20 srp 2015, 11:24

Eto, postadoh budilica :hahaha
Idemo u Rovinj već par godina. :luv

Evo, natjerala cure da si lijepo poslože ormare, a IP napunio gaće, pa gibam! :mah

slika
Mariachi

PostPostao/la Tinica » 20 srp 2015, 11:29

Znači babinjak u Osijeku :lol Latice a kamo ti ideš na more?
Ne znam jeste vidjele ovo, čini mi se jako zgodno upravo dobila ponudu na mail: http://www.didinkonak.hr/
Mariachi Rovinj :luv :luv aaaaaaaa grad koji u meni budi uspomene :lol Ma ja baš volim Istru..,jako jako jako :luv
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la latica » 20 srp 2015, 11:47

bila sam u Didinom konaku :liza jako je lijepo jer zatvore kapiju i onda klinci nemaju kuda na cestu, a iza ima igralište!

mi idemo u naše selo pod Velebitom, između Senja i Karlobaga. svekiji imaju tako kućicu. malo mjesto, nema trgovine, nema kafića, nema ništa. samo čisto more, srne u dvorištu i domaća ekipa. nosim minimalno robe. prvo zato što imam mašinu,a drugo zato što i tako stalno budu manje-više goli. imamo jednu-dvije normalne kombinacije za u grad, kad odemo nekamo malo na izlet i to je to. nama je tamo jako lijepo, ima puno djece baš u istoj dobi ko moj veliki, a puno ih ima mlađe sestre ko bigulica :lol i jako nam je povoljno, nemaš na šta pare potrošit i da hoćeš :lol a sve ti zapravo voze - kombi s kruhom i pecivima svako jutro, voće i povrće dođe, family Frost i eto. imamo sad i jednog lika za ribu nabavit u blizini, poršlih godina je to bio najveći problem :ajme jedva čekam da krenemo!!!

mariachi, i ja sam se namijala ko blesava :hahaha
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Tinica » 20 srp 2015, 12:02

Ma to stara :joy odmor za dušu i tijelo i uopće ne sumnjam u pravu uživanciju.
Jučer navečer smo baš pričali sa frendovima i oni godinama već izbjegavaju more i odlaze na godišnji u planine gdje su jezera:
http://www.youwall.com/wallpapers/20120 ... lpaper.jpg
To mora da je nešto fantastično...sve me sram reći ali ja nisam nikada po ljeti bila niti na jednoj planini :ajme
A sjećate se Hajdi i Kekeca :luv Baš bi voljela to jednom doživjeti...
I kaj je najbolje svake godine kad smo na skijanju uvijek kažem da ćemo doći tijekom ljetnih mjeseci na par dana ali nisam nikad.
A austrijski turizam više novaca ubere u Alpama za vrijeme ljetam na jezerima nego po zimi od skijaškog turizma.
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la gaga0305 » 20 srp 2015, 12:04

mariachi :hahaha meni je super sto mi imamo svecenika koji jako voli djecu, tako da on njih sa oltara vec zove da dodju k njemu i neka slobodno razgledaju. Bome to roditeljima puno znaci :dada
latice vase mjesto mi zvuci kao savrseno :le Pravi odmor, i koristenje mora :dada

Mome je vec dosta kuce, sad je dosao do mene i kaze "oni popa" zvoni postar, samo da izadje :hahaha Sva sreca pa je jos malo spavanjac pa ce mu proci vrijeme
Moje srce kuca za vas
Dalibor 21.04.2009.
Toni 07.03.2011.
Borna 22.06.2013.
gaga0305
od mama ni m

PostPostao/la Tinica » 20 srp 2015, 12:36

Mi isto idemo na mise svakog prvog petka u mjesecu ali ona je tamo doslovce nemoguća. :roll
I onda one stare bake koje dođu na misu samo kolutaju sa očima u stilu kak sam je loše odgojila pa mi je i neugodno... :roll
A najgore mi je kad svećenik prekine misu i pogledava me... :ajme
Meni je jasno da oni koji dođu tamo žele mir, i u tišini odslušati propovijed :up
Nedjeljom je još kolko tolko prisebna :lol jer idemo na dječju pa je klinci zabavljaju :ajme ali bez obzira što bi ja željela da idemo češće to je s njom neizvedivo.
Možete si misliti kakva je bila prošli put na misi kad je Fran na izlasku sa mise rekao "Anči sad si bila sa mnom u crkvi i slijedeći put ćeš ući unutra sa mnom kad ideš na Svetu pričest" :lol Nezgodno je stalno je umirivati, utišavati pa onda ona stalno viče AMEN, pa se križa, pa bi išla do oltara...a ne mogu stalno skakati za njom :roll
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la ŠokNaŠok » 20 srp 2015, 15:11

tinice samo pazi da ti ne uskocci u krstionicu i napravi par krugova ledjno ;)

latice, uzasno mi je kad ju vidim pred tvom jer izgleda ko brad pitt u true romance. gola, rascupana, razvaljena preko fotelja i izraz lica kao da je upravo povukla dim :ajme
al nema veze. smirujem se da je to tak i da trebam sada misliti i na #2 kojoj ce trebati koloko toloko odmorna i neiscrpljena mama kad sleti na ovaj svijet kroz par tjedana.

ovaj dio s maturalcem ne bi komentirala... rastu mi zazubice i cure sline na pomisao da mm i ja budemo solo tjedan dana. jos dve tri godine pa ce se i to cudo dogoditi :lebdi

latice, putovala si tjedan dana nakon poroda?
hmmmmmmmm a da i ja nas spakiram na more tjedan dana nakon poroda....mm ce imati dva tjedna godisnji. mogli bi tjedan dana doma i onda odemo u viksu na jos tjedan..hmmmmmmmm
dole sveki kuha, carica se iskupa jos tih tjedan dana, mm se odmori, beba nije na +800.
samo taj put od tri sata. ne znam... skontat cu si malo oko toga...
jel netko jos putovao tako brzo s novorodjenom bebom?

cure :kiss viroznima, sretno pakiranje i put putnicima!
mah mah
19.06.2013. carica
20.08.2015. mudrica
ŠokNaŠok
pričam na glas

PostPostao/la Tinica » 20 srp 2015, 15:23

Šokica pa što misliš tko je dao petama vjetra :liza Što misliš da su turniri stali kad se mala rodila? :hahaha
Ajme sjećam se da sam u ponedjeljak rodila, u petak došla doma, u subotu prvi đir po Jarunu, u nedjelju Franova prva pričest, u petak išli na turnir u Đakovo a tjedan dana poslije na teniski turnir na Brijune :lol
Meni nikad to nije predstavljalo problem :lol pa barem onda puno spavaju i ne moraš ih zabavljati :hahaha
I najslađe je oduvijek spavala uz zvuk napucavanja teniskih loptica :lol
Šokica sad se najmanje trebaš opterećivati sa izgledom :lol nek hoda u gaćicama cijeli dan...nek jede, nek se zmaže, ma briga te...
Ja sam dosta cool po tom pitanju, sjećam se da mi je jednom jedna mama u parku rekla "Ana marija je jedino dijete koje smije i može sve raditi"...zašto ne? Dok nije hodala puštala sam je da puže po onom parku, ljudi su me gledali kao da nisam normalna, nek se sprlja od sladoleda, (nisam od onih mami koje drže snjeguljicu dok dijete jede da si ne bi uprljala novu haljinicu) nek se zmaže od trave, nek bude crna od blata, neka joj kosa bude puna pijeska, ...ma nek se penje gdje hoće naravno ako nije preopasno...
Kad rodiš nećeš ni primjećivati takve stvari :liza
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la Tinica » 20 srp 2015, 15:26

Jedina stvar koju ne volim vidjeti kod djeteta je kad je šmrkavo pa da mu to sve visi i da bude razmazano po cijeloj glavi...
Na to jedino pazim ako je šmrkava da mi je vlažna maramica uvijek uz mene...
Neki klinci sad ne smiju jesti čokoladu jer je pretoplo pa će se otopiti i odmah zamusati :lol
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la Margot » 20 srp 2015, 15:43

Tinica je napisao/la:Ja sam dosta cool po tom pitanju, sjećam se da mi je jednom jedna mama u parku rekla "Ana marija je jedino dijete koje smije i može sve raditi"...zašto ne? Dok nije hodala puštala sam je da puže po onom parku, ljudi su me gledali kao da nisam normalna, nek se sprlja od sladoleda, (nisam od onih mami koje drže snjeguljicu dok dijete jede da si ne bi uprljala novu haljinicu) nek se zmaže od trave, nek bude crna od blata, neka joj kosa bude puna pijeska, ...ma nek se penje gdje hoće naravno ako nije preopasno...

Hehehe ;) ovo je inače oduvijek tvrdio jedan stari, legendarni zagrebački pedijatar, nažalost pokojni... sve je to za stjecanje imuniteta, i odlazak u štalicu, i bliski susreti s domaćim životinjama, i valjanje u pijesku... ;)
samozvana špijunka
Margot
konkavna

PostPostao/la latica » 20 srp 2015, 16:03

šok, mi smo putovali i s jednim i drugim djetetom tjedan dana nakon poroda iz Zg-a u Os, jer sam ja rodila u Zagrebu, a živimo tu. onda bi bili nakon rodiišta par dana kod mojih i išli doma. sa starijim smo išli na more mjesec dana nakon što se rodio - nakon prve kontrole. ja sam išla u "svoju" kuću, isto mi je bilo bit doma ili tamo u smislu organizacije i kuhanja i svega, samo daleko ljepše jer smo se kupali i nekako bili opušteniji ipak, a mislim da i bebi godi morski zrak i šetnje navečer po vani i sve to. ja ti svakako preporučam da odete. put možete i malo presjeć ili recimo - ja sam je nastojala dobro nadojit prije polaska i onda je spavala 2.5 sata do Osijeka, i kad smo stigli sam je odmah stavila na cicu i stvarno je bilo bezbolno putovanje ;) odite na more, preporodit ćeš se, vjeruj mi!!

što se tiče crtića, moj stariji je prestao spavat popodne kad je s nama, slično ko i mala - s godinu dana. preko ljeta, mi ujutro na plažu, iskupamo se i doma ručamo, duuuša mi spava, ali on ne. onda smo mu dali s dvije godine da gleda crtić dok je najveća vrućina, vani nije mogao bit od sunca, a unutra stvarno nije imao više šta jer je kuća jako mala. to je bilo jedino što bi "mirovao", iako je on i onda gledao i istovremeno glumio šta gleda i skakao,a li barem je bio na jednom mjestu. mislim da smo se svi spasili s tim. i nije kasnije bio nikakav ovisnik i TV-u, štoviše. tak da, kažem ti, olakšaj si maksimalno, sve neke druge stvari ćete nadoknadit.

joj ja danas ništa nisam napravila išla sam brzinski dat neki izjavu na radio, glupost do neba, al ajde i onda na neki službeni ručak. to rijetko moram ići, ali eto, bude i takvih prilika. u restoranu slaba klima, e preznojila sam se živa :lebdi idem sad do knjižnice nešto posudit i idemo doma, hehe mogu i odspavat malo :joy :joy dok se ja naviknem na slobodu, taman će mi proć maturalac :mrgreen

tinice, i ja svoje pustim da se zamažu i da svakakvi hodaju okolo ako je izgled posljedica pustolovine - iskreno mislim da je to za imunitet i samostalnost više nego korisno ;)
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la ŠokNaŠok » 20 srp 2015, 16:29

krivo smo se skuzile :nata

ne zbog izgleda, nego zbog izraza lica me gledanje tv iritira. kao da je na drogama. u nekom paralelnom svijetu je gdje je mozak baj baj ;)

a izgled.... heh.. cim je propuzala je bila na podu gdje god i u cem god. samo bi joj navukla stucne i isla je ko strijela.
zemlja trava pijesak cesta, svugdje sam ju pustala i ekipa je padala na dupe, al ona je uzivala.
dosle bi doma i odmah u kadu, a roba na 60 :nata
a da ne spominjem da smo je ona BLW beba - beba vodja dohrane - sto znaci da je sama jela od 6 mj.
e ti bodiji nisu spaseni niti na 90 :mrgreen

da, definitivno cu si probati organizirati bijeg na jug.
hvala cure na ohrabrenju ;)
19.06.2013. carica
20.08.2015. mudrica
ŠokNaŠok
pričam na glas

PostPostao/la cici » 20 srp 2015, 19:18

Ajme,kako vi tipkate...ne mogu vas pohvatati :nesvist

latica je napisao/la:cici,ako si za kavu,ja sam za, ja sam s poslom gotova do 4, mogu u utorak ili srijedu?

Može sutra. I ja sam do 16h gotova pa možemo tada. Reci samo gdje ti paše. Možeš i na pp.

Mariachi je napisao/la:"Išuš! Kokodij!"

Ajme mariachi jesam se nasmijala IP :lol :luv

Kod nas je jedan mladi svećenik (moje godište,pa se tješim :p ) i dozvoli djeci da šetaju,plešu,pjevaju.... u 9 nedjeljom je misa baš za djecu,pa bude dječji zbor i sviraju gitare i bude baš lijepo....

Ajme Latice,ovo "tvoje mjesto" izgleda baš kao nešto za mene :mrgreen
Tiho,mirno,bez gužve i trgovina.....

Tinica je napisao/la:Ja sam dosta cool po tom pitanju, sjećam se da mi je jednom jedna mama u parku rekla "Ana marija je jedino dijete koje smije i može sve raditi"...zašto ne? Dok nije hodala puštala sam je da puže po onom parku, ljudi su me gledali kao da nisam normalna, nek se sprlja od sladoleda, (nisam od onih mami koje drže snjeguljicu dok dijete jede da si ne bi uprljala novu haljinicu) nek se zmaže od trave, nek bude crna od blata, neka joj kosa bude puna pijeska, ...ma nek se penje gdje hoće naravno ako nije preopasno...

Ovako je i kod mene.... Nekad budu baš "kao praščići"- ali neka-djeca su-neka uživaju!!!! :dada

:kiss svima
slika slika
cici
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Diana001 » 20 srp 2015, 22:43

tinice onda dok ste u Vodicama morat ćemo navratit na kupanjac da se upoznamo i da vidimo Ančicu kako pliva.
Ja Karla isto uvijek pustim da se igra svugdje i da se zaprlja i da padne i da proba neke stvari pa makar i ne uspio, dapače na neke stvari ga i potičem jer znam koliko je bitna ta sloboda i da sve proba i igra se vani, u zemlji, blatu.. Kad padne kiša mi smo obavezno na ulici u gumenim čizmama i on trči gore dole po lokvama, ja mislim da nas cijelo susjedstvo gleda s prozora i misli da nismo normalni :lol nitko od njih ne izlazi da senedajbože nebi smočili :shock

Ja se samo sjetim kako je meni bilo u djetinjstvu, sve najbolje igre pamtim vani, želim da i on to iskusi, samo što se nema baš s kim igrati vani, ajde nekad bude puna ulica, al većinom su svi u kućama a mi jedini napucavamo loptu vani.

Bili smo popodne u Solarisu s dvije prijateljice i njihovom dječicom, kako su se nauživali, Karlo se skroz opustio u moru, neda ništa staviti na sebe (pravo dalmatinsko dite :lol ) ali hoće da ga ja malo pridržavam i onda maše nogicama, rukicama, sad hoće i u plićaku sam kao plivati, drži se rukama za dno i maše nogicama, do kraja ljeta možda i propliva :p
slika slika
Diana001
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mamamana » 20 srp 2015, 22:49

Dobro večer majčice, malo se lakše diše u metropoli! A vi se raspisale, divota, baš mi vas je užitak čitati!
Sunčeko, jako me veseli što tako uživate, nadam se da L surađuje i po pitanju pelena, pa se u Zg vratite kao bezpelenaši. Zbilja ste dobar tjedan izabrali za bijeg sa vrućeg gradskog asfalta! Željno iščekujemo povratak i još koju lijepu vijest (ovaj put službenu) od vas! :kiss
Joj, Diana, Bogu hvala da je virozica tako brzo prošla, to je zbilja visoka temperatura, ali naš K je momčić i pol! Samo ti uživaj sa svojim sinčićem, ja pamtim sve te igre koje su moji roditelji i brat igrali samnom, skakanje po lokvicama, ples na kiši, valjanje po sijenu, hodanje bosih nogu po potoku,..., i voljela bih da takve uspomene imaju i moja djeca, daleko od uniformiranosti i pravila!
Mariachi, do suza me nasmija tvoj Ivek, ma velim ja on je čista pozitiva, kak i njegova majčica :luv !
Sok, ne trebaš niti najmanje osjećati grižnju savjesti zbog crtića niti zbog ičega drugog što ćeš napraviti kako bi si olakšala ove teške dane! Nikome par crtića nije načinilo nikakvo zlo, a iskreno mislim da se na prste jedne ruke može pobrojati majke koje nisu pribjegle tom "triku" kada sve drugo zakaže. Drži se, vjerujem da ti nije lako :hug .
Gaga, nisam mislila da ću to ikad reći, ali BLAGO VAM SE za pljuskove, daj pošalji malo toga i nama. Ak mi sveki nastavi ovim tempom zalijevati vrt, bankrotirali budemo! :lol I, da, bravo za odvikavanje, bude to pomalo, a očito da on sve više kuži "princip rada"!
Biljkas, super da ne forsiraš malenu oko pelena, ionako bi od toga ispao kontraefekt. Sve će to spontano krenuti i doći na svoje! Uživaj kod mamice, što duže to bolje! :luv
Latice, bratsko sestrinska ljubav nešto je najljepše što postoji, ne mogu doći k sebi koliko su ti dječica nježna i predivna, pa makar vi roditelji pritom "izvisili" :lol E, da, ovaj tvoj odmor u potpunosti bi zadovoljio sve moje kriterije i savršeno odmorio dušu i tijelo! Sigurna sam da jedva čekaš da odete!
Tinice, Fran ti je legenda! A vidim i ti mužić ste odlučili malo pobjeći bez dječice, neka neka, tako i treba :dada ! Joj, da, ne mogu vjerovati ovo kaj si rekla za Ančicu da je tak živahna i nemirna u crkvi, ja nju uvijek doživljavam kako mirno djetešce, koje mirno sjedi u kolicima i sluša što joj se govori :lol
Kaj se dječje zaprljanosti i zaigranosti tiče, totalno sam flegma po tom pitanju, tako dugo dok tom igrom ne mogu nauditi sami sebi. Moj brat ima sina koji će sada u drugi osnovne, njegova majka ga je dok je bio mali presvlačila 4-5 puta na dan (ne pomakla se sa ovog mjesta ako lažem!!!), stalno brisala ruke antibakterijskim maramicama, branila igru u pijesku, na zemlji, na betonu, zapravo bilo gdje di bi mogao doći u kontakt sa nečim prljavim... Suma sumarum, to dijete danas je alergično na preko 30 različitih stvari, od hrane, brašna, ribe, sapuna..., pije lijekove da se te alergije suzbiju bar do te mjere da je u stanju pojesti šnitu kruha a da ne poplavi... Nikada nitko u obitelji nije imao alergije na ništa, niti sa bratove niti njezine strane, da bi meni brat neki dan priznao da se stalno brine da nisu možda oni pretjeranim održavanjem gotovo sterilnih uvjeta oko djeteta sami skrivili pojavu njegovih alergija, jer im je tako nešto natuknuo doktor u bolnici...
Laka vam noć svima, nadam se da ćemo je uspjeti prespavati :kiss
mamamana
Žena FANATIKA Abbe i majka princa Georga

PostPostao/la Mariachi » 20 srp 2015, 23:09

Samo na brzaka, dok mi nije riknula baterija.
Ne znam kako se zapravo dobivaju alergije. Ja svojima ne branim. Pustim ih van, malac furt neke kamenčiće zoblje i to mu vadim iz usta. Nisam ni Paulini branila a ima alergije na pelud, prašinu i perje.
Ali činjenica je da su otporniji kad nije sterilno čisto doma.

Moji su se danas svih 5 uvalili u mići bazenčić i uživali, tak ih je bilo lijepo vidjet! Rastop! :luv
A popodne se Brigita igrala da mi donosi poklon za rođendan. Našla je neki papir, to je kao čestitka i kaže da tu piše "Gigi i mama sretne zauvijek" :luv
Postala je nježnija prema braci. Baš pazi na njega i često ga grli i ljubi. A i on je naučio dati pusu :luv

Ekipa na moru, uživajte dok traje...
Danas je malo lakše ovdje, sutra bumo vidli, kak su rekli slepci.

Laku noć svima!

slika
Mariachi

PostPostao/la Tinica » 21 srp 2015, 09:21

Mamamana pa kako ti uspije sve ovo tako utanane pohvatati :lol
Vidjela sam da si napisala da ti je malenoj najdraži film Tko pjeva zlo ne misli pa ti evo prijedlog kako da iznenadiš svoju bolju polovicu i klince:
http://relaxino.com/hr/skrivena-dvorist ... 7-26072015 Upravo u Basaričekovoj ulici u tom dvorištu se snimao navedeni film. Mislim da ćete biti oduševljeni :kiss
Latice kako mali purgeri :kiss
Kao što vidite ja sam ostala na vrućem gradskom asfaltu. :basnecu Sve sam pripremila za današnji odlazak, čak sam jučer kupila i novi suncobran i bazen i pumpu da se danas lijepo zabave u dvorištu kod mojih i jutros se mi spremamo za odlazak i zove stečajni upravitelj da se ne osjeća najbolje i da nije spreman ići na put na preuzimanje objekta :roll i tako ja lijepo izvisila i vidio je MM da sam baš bila razočarana i veli on meni "A kaj sad, uzela si godišnji pa kad već ne idemo u Beograd pravi mi društvo jer imam ročišta u Zlataru i Novom Marofu :hahaha Nije mi palo napamet koristiti dane godišnjeg na takve gluposti
A jučer sam i preskočila bazen jer sam pakirala Frana, sredila robicu od vikenda i tak malo pomalo došla večer. A moram ga fino spakirati kad mi ide na tjedan dana i to ne baš blizu tak da sam mu stavljala u kozmetički neseser od bepanthen kremice do sticka za osjetljiva područja na licu. U zadnje vrijeme je počeo jako puno paziti na higijenu tako da nikud ne ide bez zubnog konca, listerina, pjene i gela za kosu...Volim kad je sa mnom dok pakiram da zna gdje mu što stoji jer znate kakvi su klinci handrasti :lol mora nositi i falstere, i tople gelove, hladne gelove, sprejeve za mišiće... ma milijun stvarčica a danas popodne još mora kod ortodonta da mu namjesti aparatić za zube prije puta a dolaze mu i novi ulošci...
I jutros sam ubrala par paradajza iz vrta i kolegici donijela ogromnu tikvicu. Šteta kaj Anči nije bila sa mnom da ih slikam, garant je veća od nje :lol
U čemu vama klinci spavaju tijekom noći? Ja njoj stavim samo gaćice i ništa više.
Diana mi smo ti dolje od subote 01.08.do 15.08. kad idemo u Međugorje pa se u ta dva tjedna obavezno vidimo :joy
U Olimpiji imamo i mali dječji bazen pa nek se igraju do mile volje. A ležaljke Franči već zauzme ujutro u 6 sati kad se spušta na terene. Ove godine imamo okupljanje sa muževe strane u onom Etno selu http://etno-herceg.com/hr a poslije idemo svi na Križevac. No ove godine Anči više neće stati u Baby Bjorn tako da će nam biti veselo penjati se gore. Ja svake godine idem gore pješice i onda MM samo komentira u šali "E ženo moja da je meni samo znati kakve ti to grijehe imaš na duši da se tako žrtvuješ" :lol
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la mamamana » 21 srp 2015, 09:56

Ajoj, Tinica, baš mi je žao da vam je propao put, ja isto ne volim kada sve tako u detalje isplaniram i onda mi se izjalovi, makar, na tvom mjestu ja bih prihvatila mužićevu ponudu, tko zna kamo bi vas put mogao odvesti ;) . Joj, ne spominji mi pakiranja, ja imam dvije polu-odrasle cure, možeš misliti kako im putne torbe izgledaju kada se nekam ide :nesvist ...
A kaj se pamćenja tiče, to mi je "defekt" još iz mladosti, imam pamćenje kao slon, što je ponekad super, ali ponekad zna biti tlaka... Živahna je Anči, kažeš ha? :lol Razumijem skroz, ovo moje malo čudo je kao na baterije :lol
Joooj, hvala ti na ovom infu!!!! Obavezno idemo!!!!!! Mi svi doma obožavamooooo sve vezano u stari Zagreb, planiramo otići u muzej grada Zagreba, a ta ljubav se prenijela i na djecu. Ma ja uvijek velim da sam ja rođena u krivo vrijeme, moj temperament, karakter i aspiracije savršeno bi se uklopile u ta stara vremena :lol
mamamana

PostPostao/la latica » 21 srp 2015, 10:02

samo na brzinu da prijavim da su purgeri super! danas idu malo u west gate da si stariji izabere poklon jer sutra ima rođendan, a popodne idu kod mojih na vikendicu. ja imam sto stvari za završit ovih dana da mogu u petak za njima. jučer sam napokon tepihe dala na čišćenje, moram još neke salon namještaja obić, idem danas kod frizera, dvoje babinje imam ovaj tjedan, pedikuru prije mora, još neke planirane kave i naravno posao završit, to mi je najgore, jako sam dekoncentrirana :roll
ali danas idem s cici na kavu :joy

puse vam šaljem :luv :luv tinice, žao mi je za tvoj put,a li već ćeš ti nekamo zapalit, ne brinem ja za tebe ;)
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Tinica » 21 srp 2015, 10:25

Ma sad kad pogledam nije mi uopće žao i već planiram ja svog mužića izvesti večeras van. Znate kak se veli kad neće Muhamed brdu, brdo će Muhamedu. :rolf
Fran mi je još danas tu pa može pripaziti sestricu a on i ja možemo otići malo na Gornji grad.
Mamanama - bile su mi kolegice sa posla i vele da je fantastično da te totalno vrati u prošla vremena ;)
Moj muž isto jako voli stare stvari, antikvitete, zato sa njim nikad ne mogu fulati što da mu poklonim :faca Sve slike u uredu su mu sa motivima Starog Zagreba.
Samo odem na sajam antikviteta na Britanac i riješena stvar. :up Sad sam mu za prošli rođendan kupila veliku bakrenu Temidu i ona zauzima posebno mjesto u njegovom uredu. Zbilja je prekrasna a on je bio oduševljen :luv Meni je takav gušt gledati izraz lica kad drage osobe otvaraju poklone :luv i sigurna sam da nije bez veze ono kad se kaže da ljude više veseli darivanje nego primanje poklona :le
Latice kakvi su trenutno interesi kod juniora? Na čemu je sad :lol Bakugani, spidermani, batmani, power rangeri, Supermani, Hulk? Kaj još postoji od tih junaka...ajme kad se sjetim :lol koja milina je sad sa Kitty i sa Minicom :luv
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la mamamana » 21 srp 2015, 10:33

Tinica je napisao/la: sigurna sam da nije bez veze ono kad se kaže da ljude više veseli darivanje nego primanje poklona :le

E baš je tako kod mene, kada meni netko nešto daruje nije mi takav gušt kao kada ja nekog razveselim, a pogotovo ako pogodim "u sridu" sa poklonom, ma nema mi veće sreće!
Latice, Latice, slatke brige imaš ;) ! Uživajte na kavici!
E, da, moji svo troje spavaju samo u gaćicama, a pokrivaju se laganim plahticama. Sve više od toga bilo bi - previše!
mamamana

PostPostao/la Tinica » 21 srp 2015, 10:50

Latice stavite koju fotku na FB :up
Kako si zadovoljna sa lakom? Stavljala si shellac ili?
Ja ću drugi petak ići prije mora. :faca
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PrethodnaSljedeća

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 19 gostiju.