Sada je: 18 tra 2026, 15:12.

Jesenske mame i bebe (1. dio)

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Jesenske mame i bebe (1. dio)

PostPostao/la cvitak34 » 26 kol 2015, 22:14

di ste cure, žene,...?!
cvitak34
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la bubsek » 27 kol 2015, 18:24

Bokic curke...

Kod nas ugodno vrijeme...pa cak mogu rec i prohladno...ponoci spavamo sa.zatvorenim prozorima a predvecer klincima oblacim trenirke...

Cak mi manju curku uhvatila neka prehlada... pocela kasljati ko luda i imala neku povisenu temperaturu...
inace je uzasno osjetljiva sve navuce na sebe ...
No inace nas uhvati u 9mj.pa vuce sve do proljeca nekaj...sada je bolestina i uranila :(

Skoro bi trebala startat s vrticem...i sve se bojim kako bude i to...
Proslu jesen je krenula i kroz cijelu godinu je radila probleme...sada samo na spomen vrtica vec radi probleme...
A preko ljeta jednostavno smo zakljucili da je bolje da je doma iako mislim da to nije bila pametna ideja...

Eto curke vi obje zamjetile kako su zene u rodilistu "mrsave" ja bila dva puta tamo i ni jednom nisam obratila paznju na to... :)

Jucer otvorila porodiljnu i sada sam mirna sljedecih 6mj. :)

mrava-i meni su noci postale grozne...uopce nemogu spavati...stalno se budim ili zato sto moram na wc,il se nemogu namjestit il jednostavno nemogu spavati... as me to iscrupljuje...
bas kako si ti napisala noc mi je postala opterecenje...
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la bubsek » 29 kol 2015, 13:57

Taman se "pohvalila"kako nije vruce pa na kraju zapeklo.... :(

Imam jedno pitance znam da je u ovoj dobi trudnoce cisto normalna bol u kukovima i donjem djelu leda...i to ona tupa dosadna bol...

No mene u zadnjih par dana "dolje" onako nesto "pika"dok hodam i rezucka u donjem djelu trbuha...nije nista strasno ali dovoljno da me izludi jer to "pikanje"osjetim i dok napravim par koraka...

Isto me zaboli cesto u noci kada se okrecem/ustajem tj.cim mrvicu vise napnem trbusne misice nesto me prereze...

Dal koja ima takve smetnje?
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la cvitak34 » 29 kol 2015, 15:45

bubsek i meni je tako.. to nam se samo rastežu tetive + bebicama je sad već malo gužvovito pa nas probadaju... mene ovaj moj ponekad tako razvali da mislim kako će sam probit vodenjak...
cvitak34
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Vicky & Mama » 29 kol 2015, 16:00

Bubsek ne brini, i meni je točno tako bilo otprilike zadnjih mjesec dana ;)
Drž'se :hug još malo i eto curke :dada
19.04.2011. V
30.06.2015. L
Vicky & Mama
centrifugirana

PostPostao/la bubsek » 29 kol 2015, 16:05

hvala curke... :kiss

sa svoje prve dvije curke sam imala samo tu "tupu" bol u kukovima ledima pred kraj...pa mi to pod normalno...

ali ovo bockanje mi je bas nesto novo koda mi se neka igla usadila u medunozje pa se pikam na nju...bas neugodan osjecaj... :ajme
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la bubsek » 01 ruj 2015, 09:41

dan...

Kako ste mi?...

Ja jucer bila u bolnici na pregledu...beba ima oko 2.5klice i sve je u najboljem redu...
Narucili su me opet za dva tjedna ...

Mene ovo ne/spavanje bas ubija...a jos uza sve to pocela me mucnina hvatati od jucer ujutro me uopce ne popusta...ne povracam (srecom) ali mi je stalno prisutan taj osjecaj koda mi malo fali da ne povratim...

Danas sam manju curku odvela u vrtic...da kuckam u drvo nije bio neki veliki problem...malo suzica ali nista strasno...

Jeste vi sa kikacima malim startali vrtic ili ih jos pustate da se odmaraju?...
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la cvitak34 » 01 ruj 2015, 14:09

bubsek ;) ja jedva dočekala da krene vrtić..

a što se tiče ovog bebana u stomaku, čini mi se da su mu narasli nokti.. možda sam ufilmala al ponekad mi se čini da će sa grebanjem prokopat izlaz vani... kostobolja je standardna boljka. i sad sam već u fazi kad svakodnevno ponavljam " jedvaćekam da rodim. ne mogu više"
cvitak34
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la bubsek » 01 ruj 2015, 14:53

hahahahah cvitak
:hahaha

potpisujem prvu i zadnju recenicu...

i ja jedva docekala vrtic jer mala curka je postala bas pravi davez...cvili i dere se nonstop jel sada uletila u neku fazu ali izludi me to...
mozda zvucim zlocesto ali trenutno sam tako umorna da mi je bas potreban "mir"...
Sljedeci tj.starija krece u skolu pa se nadam da cu se bar malo uspjet preko dana odmorit legnut/odspavati i sl.

a zadnju recenicu sam pocela i ja svakodnevno koristiti... :-)
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la bubsek » 03 ruj 2015, 07:32

Jutro cure...

Kod mene bila napeta noc...sinoc kada sam krenula spavati tako me nekako cudno u donjem djelu trbuha boljelo...
Onako u naletima ko trudovi...ali u dosta kratkim razmacima...kada me zabolio trbuh onda je bol prelazila i na kukove ...uplasila sam se...

Ustala sam se i isla cak pripremat neke sitnice za svaki slucaj ako cu morati ici u bolnicu...

No na kraju je prestalo...no jutros se probudila sa onim bolovima kada te potjera na wc (inace dobro znam kakvi su to bolovi jer sam sa obje prve trudnoce imala problema sa stolicom) no ono sinoc je bilo nekako drugacije pa sam se uplasila...

Uza sve to sada me opet i stolica pocela muciti ...tako da sam si bas nikak...
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IINA » 03 ruj 2015, 07:48

bubsek, ti si dosta blizu sa terminom...mogli bi te redovito početi gnjaviti pripremni trudovi. Al ni pravi nisu nemogući.
Kada ti je pregled?
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la cvitak34 » 03 ruj 2015, 09:54

:) bubsek ti si ih dvoje već rodila pa te strah... jao meni sto se više bliži termin i mene hvata strah.. pogotovo jer će mi ovo bit prvi vaginalni porod pa nemam pojma što očekujem :shock još mi je beban veči od prosjeka ... piši sve što ti se dogada. ne znam di su druge cure al ja te pratim :luv .. prijateljica ima termin 15.9. a beban je prije tjedan dana imao preko 4 kg :nesvist i za sad je dr. planira za vaginalni porod.. majko moja. :ajme
cvitak34
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la bubsek » 03 ruj 2015, 10:15

inna-danas mi je 35tj...
sinoc je nesto bilo "drugacije"u tim bolovima a jutros sam otisla na wc pa me vise nista ne boli...

pregled mi je 14.09...bila sam u pon. i tada je bilo sve u najboljem redu...

s ni jednom nisam imale te "pripremne" trudove pa mi nije poznato...no u svakom slucaju pratim se i svakako krecem u bolnicu ako nesto osjetim da nije kako treba...

beba se danas okrece kao i obicno kao luda pa sam mirna...

cvitak-da ovaj put me nekako strah tih trudova...
s prvom sam nekako bila premlada a bilo je davnoooo s drugom sam zavrsila na carskom pa nisam imala te "cari" trudova a sada me nekako trta...

danas sam odlucila sve do kraja pripremit sto imam (nista fizicko) i onda mirno cekati...to nocas kako me zabolilo hrpu toga mi kroz glavu proslo da nisam jos pripremila (ciste sitnice ali opet meni vazne)...

kako to da nisi bila na vaginalnom do sada?...mene je ginic do 12tj.svaki put radio.vaginalni ultrazvuk a kasnije samo "rucno" da vidi kako beba stoji i sl. zadnji bio 19.08 a sada vise nejedem k njemu vec u bolnicu...a u bolnici su mi napravili samo jedan vaginalni pregled i to ultrazvukom negdje u 20-om tj.sada neznam hoce jos koji...
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la cvitak34 » 03 ruj 2015, 11:07

pričam bubsek o vaginalnom porodu. prvi sam rodila na carski a sad bi trebala vaginalno ...pa nemam pojma što očekujem zbog toga me strah
a sto se tiče pregleda svaki put me vaginalno pregleda
cvitak34
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la bubsek » 03 ruj 2015, 11:31

cvitak34 je napisao/la:pričam bubsek o vaginalnom porodu. prvi sam rodila na carski a sad bi trebala vaginalno ...pa nemam pojma što očekujem zbog toga me strah
a sto se tiče pregleda svaki put me vaginalno pregleda

:ajme :plavusa ja procitala vaginalni "pregled" pa se cudim kako do sada nikada nisi imala...bas sam :plavusa

pa iskreno (nije da te plasim) meni carski nekako puno lakse proso nego prirodno...prirodno sam dosta popucala pa sam bila sivana i onda imam osjecaj da je ta bol trajala 100god. a s carskim sam se nekako puno brze oporavila...
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la cvitak34 » 03 ruj 2015, 16:22

meni je carski bija super i brzo sam sa oporavila.... samo onih 7 dana na caricama ko 7 godina.. puno..
cvitak34
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la cvitak34 » 04 ruj 2015, 09:39

sinoć sam bila na roditeljskom sastanku u vrtiću od mališe. sat vrimena sam sidila na onim malim drvenim stolicama ( koje su preslatke al nisu za trudnice ) toliko me je trtica rasturala da sam se jedva ustala ... kostobolja me hvata.. još dva miseca do poroda a već sam sad nesposobna za normalan zivot.
cvitak34
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la bubsek » 04 ruj 2015, 13:22

cvitak-zar nisi ti trudna vise od mene?...
netko od nas treba rodit krajem 9-og. ja bila uvjerana da si ti...hmmm...

Joj,mene ceka taj sastanak u cetvrtak...do sada mi nisu pale na pamet te malene stolice...
Mene sve boli poslije svakog tog vrtickog sastanka dok nisam bila trudna...kak bude onda sada? :znoj

Vrlo vjerovatno ce nam odmah bubnut i skolski sastanak...tak da cu se i tam nasjedit...a poslat muza koda posaljem stariju kcer od 10god.vise ce ona zapamtit sto su pricali nego on... :roll
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la cvitak34 » 04 ruj 2015, 14:47

kamo sreće da sam 9... meni termin 5.11... imam ja još... :ajme
cvitak34
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la bubsek » 04 ruj 2015, 16:22

uh da onda brojis okruglih 2mj...ma brzo ce to proc... :mrgeen

ostale cure pa di steeeee????
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ciklama24 » 05 ruj 2015, 10:04

hej cure...
Čitam vas redovito al nikako da se dokopam laptopa da napišem koje slovo.
Prvo sam bila na moru jedno dobrih mjesec dana i već mi je i dosadilo, a onda sam počela pripremati sve za bebolinca iiii sad sam manje više spremna. Moram još samo torbu spakirati za rodilište.
Ja sam već na 37+2 i eto prva sam na redu lagano... 24.09. mi je termin.
Bila sam jučer na SD u trudničkoj. Moram doći opet u ponedjeljak jer mi bebolinac ima proširen pijelon jednog bubrega pa da to malo bolje pogledaju.Inače je veliki dosta, ima 3300grama, ali i ljubicu sam rodila s 3500gr pa nije ni čudo da je on malo veći. Prvi put je bilo vaginalno i brzo je to sve išlo pa se nadam da će tako i sada.
Inače sam totalno ok. Udebljala sam se 10 kg i to je ok. Ne natičem ni ništa...čak ni ne ustajem previše po noći na wc.....
Jedino što se znojim luđački cijelu trudnoću...ne znam jel to bilo zbog ovih očajnih vrućina il šta al preznojim se u sekundi...i to po glavi i dekolteu.

tako da guram zadnje tjedne...jedino što mi je prvorođena jučer zveknula s penjalice u vrtiću i slomila ručicu pa je dobila longetu...tak da je veselo :lebdi

Nadam se da ste mi sve dobro i da vam paše ovo malo zahlađenje :kiss
slika
ciklama24
iš iš iš FP

PostPostao/la bubsek » 05 ruj 2015, 11:22

ciklama-znam da je netko bio krajem 9mj. znaci jos malo... :-)
Nadam se da nije strasno to s bubregom kod bebaca...bitno da su otkrili pa ce te sada malo.vise nagledati...

Ti isto ides na S.Duh ?...koji te doktor vodi?...tko zna mozda se sretnemo gore...bilo bi bas supac...
Ja moram ponovno na pregled 14.09...

A joj :hug za malu curicu...da sada se to nazalost desilo u prilicno nezgodnoj dobi za tebe...
Morat ce i gips nakon langete ili ne?...u svakom slucaju zao mi je...
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la cvitak34 » 07 ruj 2015, 10:03

:luv o ciklama .. baš mi milo mališke.. nadam se da je ne boli puno. strašno.. to ima da ti srce pukne kad su tako mali pa kad ih boli..

napokon je zahladilo i kod nas :baja :zivili kako je lipo kad se ne znojiš.. jedna anegdota od prije neki dan: imala san neke gluposti za obavit kroz jutro i hajd idem usput sa sis popit kavu. i sile mi lipo na rivu. neke plastične stolice. ja u bež pamučnim bermudama. i zapričale se mi . nakon uru vrimena idemo doma. ja se ustala a sestra :strah PUKA TI VODENJAK!!! ja :strah DI???!!! pogledam si između nogu :strah :ajme :nesvist shit... uglavnom :ajme :roll toliko sam se oznojila da sam imala fleku priko cile guzice i međunožja..
cvitak34
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la bubsek » 07 ruj 2015, 11:09

cvitak- :hahaha :hahaha :hahaha

koja ludnica...heheheh...jesi se prepala na tren?...
Tako sam se i ja znojila ..sad je zahladilo ali mi se pak cini mozda previse...
Nadam se jos ugodnoj temperaturi neko vrijeme...

ciklama-kako je prosao pregled?
kako je mala curica?

mrava-gdje nam se skrivas?...kako si nam?...kako je prosao prvi dan skole?(ili trenutno prolazi)...

Moja mla da u vrticu,starija krece popodne...
A onda se moram pocet privikavati da sam sama...kaze mi MM da to vrijeme trebam iskoristiti maksimalno dok jos mogu...(u jednu ruku je u pravu) a u drugu me pere griznja savjesti sto mi manja curka od 9-16h u vrticu a ja doma...
Iako svi tvrde (a i ja mislim) da ipak kvalitetnije vrijeme provede u vrticu u igri i druzenju...doma uvjek ima nekog posla a u zadnje vrijeme se samo izlezavam pa joj opet dosadno...no griznja savjesti je i dalje tu...

Sto ste vi za bebu pripremili za izlazak iz bolnice?
Ja sam joj kupila male plisane tregerice (bez stopala)...bodi dugih rukava,deblje carapice ...plisana jaknica i pamucnu kapicu...i jos uza to sam uzela deblju dekicu za pokrit ju...
Pa sada neznam hoce li joj biti prehladno u tome?...

Jer sada kako je zahladilo a da bebica dode sada...mislim da bi morali poceti loziti...njoj bi sigurno bilo prehladno...
Mi veliki izdrzimo...i curke su mi vec vece ali za bebicu je prehladno...

eeeeeee da mislim da cemo se odluciti na ime Evelin... :luv
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la cvitak34 » 08 ruj 2015, 10:18

jao jao jao :ajme bem ti trudnički mozak... bubsek evelin je lipo ime.. al sve san ja to napisala al na drugom forumu... pročitala ja tvoj post i ulogirala se .. odgovorila... i shit... hahahahah skužim krivi forum...
cvitak34
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la bubsek » 10 ruj 2015, 14:11

curke di ste opet?????...

Sada bi bar trebale imati vise vremena pocela skola/vrtic ...
Ja se cak znam i dosadivati...hehhe...

Vani zahladilo..brrrrr....
I sada stvarno pocinjem misliti da ce robica za bebu biti pretanka....
A opet bezveze mi da joj odmah navlace stramplice ili da uzimam onaj tanji skafandercic...nisam pametna...
Ili jednostavno da ostanem pri toj toplijoj debljoj dekici da se ubunda u nju...

U zadnjih par dana se osjecam tako umorna i pospana...
svaki dan me grcevi hvataju...i kicma me bas rastura...
Beba se izgleda dobro,dobro priprema...
Danas je nesto nervozna i mlati od jutra...bas sam isla snimati trbuh da jednog dana vidi sto mi je radila...heheh...
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la bubsek » 13 ruj 2015, 21:13

Cureeeeeeeeeeeeeeeeee di steeeeeeee????....

Ja zadnjih 3noci cak lijepo spavam...bebica mi je bila ovih dana toliko divlja pa si sve mislim da se drukcije smjestila jer vise nemam potrebu stalno letit na wc...u noci za sada se samo jednom ustanem...a do neki dan po 4-5puta...

Cak me i manje grci ali osjecam jaci pritisak na trbuh...koda je naglo naraso...

Ali najvise me brine poprilicni iscjedak koji cak ima neugodan miris...
Zadnji put sam radila briseve prije nekih 3tj.i bilo je sve u redu...

Sutra idem u bolnicu na pregled pa me zanima sto ce doktor rec...

Danas mi je beba za razliku od predhodnih dana prilicno mirna....pomakne se tu i tamo ali ni priblizno onako ko predhodnih dana pa sam i tu malo na iglama...uh...

Jedva cekam sutra...

A di ste vi?...tako rijetko pisete.... :-(
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la cvitak34 » 14 ruj 2015, 11:33

oj curke.. ja sam nekakve goste imala ( opet) pa sam bila u outu.

što se tiče generalnog stanja.. baš se loše osijećam. sve boli. sve košćice, zglobovi. nemam volje za ništa. sreća pa sam pripremila sve za bebicu i rodilište. sutra mi je pregled. tek sam 33 tjedan. a joo.. samo da ne prenesem opet..

bubsek taj iscjedak pogotovo ako ima neugodan miris možda bi trebala vidit sa ginićem da ti da kakve vaginalete.. ili jesi sigurna da nije možda sluzni čep? zna on ispast i dosta prije poroda..

neki dan nisam mogla zaspat pa sam malo gledala filmiće o vaginalnom porodu. toliko mi je to sve bilo strašno.. bda sam probudila mm i dala mu da pogleda. ( pogriješila sam). jer je njegov komentar bija : pa nije tako strašno.. uglavnom.. morala sam si skuhat lipov čaj da me malo smiri.. i sama sam sebe uvjeravala: ti si velika žena. ako mogu rodit sitne žene možeš i ti. možeš i ti.... :ajme
cvitak34
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la bubsek » 14 ruj 2015, 18:23

Evo mene sa pregleda...

Dobila sam Dalacin vaginalnu kremu...reko doktor jednu ampulu navecer ...no nisam racunala da su te ampule tako velike pa vise nisam sigurna zar stvarno moram staviti cijelu ampulu u rodnicu?...
To mi se cini tako puno...

A citam da ima puno nuspojava pa zaista nisam sigurna sta da radim...

Poslao me i na vadenje krvi i na mali koagulogram...(iskreno za ovo drugo prvi put cujem a u svemu tome se nisam snasla da pitam sto je)...
Isla sam odmah iz bolnice svome ginicu po uputnicu pa me pitao kaj cu na carski posto radim tu pretragu?...

A ja tupa svaki put kada dodem na pregled u bolnicu pitam doktora dal cu morat na carski?...i ovaj put nisam pitala...

Narucena sam opet za dva tjedna a i na prvi ctg...

Trenutno me tako jako pocela boljeti pa begam...jedva sam ovo napisala...
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la pčelica_maja_23 » 15 ruj 2015, 13:59

Ajd reko da se i ja prijavim iako sam pri kraju.
27.11. 2015. treća beba

Bok Majo 25 kiflice moja
bok bubsek i mravo!!!

moram vas povatat pol vas se i porodilo!!
divota jedna

ciklama ćaos!!!!
08.09.2011. jesenska šefica mekog srca
14.04.2013. blaženi nestaško među ženama
05.12.2015 adventska princeza
pčelica_maja_23
Kvočka zvana pčela

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.