Sada je: 18 tra 2026, 16:49.

Jesenske mame i bebe (1. dio)

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Jesenske mame i bebe (1. dio)

PostPostao/la cvitak34 » 22 srp 2015, 15:09

sinoć sam bila... i kaze da nije strasno. :dunno
cvitak34
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mrava » 22 srp 2015, 15:48

Ne želim vas plašiti, ali svakako kod ginekologa napomenite za oticanje. Mene je to dovelo do EPH - gestoze i završila sam trudnoću s drugim djetetom u bolnici. Za vrijeme prve trudnoće sam toliko oticala da sam nakon poroda imala upalu bubrega. Sad u trećoj trudnoći mi ne otiču toliko jer se držim neslane dijete. Nije za zezati se.

Što se tiče kila, u 1. trudnoći sam dobila 14, u 2. trudnoći 13, a sad 3,5. Ali ovaj puta zbilja me poplašio gin. pa od straha da ne izgubim bebu i visokog tlaka, maltene ne jedem ništa.
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
mrava
tenfam tenfalicom

PostPostao/la bubsek » 22 srp 2015, 21:48

mrava- a sto kaze doktor o tvoj kilazi?...sada mi se cini da si ipak pre-premalo dobila....
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IINA » 22 srp 2015, 23:02

cvitak, kos gestoze se stvari mogu razviti u par sati.
Ako te zaboli glava kojim slučajem, svakako otiđi odmah na pregled.
Ima i lošjih svršetaka od mravinog, na žalost..
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la mrava » 23 srp 2015, 10:15

Ništa mi nije rekao, kao, svi mi se čude kako sam premalo dobila, ali beba se dobro razvija, to je bitno.

Dobro iina kaže, treba sve uzeti u obzir, svako oticanje nogu je opasno
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
mrava
tenfam tenfalicom

PostPostao/la cvitak34 » 23 srp 2015, 11:26

svakako ću ga nazvat večeras... sad sam googlala gestozu.. bar mi je talak u redu. svakako fala na savjetima.
cvitak34
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la bubsek » 29 srp 2015, 16:45

Bokic curke...

Opet vas nema ...

cvitak-kako si?...dal jos otices...

mrava-kako si ti?

ostale curke di ste pobjegle?

Kod nas zahladilo i to posteno...toliko da sam ja skupa sa klincima u lganinim trenirkama vani :shock
...gledala vrijeme sljedecih mj.dana koliko mi se cini nista vise od kupanja vani...
Ljeto je po svemu sudeci zavrsilo...
Koliko mi ipak pase manje vrucine ali opet mi je i zao...

Inace ja sam ok...bebica tuce ko velika samo se tako nekako cudno smjestila da me tak zna zaboliti kada me udara...a kada lezim jedino mogu biti na desnom boku da meni a i njoj pase...
Odlazak na Wc me izluduje...dignem se 3-4puta u noci...ufff...

Isla sam u pon.raditi provjeru secera moram sutra provjerit nalaz...(iako mi se cini da ce biti sve pet)...
Uspjela probaviti onu odvratnu glukozu...ufff...

Ovih dana sam si i torbu za bolnicu skoro spremila ,sve sam si mislila polagano robicu za bebu spremati ali sam odlucila jos malo pricekati...
Trebam i kindac novi kupiti pa sam u potrazi nekog...i tak...laganini dosla do 30-tj... :shock

Prebrzo vrijeme ode...a mi jos na prvom topicu... :/
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mrava » 31 srp 2015, 10:57

Evo mene, opet sam bila u bolnici. :ajme U pon sam otišla kod svog gin., on me poslao s uputnicom da se ipak uradi cerklaž, u uto urađena cerklaža, danas sam puštena kući. Sve ok. Za 3-4 tj. moram u bolnici na pregled a dotad kod svog gin. dalje voditi kontrole.Moram mirovati. Radili su mi uzv, sve u redu, beba ima 1003 g. :luv

administratorice molim da upišu na popis da nosim dječaka :luv
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
mrava
tenfam tenfalicom

PostPostao/la MALA2006 » 01 kol 2015, 15:47

Cure :mah

Ubacujem se samo da kažem cvitak da obavezno ode u bolnicu ako počnu glavobolje kao sto je ina rekla ili ista neobicno sa vidom tipa "krijesnice", titranje, kao ds kroz vidu gledas, oticanje ruku i/ili lica.
Zbilja se nije za zezati sa time. Ja sam na hitnom carskog završila sa preeklampsijom koja se razvila za par sati s tim da tlak od 170/110 nisam ni osjetila.

Moj savjet je da samo radi oticanja lica odeš u bolnicu da ti povede nalaze, ne bi to prepuštala ginekologu koji od oka procjeni Jel to ok ili nije.
:luv :luv :luv
MALA2006
katodiler

PostPostao/la Nataša » 04 kol 2015, 18:16

Bok cure. Evo da se pribilježim u vašu grupu.
Ovo mi je druga trudnoća, prva je bila savršena školska, koja je rezultirala prekrasnim dvogodišnakom, a sada je nešto kompliciranije, ali se jednako veselim svemu što me čeka. Termin je 23.11.2015. i curka je., Znaci sad bi bilo oko 24 tjedna, moram si napravit ticketić u potpisu ali sam zaboravila kako, pa bih bila zahvalna modicama da me podsjete, unaprijed hvala :)

Veselim se druženju... i ćavrljanju...

Što se nekih tegoba tiće, nemam ih puno, mučnine su bile najgore i trajale do četvrtog mjeseca, sada već zadnja dva uživam po tom pitanju i papam skoro sve normalno, imam hipotireozu koju sam otkrila još u prvoj trudnoći, ali nije strasno samo moram redovno kontroliratii piti nadomjestak hormona. Malena je već jako živahna, i super mi je sto ju mogu svakodnevno osjetiti i znati da je živa i zdrava.

U samom početku je bilo dosta klimavo i nismo znali kako će sve završiti, te su nam to bila najgora dva mjeseca u životu, ali sada smo se malo smirili... Mišica ima Omfalokelu, odnosno, crijeva joj se razvijaju izvan trbušne šupljine, što nam je bio prvotni šok, no sad kada znamo o ćemu se radi, i pratimo stanje puno smo smireniji... Kromosomi su u redu, srce je u redu, te se nadamo da je to izolirani problem i da neće biti ništa drugo uz to... Osim toga se super razvija i raste... i veselimo se prvom upoznavanju :)

Toliko od mene za sada... tipkamo se kasnije... :*
14.04.2013. moj pametnjakovic
19.11.2015. princeza borac
Nataša
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mrava » 05 kol 2015, 06:08

Nataša, dobro nam došla! :joy Bit će sve u redu sa curkom, izdržljive su one, dobro da su otkrili na početku što joj je, pa da prate :hug
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
mrava
tenfam tenfalicom

PostPostao/la mrava » 08 kol 2015, 09:07

Gdje ste sve?
Ja sam bila jučer na kontroli nakon rađenja serklaža, šav čvrsto drži, pitala sam dr. što znači to mirovanje koje mi je preporučeno, pa mi je rekao da ne moram striktno ležati, mogu prošetati, otići do trgovine, obaviti lagane kućanske poslove (skuhati ručak, oprati suđe...) no ne razvlačiti usisivač i dizati teret. Naravno, u danu ponekad leći i odmoriti.
Opet vrućine :znoj
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
mrava
tenfam tenfalicom

PostPostao/la bubsek » 08 kol 2015, 10:48

Bokic...

Ja sam tu ali sam tako preljena za pisanje...

poceli smo sredivati potkrovlje,toliko posla toliko stvari koje su se godinama gomilale...a ja sam gledam i nista nemogu...
Izluduje me to ,tako se osjecam beskorisno neznam koliko puta se dnevno rasplacem jer znam koliko bi inace mogla pomoc a ovako nemogu nista...

Uspjela sam oprati svu robicu za bebicu ,sve speglala i pospremila i tako jednostavan posao mene umori koda sam prekopala cijelu livadu...

Ova vrucina mi takoder ne pomaze bas jer me jos dodatno umor savlada...
Vucem se ko krepana kokos... :-(

Beba u zadnje vrijeme tako jako udara,sve me nekako bolecka rezucka...
A najvise stidna kost ujutro kada se probudim ,bas me onako tupo boli dok se ne razgibam...
Ginic kaze sve normalno...

31.8 su me narucili na kompletan bolnicki pregled s obzirom na abrupciju posteljice u predhodnoj trudnoci...
Pa ce me detaljno pogledati i vidjeti hocu li na carski ili prirodno...
Samo se nadam da me nece prije vremena staviti u bolnicu ...poludjela bi da u svom tom kaosu doma jos i ja moram ranije u bolnici... :-(

Milijun problema a pomoci nema... :-(
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Nataša » 09 kol 2015, 15:21

Pozdrav curke... sigurno sve uzivate u morskim čarima čim vas baš nema ovdje...

bubsek tvoj post kao da sam ja pisala, i mi smo u radovima, nekad mi se čini oduvijek, kako smo MM i ja počeli zajedno živjeti konstantno neki radovi doma, sada smo napokon preselili u potkrovlje, ali sad pak slijedi renoviranje prizemlja i podruma, stalno se tješim da se bližimo kraju i kako dolje nema toliko posla kao gore, međutim s vremena na vrijeme mi zbilja bude svega preko glave... kao što i sama pišeš, sada još u trudnoći ne smijem ništa skoro, a toliko toga bi htjela i mogla, ali ne... neke stvari sam radila sama, tipa slagala namještaj, naravno ako nije pretežak i slično... i naravno čišćenje... ali to je uglavnom to... ali tako valjda mora biti, bolje nego da se naprežemo pa ugrozimo bebici život...

Držim fige da što prije završite i uživate u gotovom, a ti se samo fokusiraj na ono što slijedi... :luv

Vrućine su zbilja grozne, meni je jučer bio grozan dan, sve me nešto zatezalo, boluckalo, umarala sam se za svaku glupost, i imala osjećaj kao da sam dobila 10 kila u tom danu... takav dan valjda... danas je već bolje...

nego, htjela sam vas pitat jel pijete kavu? jeste se odvikle toga ili samo smanjile, ili uživate u njoj kao i prije?
ja sam na samom početku prestala piti, pa sam opet krenula, jednostavno nisam mogla odoljeti, nekako mi je u prvoj trudnoći bilo lakše se ostavitt tog rituala nego sad... a mišljenja o tome su vrlo oprečna, pa ne znam ni sama jeli to ok ili nije...
Nataša
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mrava » 09 kol 2015, 15:35

Cure, samo polako sa sređivanjem i čišćenjem, ne naprežite se. Stigne sve.

Mi nismo išli na more ove godine, pržimo se u Slavoniji. Ja se nisam nijednom okupala ove godine nigdje, osim u tuš kabini :p Jučer smo mm i ja s djecom otišli na obližnje jezero, oni su se kupali, a ja uživala na klupi u hladu. Ne smeta mi to, bit će.

Ja sam cijeli život pila ujutro i popodne po šalicu kave, no još u 1. trudnoći sam odustala od te druge, popodnevne šalice, nije mi pasala, no jutarnju kavu volim, nekako se ni ne mogu razbuditi bez nje. I to pijem pravu, Franckovu jubilarnu kavu svako jutro.

Nego, jeste li što počele spremati za rođenje djece? Robicu, i to? Nama je kinderbet spreman, a planiram ovih dana pregledati nosiljku, robicu za prvih mjesec dana oprati i urediti.

Ovih dana smo u kupovanju školskih stvari, imamo prvašića pa smo išli u nabavku od torbe do pribora :luv
:kisichagic
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
mrava
tenfam tenfalicom

PostPostao/la Nataša » 09 kol 2015, 15:52

Super za prvašića... sigurno ste svi uzbuđeni zbog toga... znam da bi ja bila kao da sam idem u školu... hehe... al moj ima još koju godinicu do tada, i ne žuri mi se...

Nisam još ništa počela spremati od stvari, nekako mi je još rano jer ne želim da mi dugo stoji, ja volim da je što svježije... iako ću ovaj puta morati ipak malo ranije sve pripremiti jer kod mene nažalost postoji veliki rizik od preranog rođenja, oko čega sam već lagano počela paničariti... ali pokušavam ne misliti o tome, i ubijeđivati samu sebe da će doći kako i treba...

Uglavnom, nisam još sigurna bih li spremala krevetić ili ne, jer mi Leo nikad nije spavao u krevetiću na kraju nego je od rođenja s nama u krevetu, pa vjerujem da će tako biti i s malenom, a opet s druge strane, možda zbog njenog stanja bude bolje da spava sama, iako bi mi draže bilo da je s nama u krevetu...
Kad smo već kod toga, moramo polako L privikavat na njegov krevet, koji još nismo ni kupili, iako već znam i koji, ali čekam plaću valjda, malo smo se istrošili ovaj mjesec sa svim tim radovima...

Kako je to kod vas prošlo? ako netko ima s tim iskustva? ne želim da dobije osijećaj da ga izbacujem iz kreveta zbog seke, a opet svi četvero fizički ne stanemo, i strah me, jer je on poćeo dosta nemirno spavati nekad, pa nas istuće nogicama i rukicama... hm...

Ja sam nekako postepeno počela piti po dvije šalice kave, ujutro i popodne, iako stavljam manje kave nego inaće, odnosno lakšu pijem... ne znam dal to ima ikakve veze...
Nataša
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la bubsek » 09 kol 2015, 16:15

Bokic curke...

Danas mi je tako tezak dan svi moguci problemi su mi se nakupili a onda sam pukla i izvikala se valjda na sve i plakala skoro 2 sata...

Praznici su skoro gotovi a tako se sve poklopilo da s djecom skoro nikuda nismo isli...sada su ti veliki radovi u tjeku i jednostavno vise ne skignemo nikuda...

Krivim za sebe sve...jer da nisam trudna puno toga bi mogli a ovako smo skroz ograniceni...a tu se naslo jos hrpu ostalih "problemcica"koji su meni trenutno u glavi OGROMNI a u biti lako rjesivi...

natasa-moja E jos uvjek spava s nama u sobi u kreveticu do nas ali tocno znam kako ti je...moja se toliko baca po tome krevetu ,...neki dan me udarila nogom u trbuh a nocas mi je prikeljila samar...

trenutno ju nemam kuda preseliti do odlaska u potkrovlje ...no vec sada vice da ona nece svoju sobu ...pa budemo vidjeli kako bude to...

sto se tice kave pijem ju ujutro u maloj salici obicnu tursku sa mlijekom a popodne u velikoj salici iz aparata ali ju razvodnim pa skoro ni nije kava...

svega sam se "loseg"odviknula pa mi je barem to ostalo...
prije sam pila po dvije tri velike salice tako da sam opet smanjila...

mrava-znaci prvasica imas?...
joj znam kako je to...prvi razred svega treba...
moja vec 4 krece pa svega par stvarcica treba (srecom knjigice su nam besplatne)...

za bebicu je vise manje sve spremno...danas sam bas zadnju turu robice spremila...
kindac ce biti zadnji...i to ce ga najvjerovatnije mm sloziti kada budem u bolnici...

trebam jos kupiti neki kompletic za izlazak iz bolnice i oprati sjedalicu...
i sada se osjecam puno lakse sto mi je skoro sve spremno...

ipak sam 31tj.pa radije neka sve bude slozeno...

pozdravljam vas...idem se pokusati ohladiti...
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la cvitak34 » 10 kol 2015, 16:04

nataša dobro došla :buket
evo samo da se i ja javim. živa i sve ok. naredali mi se gosti pa nikako da ohanem :gaah . već sam par puta mužu spomenila: kako bi bilo da se preselimo u liku u neko malo mirno seoce?! nije ni on daleko od te ideje..
curke drž te se i tipkamo se kad splasne vrućina / rodbina .
cvitak34
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mrava » 13 kol 2015, 06:56

Nikako se ja javiti. Da, H mi je ove godine prvo dijete za 1. r., G će nagodinu u predškolsku grupu. Bože, ide to vrijeme, a kao da su jučer rođeni. A sad sve čekamo nove bebače :luv I to će brzo!

Ja još nisam robicu pregledala, sve, kao ima vremena... Neki dan sam zašla u DM po neke gelove za tuširanje pa pregledala malo police s baby opremom, od pelena do vlažnih maramica i svega što je potrebno. Baš si moram sjesti i napisati popis svega što mi još treba za dolazak bebe.
Robu jesam sačuvala od prvih dvoje, imam i nosiljku, sjedalicu hranilicu, sve.

Kako ste ovih dana?
Mene ovih dana drži želja za slatkim, od voća do slatkiša :oops:
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
mrava
tenfam tenfalicom

PostPostao/la cvitak34 » 13 kol 2015, 16:04

oj curke!! sama sam doma i malac spava... :yess kako dobro dođe malo tišine.

ja sam sinoć prekopala garderobu od malca kad je bija beban i zaključila da treba samo kupit koju gazicu i tetra pelenu i mozda 2-3 bodybenkice.
ostalo imam sve i garderobi i opremu :rodj . ajme sta je to lipoooo,,, kad se sitin da smo za starijeg sve kupovali. uf.. a ja ono zbilja ne volim dućane.. a tek trošak.

našla sam od starijeg i spisak za rađaonu ( torba velika i mala)... tako da sad sam malo mirnija.

samo zanima me možemo li koristit melem za bradavice? sa t. sam koristila purlean i nekako mi nije bija dobar. puno je gust.
cvitak34
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la bubsek » 13 kol 2015, 16:37

Evo i mene...

Danas 32-tjedan... :shock kako vrijeme samo leti to nije normalno...

Cvitak-koliko me pamcenje sluzi koristila sam sa drugom curkom melem jer su mi bradavice bile uzasne...
Ali obavezno sam prala prije podoja...
I sada sam si melem spremila u torbu...

Mrava-neka te malo drzi nekaj...malo si kilica dobila...
koliko sada kilica brojis?...

Ostale curke di se skrivate?...izgleda vrucina nas pere...
ja da nemam net preko moba sumnjam da bi sjedila pred laptopom...

Ovak vecinom pisem preko moba,dok sjedim vani u hladovini... :-)
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la bubsek » 21 kol 2015, 13:21

Cure di steeeee?????

Sada nije vise tako vruce (napokon)...pa je malo lakse...

Pocela sam razmisljati o porodu pa me malo hvata trta...
S prvom curkom sam prokrvarila (prepala sam se) pa sam otisla u bolnicu i ubrzo dobila trudove...

S drugom curkom sam morala na hitan carski pa nisam ni osjetila "cari"tog pocetka trudova...

A sada sve vise i vise razmisljam o svemu...iako sam isla na carski kazu mi da mogu prirodno ...

Citam o epiduralnoj pa malo razmisljam o njoj ali je se ujedno i bojim...nisam pametna...

Dal ju je tko zatrazio od vas curke?...kako to tocno funkcionira ?...ona se mora zltraziti prakticki odmah ili...?
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mrava » 21 kol 2015, 15:15

ja sam tuuuu, pripremam sve za bebu: perem odjećicu i smješkam se usput kako je to sve maaaalo, nosiljku i jastuk s jastučnicama sam oprala. Zeza me sad kišovito vrijeme pa sve bude polusuho, no polako....

Ne znam ništa o epiduralnoj, ni moje koelgice ju nisu koristile.
I ja sam rodila prvo vaginalnim a drugo hitnim carskim putem. Kako će sad biti, vidjet ćemo.
Ja sam 31+2. Počela sam se jako vrtiti po noći, ne znam kako bih se namjestila, smeta mi trbuh, bole noge, zdjelica... Moram leći i po danu da bih mogla funkcionirati.
Puse
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
mrava
tenfam tenfalicom

PostPostao/la cvitak34 » 21 kol 2015, 15:17

bubsek za epiduralnu kolko ja znam trebas tražit prije i mislim da nebi smila bit otvorena vise od 2-3 prsta.
ja bas bila na pregledu. sve super. beba malo veća od prosjeka. dobila pohvalu za kilažu. :) samo 10 kg za sad.zadnji misec nisam dobila nista. a bila sam zaredala dva po 3,5 kg.
imam još 2.5 mj do termina. bas me pita ginić dal sam razmisljala o porodu... pa kako me uhvatija nespremnu sa hrpom pitanja ću mu doći sljedeći put. kako sam prvi put završila na hitnom carskom.. a i ova je beba velika.. nekako sad sam razmišljanja da bi najrade na carski..

:rodj stigao nam je novi namještaj doma. tako da polako počinjem sa pripremama za bebana... pranjem.. spremanjem..
sad kad je malo zahladilo napokon sam živnila... :nokti čak sam si neki dan popeglala kosu
cvitak34
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mrava » 21 kol 2015, 15:58

Super za dobre vijesti na pregledu! :joy
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
mrava
tenfam tenfalicom

PostPostao/la bubsek » 21 kol 2015, 16:27

cvitak -super za bebicu,neka raste tako treba... :-)
...ja sam imala carski i prirodni ...slobodno mogu rec da mi je carski bio punoooooo laksi nego prirodni...
nakon prirodnog se nisam vise od 1mj.oporavit mogla a nakon carskog funkcionirala odmah...
no nemogu si dopustiti da sama odlucim kakav ce porod biti...kako doktori kazu tako ce biti...

mrava-zato sam si ja sve lijepo oprala i spremila.dok je bilo vruce...
danas sam bas kupila oblekicu za izlazak iz bolnice...i bas sam se izgustala kupujuci...
i ja muku mucim sa spavanjem,nikako se namjestiti...

rijesila sam sve oko cega sam se brinula...

veliku curku u kompletu za skolu spremila ,malu za vrtic i bebicu ...(osim kozmetike i pelenice) to cu na kraju...

za par dana otvaram porodiljnu...i nemogu si vjerovati da je vec vrijeme doslo do toga...

danas isla na vadenje krvi ono u bezi krvne grupe (iskreno neznam zasto opet)...toliko sam puta vadila u ovoj trudnoci krv i nikada me nije zaboljelo ko danas...da nije brzo iscupala tu iglu mislim da bi vrisnula...
prosla me bol od glave do pete...uzas...

bila i kod ginekologa u srijedu...dao mi uputnicu za bolnicke preglede pa vise kod njega ni nemoram ici...sto mi u jednu ruku pase jer su u bolnici ipak malo detaljniji...

i takooooo...ajmo curke vec smo pomalo pri kraju ...pisiteeeee....

ajmo malo kukati...valjda smo jedini trudnicki topic u kojoj trudnice ne kukaju o trudnickim "tegobama"...hehheh...

Jeste izabrali imena?...

Mi jos uvjek neckamo...htjela sam Amelie...ali mi je preslicno starijoj curki...tako da mislim da odpada...palo mi na pamet i Elie...ali ni to mi ne sjeda...

I da molim adminicu da stavi na pocetak da stize curkica...Hvala... :kiss
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la cvitak34 » 22 kol 2015, 19:51

danas sam bila vridna oprala i popeglala bodiće. 35 kom ćarapića :nesvist je tribalo sparit a sve skoro pa iste... jao jao
tribat ću kupit koji bodi benkicu.. znate di ima da su dobre/ povoljne?
cvitak34
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mrava » 23 kol 2015, 07:43

Bodija se zna naći povoljno u H@M, NKD ili Kik-u. Ja u Kiku sve uzimam djeci, a odem i kad mi treba poklon

Jutros sam stala na vagu, kako sam vam pisala da sam u 7 mj. trudnoće dobila samo 4 kg, sad ispada da od oticanja imam još 4 kg plusa. Nije to ni problem toliko, već ja imam kila viška odprije pa kad se to nataloži na trudnoću, uh... Srećom sve spadne poslije poroda, ali nije mi ugodno kad dođem na rodilište, a ono sve neke mršave tete oko mene. :oops:

Meni noći postale opterećenje, nekad i sjednem na krevet u noći jer me zna kičma boljeti, pa noge, ne znam kako bih se namjestila. Žgaravica mi se vratila...
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
mrava
tenfam tenfalicom

PostPostao/la OutboxHR » 24 kol 2015, 12:55

.edit
Zadnja izmjena: IINA; 24 kol 2015, 16:49; ukupno mijenjano 1 put/a.
Razlog: spam
OutboxHR
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la cvitak34 » 26 kol 2015, 22:13

fala mrava! evo i body benkice kupila i u kozma one gazice od tetre... i to je to za bebu.

i mrava ne brini se za kilice.. ssve je to ok. al ja ne znam na koje mršavice ti misliš... ja kad sam prvi put išla radat imala sam 100 kg :ajme i bila sam jedna od elegantnijih ( u svoju obranu imam reć da sam visoka 180)... i u mojoj okolini je normalo 20 kg u trudnoći dobit.. dapače ja ne poznam nikog tko je dobio ispod 15 kg.. i sve su se bez problema vratile na staru kilažu..

kod nas je opet zavrućilo. ne mogu spavat em od vrućine em od križobolje,.. žgaravice. stalno sam oznojena. fuj
cvitak34
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.