Sada je: 04 kol 2026, 17:24.

Generacija 2012. - 3. dio

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Re: Generacija 2012. - 3. dio

PostPostao/la Iva15 » 30 srp 2015, 08:54

snow brojis sitno do mora :yess mi nismo bili cijeli prosli tjedan jer smo pripremali rodjendan od maloga, pa cekali 3 dana goste koji su se najavili pa na kraju jos uvijek nisu dosli :whew pa kako je sad sezona muz zna doc kasnije sa posla, vikendom nam se bas ne ide jer je guzva...i tako, malo zastekali, al u petak smo pozvani na rodjendan na plazu pa cemo eto onda na more ;)

citam te vase komentare o tucnjavi...i bas se ne veselim tom razdoblju, a sigurna sam da ce bit i toga. sada je poprilicno dobro prihvatio bebu, ljubi mu ruke, legne kraj njega pa mu prica i tako. jucer mu je zapljenio jastucice sa kojim ga fiksiram da se ne okrene...i kazem mu da to treba bebi, ali nije htio poslusat, bili su mu zanimljivi pa si ih je odnio u svoj krevet. kako mu je sad vrtic zatvoren pa je doma sa nama morala samga teglit na preglede od brata. ja mislila kako ce njemu bit zanimljivo gledat sta rade bratu a njemu bilo zanimljivo samo svrljat po ordinaciji :faca

on jos nije ufuran u neki lik iz crtanog. uglavnom gleda na youtubu masu i medvjeda, peppu pig, traktora toma, vlakica thomasa...
al recimo na torti je imao samo vlakic, nije trebao bit thomas...
poceo je malo vise pricat al nije ga bas lako shvatit jer dosta slova preskace.
P 07/2012 S 05/2015
Iva15
volim biti organizirana

PostPostao/la nevenera » 30 srp 2015, 10:37

damjan se jutros probudio s: ja sam bolestan :ajme :hahaha
temp mu nije jučer prelazila 37.5 a danas je ni nema.

ivy - moji su ludi za nikšom. damjan se ne miče od njega. doslovno mu visi za vratom stalno. moji su bili ok dok nije krenulo puzanje i uzimanje stvari. e tad bi već bilo manje oduševljenja :lol

damjanu se sad ne sviđa što bi nikša puzao pa kad on stane u četveronožni damjan stane ispred njega i brani mu da krene :ajme :hahaha

Iva15 je napisao/la:on jos nije ufuran u neki lik iz crtanog
meni je damjan prvi lik koji je doživio bio lik iz izbavitelja.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la putnica » 31 srp 2015, 08:29

Eh, ne znam viise koliko puta sam ovdje pocela pisat, napisala dio, ali kako nikad nemam vremena za pisati u komadu do nastavka pisanja bi mi svaki put nestao post :ajme

Ja sam, trenutno sama, s djecom na vikendici.
A je proslavio dupli rodjendan - jedan u petak u ST s bakom, njenom sestrom i jednom zajednickom nasom prijateljicom, a onda drugi na vikendici s mm-ovima.
Sve u svemu sav je bio vazan i odusevljen.
Doma smo jeli sladoled tortu, ali kako je pozelio tortu na spidermana (jako mu je drag iako nije gledao ni crtic ni film - samo s bratom neke isjecke na youtubeu gdje su uglavnom ljudi u kostimu spidermana) tako nam je taman lijepo ostala za slavlje na vikendici (napravila sam samo cokoladni biskvit, prelila ga cokoladnom glazurom, a s bijelom glazurom iscrtala mrezu i u sredinu stavila mali lik spidermana (jos od starijeg brata)).
U ST se najvise odusevio onim svjecicama vatrometom (istovremeno je bio odusevljen i malcice preplasen), a ovdje u vikendici su mu braco i seka sve ukrasili balonima, a od strica je dobio branku za vaterpolom s kosem na sebi i 2 loptice.
I onda je bilo super kad je pogledao sta je sve u kutijida je stricu odusevljeno dosao sa: "F, jesi li vidio sto si mi kupio?!"
:lol

Ovdje se u moru polako skroz opustio. Sada pliva potpuno sam ili samo s rukavicima ili s rukavicima i perajama.
Prije bi se zgrazao ako bi mu dosla koja kapljica na lice, a sada mu je glavna zabavs u pauzi od kupanja punjenje neke boce morem i polijevanje po glavi, odnosno ako je u moru, a brat i sestra skacu ide sta blize da ga poprskaju. :nesvist

Beppa - zato mi je tvoja avanturisticka M jos cudnija da tako lako jos i roni.

Neve - uh, dobro da nije nista

Ana - uzivaj!
Snow - i ti jos malo.

Svima pozdrav, idem oprat sudje.
N 2005. R 2007. A 2012. M 2015. M 2017.
moj kromosom ljubavi

Ja lutam presretan ovom divnom zemljom il' kiša pada il' sunce sja, ja uvijek dobre sam volje, uvijek radosno pjevam, u mom srcu tuga neće naći stan... (Sv. Franjo Asiški)
putnica
Meštar za slučajnosti

PostPostao/la snowwhite » 31 srp 2015, 10:03

ja se satrla ovaj tjedan da čim više toga napravim i spakiram i da odem više iz ovog tmurnog, kišnog i hladnog zagreba.
toliko kiše i vlage, nosim jesensku garderobu...želim sunce more badić :mrgreen

i jučer veli mm da kud se mi žurimo da idemo na GO i da trebamo polako laganini se spremiti jer kao imamo 3 tjedna. :basnecu Ma da ne bi. Rekla sam da nema šanse, ako ne misli ići večeras da se sutra dižemo u 6 i krećemo. Želim se sutra okupati u moru pod svaku cijenu.

Molim ako je netko na sjevernom Jadranu da me oraspoloži i kaže da je i gore na sjeveru sunčano, more toplo i čeka samo mene :nata
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la nevenera » 31 srp 2015, 10:45

kod nas kiša bila- čini se hladnije ali nemam pojma jer ne idemo nigdje, nismo bili ni jučer a nećemo ni danas nigdje.

putnice- super se on prilagodio morskim radostima

dečki se igraju plastelinom. idem popit kavu. koju sam napravila oko 9 :hahaha
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Iva15 » 31 srp 2015, 13:48

putnica je napisao/la:Eh, ne znam viise koliko puta sam ovdje pocela pisat, napisala dio, ali kako nikad nemam vremena za pisati u komadu do nastavka pisanja bi mi svaki put nestao post :ajme

O da, da :dada
snowwhite je napisao/la:Molim ako je netko na sjevernom Jadranu da me oraspoloži i kaže da je i gore na sjeveru sunčano, more toplo i čeka samo mene :nata

Kod nas sunčano, more toplo i čeka samo tebe :rodj
jest da ne dolaziš u moje krajeve, al sve je to tu blizu ;)
P je kliknulo slaganje puzzli. Promatram ga dok slaže i vidim kako razmišlja i bira koju će di stavit. Kad smo krenuli sa tim tražio je da ih slažemo zajedno, a sad baš inzistira da slaže sam. Nekad ih pusti na pol složene i ode se igrat sa nečim drugim. Ali dobro dođe tih 10-15 minuta kad se igra sam :)
P 07/2012 S 05/2015
Iva15
volim biti organizirana

PostPostao/la Ana2010 » 01 kol 2015, 10:50

pozdrav!
neve, nadam se da ste sad već svi zdravi :hug.
putnice, super za proslave i za uživanje u moru!
iva, super za puzzle :)!
snow, nadam se da i vi već naveliko uživate u morskim radostima...

znaš da smo mi na sjevernom jadranu, zadnji put smo se kupali u utorak. poslije nije baš bilo za plažu :/ - vjetrovito i dosta je zahladilo, osobito ujutro i navečer. danas je pao vjetar, popodne planiramo na plažu... od pon će valjda opet biti vruće...
sinoć je mm imao promenadni nastup s folklorom pa smo išli malo s njima u večernju šetnju, bome su nam trebale tanke jakne, jako je puhalo, valovi su ful polijevali rivu... tako da smo kasno došli doma.
david je usred noći počeo zvati: mama, obriši mi nos! a kad ono - ide mu krv iz nosa :/. mislim da je to treći put da se to dogodilo, i to svaki put noću. nije paničario kad je skužio, baš sam bila ponosna kako je kul :luv.
sad je išao s tatom u butigu, pa će u vrt pobrat pomidore i radit salsu...

mojoj djeci je ječer službeno bio zadnji dan GO ;), od pon ih mogu odvest u vrtić... seka nam ima ljetnu školu glagoljice do srijede ili četvrtka, tako da bar do tad još ostaju doma, a za dalje ćemo vidjeti, vjerojatno će koji dan ići, koji dan ostati doma i tako...
J. 2009.
D. 2012.
J. 2015.
Ana2010
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la crna ofca » 01 kol 2015, 13:41

Ubi me pakiranje :nesvist ali malo mi je lakše kad se sjetim da ću i ja sutra biti na moru. :joy mi ćemo na srednji Jadran na otok i vjerujem da će biti i previše sunca. Moram priznat da mi paše ovo tmurno i kišno vrijeme u Zagrebu ;)
putnice super za neustrašivog plivača
neve moj je skuhana u 9 i još ju nisam popila :p
snow guštajte na moru
M je jučer bila zadnji dan u vrtiću i oprostila se od svoje najdraže tete. Cijeli 8 će biti na godišnjem, a od rujna kreće u kvartovski vrtić što će mi bitno olakšati život.
Ubio nas je noćas plavi mjesec :zub M je prije spavanja izvela show samo takav, zaspala u suzama. :ajme Ja sam jedva zaspala i onda se A, koji inače spava ko klada probudio oko tri i zakljucio da mu se više ne spava. A taman sam ga pohvalila na zimskicama kak super spava. Mm izgleda ko da ga je tramvaj pregazio. Uistinu nam je svima potreban odmor i promjena klime.
Expresička 2012 slika zimski mirišljavko 2015 slika
crna ofca
hobitska stopala

PostPostao/la nevenera » 01 kol 2015, 16:42

crna ofca je napisao/la:A taman sam ga pohvalila na zimskicama kak super spava

forumsko prokletstvo :lol
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la crna ofca » 01 kol 2015, 21:49

nevenera je napisao/la:
crna ofca je napisao/la:A taman sam ga pohvalila na zimskicama kak super spava

forumsko prokletstvo :lol

Znam :)
Ubuduće hračkam i pljujem nakon kaj tak nešto napišem :p
crna ofca
hobitska stopala

PostPostao/la erina » 02 kol 2015, 11:48

Haj cure, evo kratki prijavak i od mene :)

Ja sam od jučer službeno na željno isčekivanom GO :rollin

Jučer smo išli do grada djir, fešta u gradu pa smo malo pronjuškali, pobjegli doma taman kad je krenula navala u grad ;) Cure već padale s nogu nakon trosatnog maratona :mrgreen

Ljetne radosti su nam na čekanju jer je mene menga jutros sastavila s krevetom :zub
N 02/07

S 04/12
erina
B.Sc. Cicologije

PostPostao/la nevenera » 03 kol 2015, 13:18

mi smo jučer bili na moru. nije bilo nešto jer je puhalo malo pa se nisam kupala. ali dečki jesu

gledala sam danas mobitele, istekla mi pretplata. zaljubljena sam u svoj galaxy note 1 pa bi uzela note 3 ali ga nema :lebdi note 4 je preskup. računam opet obnovit ugovor i doplatit malo za mob i svi sretni :lol
mm bi vjerojatno uzeo moj note 1. zasad odbija tu pomisao ali tako je bilo i s tabletom. sad mi govori da moram uzet neki sebi drugi, veći, jer ovaj njemu paše :lol
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la crna ofca » 03 kol 2015, 14:01

Napokon sam i ja došla na Jadran :rodj :joy I cim smo stigli otisla po uloske :cigle :bonk
Buduci da nista od mog kupanja mm je preuzeo M i oni luduju po plazi i u moru. Na putu je cijelo vrijeme pricala da ona odma ide na plazu, a kad sam objasnila da prvo moramo na brod a onda na plazu se naljutila. Nakon sto smo dosli i krenuli na plazu izjavila je da bi se ona vozila brodom :hahaha a plivice od par sto kuna su istinu odlicne. Nigdje ne stezu i ne izokrecu se. Ne izlazi iz vode dok joj usta ne poplave i cim se ugrije nazad u more.
Junior nije odusevljen ni najmanje. Mm mu je samo noge smocio a on je napravio tak uvrijedenu facu da sam mu umrla od smijeha.
crna ofca
hobitska stopala

PostPostao/la erina » 03 kol 2015, 21:50

Ofco suosjećam :jadnimi
S danas gleda neku bebu kako joj je slatka, kako ima lijepu pelenu i izvali: Mama i ti imaš pelenu, samo se ne kopča :lol

crna ofca je napisao/la:plivice od par sto kuna su istinu odlicne. Nigdje ne stezu i ne izokrecu se.

Nego, ovo ne kužim, što je to?

Mi danas bili po karte za kino, ako koga još zanima u utorak, 11.8. su ulaznice 10kn za sve filmove i crtiće u Cinestara.
I tako S ide prvi put u kino, sretno nam bilo. :lol Ona je već oplakala jer bi ona išla sad i odmah, samo da oduševljenje potraje i cijeli crtić, idemo gledati Minionse :kino
N 02/07

S 04/12
erina
B.Sc. Cicologije

PostPostao/la nevenera » 03 kol 2015, 22:03

mi bi eventualno mogli gledat Malog zmaja jer smo pogledali i malce i obrnuto izvrnuto.
makar, ne znam kako bi damjan u kinu. moglo bi bit papreno :zub maakr nije 3d pa ajde. moram vidjet kad mm radi
tenx na info
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la erina » 03 kol 2015, 22:09

Izvrnuto obrnuto ćemo N i ja same, a u planu je da MM i ja odemo navečer i sami, samo da proučimo što nam je zanimljivo, uglavnom, cijeli dan ću provesti u kinu kako se čini :nata
N 02/07

S 04/12
erina
B.Sc. Cicologije

PostPostao/la putnica » 03 kol 2015, 22:58

Erina - bas ti hvala na upozorenju! :kiss
Ma, kao da sam u peti negdje imala tu informaciju, ali je nisam do sada istinski procesuirala.
Eh, sad jos samo moram smislit tko prolazi tim krajevima pa da mi kupi karte.
Mi bismo isto isli pogledat Malce, a kad je vec takva prilila mozda bih mogla odvest cak i A :dunno pa izac ako mu slucajno ne bude pasalo, a da stariji ostanu s msekom (iako - mogu oni i sami).
Vidjet cemi sto cemo uspjet iskemijat. Ali evo - zahvaljujuci tebi imam prilike uopce o tome razmisljat. Hvala jos jednom.

A sve vise uziva u moru - prekjucer je cak plivao s nama do druge strane vale (a to je bilo i N i R prvi put), kad oni skacu on se priblizava jer zeli da ga poprskaju, a cak je i tata s njim u narucju skocio u more s muleta. Da, izasao je sav zbunjen, ali glavni uakljucak je da drugi put mora staviti ocale za more da mu ne udje more u oci.
Svako toliko se dogodi (od tih pustih prskanja i tudjih skokova, ili npr veceras kad je bas bilo nemirnije more) da se malo nagica mora i najvise se buni ako mu udje u nos, ali i to je kratkotrajno (samo malo brzinskog iapuhivanja i brisanja) i bez ikalvih posljedica (u obliku straha ili sl) - samo se zanemari i nastavi.
moj kromosom ljubavi

Ja lutam presretan ovom divnom zemljom il' kiša pada il' sunce sja, ja uvijek dobre sam volje, uvijek radosno pjevam, u mom srcu tuga neće naći stan... (Sv. Franjo Asiški)
putnica
Meštar za slučajnosti

PostPostao/la nevenera » 04 kol 2015, 09:05

ne sjećam se kad sam bila s mm-om u kinu zadnji put
idem ja, ide on, ali ne skupa. budemo za koju godinu :lol

meni damjan nije bio zainteresiran za minione. gru mi je ok, ali minionsi ne. na pola mu je bilo dosadno.
možda zmaj. tko će znat
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la nevenera » 05 kol 2015, 15:10

kako ste cure? :kavica

ja sam obavila što sam imala. čak i dva put neke stvari jer je čudo žive kako iz reda dođe nered. a obrnuto puno teže ide :lol
nešto sam počela vježbati, kad već kile idu dolje pa da krenem. no nisam se odlučila što mi paše pa ću ovaj tjedan po dan od svega dok ne vidim što bi

damjanu curi nos. vjerojatno kombinacija mora i vjetra. ali isto idemo na more.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Ana2010 » 06 kol 2015, 09:29

pozdrav!
nadam se da većinom uživate u morskim radostima :). mi se ove godine bome često kupamo :dada.
jeleni danas izletom završava škola glagoljice, a sutra možda odu u vrtić, čak i sami kažu da bi išli...
sutra počinje trodnevni "sajam" - gradska fešta pa ćemo ići bar 2 dana...
uf, opet je jako vruće, doma smo opet pod klimom...
J. 2009.
D. 2012.
J. 2015.
Ana2010
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 06 kol 2015, 10:58

živila klimaaaaaaaaa :bis
umrla bih bez nje :lol

danas je mm doma pa tražim vrijeme kad vježbat. bit će gusto

nismo mogli nać daljinski od tv-a pa smo bili u problemu. :lol nikša je spavao samo sat a ne 2.5 kao inače jer su se dečki zabavili taman sat a onda je krenulo hrvanje i koškanje
čudo jedno, u sobu ni kad nikša spava, il kad idemo negjde, odjednom se ima 100 stvari za radit a kad mogu št žele vuku se po dnevnom ko zombiji :roll
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la snowwhite » 06 kol 2015, 14:58

I mi se dokopali mora.
Fantasticno nam je :)
More ugodno. Decki uzivaju.
Toma ima kolut, a najvise voli onu stiropor dasku. Na to se zalwgne s bratom i po sat vremena veslaju, zezaju se. I lamatanje mrezicom uz mol je fora ;)
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la Iva15 » 06 kol 2015, 15:45

E vidiš, dobra ideja sa ovom daskicom, jer se P uglavnom vješa po nama. Samo na momente se nešto sitno opusti pa pliva. Mi ćemo za vikend isto na sajam-viteški. Bome ga se sjeća još od lani, jer svaki put kad onuda prođemo kaže da su tamo jahali konji. 3 dana bude više manje isti program pa si odaberemo 1 dan kad nam paše.
Bravo neve za vježbe. Ja bila krenula pa ipak odgodila još malo.
P 07/2012 S 05/2015
Iva15
volim biti organizirana

PostPostao/la putnica » 06 kol 2015, 16:03

Ja cu se sutra veselit klimi. A danas jos gustamo u hladu i vjetru.
Od jucer polako raspremamo stvari, a A se zalijepio ova 2 dana u potpunosti za strica. Ne vidja ga bas cesto, a bas ga voli. A pogotovo sad jos kad nam nema tate.
Danas ga je na moru cijelog izgrlio i izljubio.
moj kromosom ljubavi

putnica
Meštar za slučajnosti

PostPostao/la erina » 06 kol 2015, 23:45

Samo uživajte cure, more nikad toplije nije bilo.

Mi taman da ćemo krenuti od sutra na more a N mi danas u fibri završi :(

Ja sam se isto nešto pokrenula i neke promjene uvela u svoju prehranu iz zdravstvenih razloga, što bi se reklo ako nećeš milom onda ćeš silom :roll
N 02/07

S 04/12
erina
B.Sc. Cicologije

PostPostao/la nevenera » 09 kol 2015, 21:09

bok cure, kako ste?

mm radi noćnu, ja sam taman odvježbala svoje pa ću i ja u krevet.
damjan je i dalje u istoj fazi kad je more u pitanje. drži se plićaka i pluta il sjedi.
nosi rukavice za more.
danas smo promijenili mjesto, bilo je valova pa nije htio u more

jučer su dečki bili na rođendanu u jednoj igraonici, bila je elsa, svidjelo im se. :lol
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Iva15 » 11 kol 2015, 08:17

I kod nas more zagrijalo, ne možeš se rashladit u njemu, tek ispod tuša dođeš malo u sebe :p
moj se i dalje brčka u pličaku, al ode ponekad sa tatom i u duboko. Neki dan na moru preskočio dnevni spavanac (poslala sam muža da to odradi pa nije uspio :roll ) pa je bio koma, al je stalno odlazio u more pa ga je to držalo. Kad smo sjeli u auto rekao da bi on sladoled, od jagode, na pumpi...al jadan zaspao u sekundi :lol Ja uživala u slobodnoj večeri jer inače prije 22,30 ne spava...nadam se da će bit bolja situacija kad krene vrtić.
sve više priča makar slovo s je zamjenio sa h, a i neka slova preskače pa ga je ponekad teško skužit.
P 07/2012 S 05/2015
Iva15
volim biti organizirana

PostPostao/la nevenera » 11 kol 2015, 08:48

nas sutra čeka pregled kod očnog. širenje zjenica i tome slično. zvali su nas. :ajme to će mm hendlat. pa kako bude

iva- imate još spavanac- genijalno! moj je prestao prije godinu kad se odvikao od pelene. :gaah
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Iva15 » 11 kol 2015, 10:04

Ma da, ne može još bez njega, baš mu treba, al zato onda navečer izdrži duže. A sad kad nema vrtića produži ujutro...mislila sam da to nikad neću doživit jer je uvijek rano išao spavat al se rano i dizao, od 6 na dalje...al pustim ga, i njemu je malo godišnji
P 07/2012 S 05/2015
Iva15
volim biti organizirana

PostPostao/la nevenera » 11 kol 2015, 10:08

moj se zimi budi u 7 i ide leć u 19. ali isto je na početku bilo koma kad nije spavao, falilo mu je. baš mi je žao što je to spavanje otišlo.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PrethodnaSljedeća

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.