Sada je: 26 srp 2026, 21:23.

Zimske mame i bebe (2. dio)

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Zimske mame i bebe (2. dio)

PostPostao/la Diami » 18 ruj 2015, 23:00

Za sve trudnice kojima je termin od 1.1.2016. do 31.3.2016.

Želimo vam školske trudnoće i puno zdravih bebica

Zenshu 19.01.2016.
jopica10.02.2016. dečko
sunceko29 11.02.2016. cura
Maruška 14.02.2016, dečko
Alexa 17.02.2016
marijask 26.02.2016.cura
adry 15.03.2016
Marija09999 20.03.2016
Diami
ne stignem sanjati

Re: Zimske mame i bebe (2. dio)

PostPostao/la adry » 18 ruj 2015, 23:38

Samo da se prijavim :-(
slika

slika
adry
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la marijask » 18 ruj 2015, 23:53

adry zašto tužan smajlić?
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la adry » 18 ruj 2015, 23:55

Ma slučajno cure, sve pet
Napola spavam a tipkam na mob
slika

slika
adry
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la sunceko29 » 21 ruj 2015, 10:16

jutro curke!
mi proveli vikend doma - L bio bolestan, onaj nosić i kašljanje sa sobom donijelo temperaturu :( ....hb od jučer nema temperaturu i super je, veseli, jede malo slabije no i to će doći na svoje. Puno smo se igrali, mazili, fino kuhali. Meni isto nos počeo curiti.
Sutra ujutro idem vaditi krv u Vinogradsku za štitnjaču, idući utorak pregled kod mog ginića... I da, danas sam točno na pola trudnoće :joy :srca ne mogu vjerovati kako mi brzo prolazi ova trudnoća, baš leti!
Samo pozitiva :-)
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la marijask » 21 ruj 2015, 14:11

Bok! :mah
Mi smo ovaj vikend sve riješili, pospremili kuću od farbanja zidova, napravili još neke sitne popravke, tako da sada uživamo u čistoj kući!
Brat mi se najavio na ručak, pa evo dovršavam grah, ispekla sam kruh, a pita od jabuka je u pećnici, danas mi ide sve što krenem, moram zapisati današnji datum, jer ovo se ne događa često :mrgreen

I meni vrijeme brzo leti, možda i prebrzo! Jedva čekam taj pregled sljedeći tjedan, sada već 3tj nisam bila, dok god ne krenu oni pravi udarci, razmišljam da li je sve ok!
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la jopica » 22 ruj 2015, 12:03

:mah
pozdrav cure moje,eto i mene napokon.dok sam skužila da smo na jedinici zaključane :hahaha
ja sam vam u subotu bila u berbi u stubici i bilo je odlično.to mi je prva berba u životu i mogu reć da je to toliko zabave i smjeha da jedva čekam kad ču opet ići.u nedjelju smo pak bili na rođendanu kod nećaka u zg a prije tog smo svratili na zelenu tržnicu da kupim paprike za kiselit i crvene za ispeć za salatu.morali smo malo.tak da sam jučer imala posla,čistila orahe za sušenje,kiselila jednu papriku a kad je muž došo vani smo ovu drugu pekli pa dok sam ju očistila spremila u škrinju :znoj :znoj
danas ne diram ništa osim veša ,suhi spremam i oprani objesim,skuham ručak i bok.nemogu,sinoć su me toliko leđa bolila da sam htjela vrištat. :znoj :zub
kako ste mi vi inače,ja imam uzv na sv duhu 6.10 i baš me zanima oče li i tamo potvrdit da je dečko,bome mališa igra nogomet u trbuhu.uredno se javi dok odu tata i braco ujutro :luv
slikaslika
jopica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la adry » 22 ruj 2015, 12:14

Curke evo i mene, jučer me pustili kući ali na strogo mirovanje. Šećeri su mi super ali su mi zakazali serklažu za 6.10. tako da idem opet u bolnicu.
Moj dečko se počeo javljati i jako sam sretna, 17 cm je sad.
slika

slika
adry
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la jopica » 22 ruj 2015, 12:20

adry je napisao/la:Curke evo i mene, jučer me pustili kući ali na strogo mirovanje. Šećeri su mi super ali su mi zakazali serklažu za 6.10. tako da idem opet u bolnicu.
Moj dečko se počeo javljati i jako sam sretna, 17 cm je sad.

super što ideš doma,i želim ti da nigdje ni nemoraš do poroda više osim na redovite kontrole
draga što je to serklaža?di ideš u bolnicu?i ja imam 6.10 uzv
slikaslika
jopica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la sunceko29 » 22 ruj 2015, 12:54

adry glavno da si doma, sada turbo laganini, neka te svi maze i paze...
jopica bravo za akcije za vikend!
Ja u subotu idem na team building s firmom pa se baš veselim - L će uživati kod mojih, već su si oni isplanirali dan (kazalište, park, šetnje) ;)
Danas sam ujutro bila u Vinogradskoj i vadila krv za nalaze za štitnjaču i naručila se za pregled za štitnjaču 09.10.
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la adry » 22 ruj 2015, 13:16

Jopica serklaža ti je u narodu poznata kao podvezivanje tj stave dolje par šavova kako se ne bi otvarala. Meni to sad rade preventivno, zatvorena sam skroz ali je beba nisko. Radila sam to i u prvoj trudnoći ali sam se tad u 20 tt počela otvarati.
Ja idem u Petrovu jer oni imaju poseban odjel za dijabetičare.
slika

slika
adry
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Maruška » 22 ruj 2015, 13:19

Ja sam naručena 7.10. na kontrolu u Vinogradskoj u ta.
Može li mi netko objasniti kako to tamo ide? :conf
Ostavljam li gdje iskaznicu, moram li se kome javiti, itd.
Teta na onom šalteru mi je zapisala samo datum, ne i vrijeme, a uputnica je njihova interna.
Pretpostavljam da moram doći dosta ranije. :znoj
To je sad kontrola nakon boravka u bolnici, znam da moram donijeti kks i crp, to ću vaditi dva dana prije.

Adry, drago mi je što si doma. Držim fige da i serklaža dobro prođe i da nam ne ostaneš predugo u bolnici. :hug
J. 9.2.2016.
slika
Maruška
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la sunceko29 » 22 ruj 2015, 14:44

maruška znam da kada se ide u TA zadnjih mjesec dana prije termina (svaki tjedan) da se dolazi ujutro ranije (oko 8h) i čeka dok se ne dođe na red. Koliko se sjećam samo se javiš na prijem s uputnicom i kažeš da si naručena. Pretpostavljam da je slična procedura i tebi sada...
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la jopica » 22 ruj 2015, 16:36

adry je napisao/la:Jopica serklaža ti je u narodu poznata kao podvezivanje tj stave dolje par šavova kako se ne bi otvarala. Meni to sad rade preventivno, zatvorena sam skroz ali je beba nisko. Radila sam to i u prvoj trudnoći ali sam se tad u 20 tt počela otvarati.
Ja idem u Petrovu jer oni imaju poseban odjel za dijabetičare.

Ajoj je to jako boli.baš mi je žao al sam neka sve bude dobro
slikaslika
jopica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la adry » 22 ruj 2015, 16:59

Ne boli ništa jer se radi pod općom anestezijom. Malo je neugodno kad skidaju šavove jer je to "na živo".
slika

slika
adry
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la marijask » 22 ruj 2015, 20:36

adry baš sam se nadala da nećeš morati na serklažu, kako si podnijela informaciju da moraš strogo mirovati?

jopica ti si bome bila vrijedna, zaslužila si puno odmora!

Ja se nekako nadam da će mi u utorak dr vidjeti tko se skriva u trbuhu ili će me poslati u bolnicu na uzv, sada negdje i ide 2.uzv, zar ne?
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la marijask » 22 ruj 2015, 22:09

Da li vas smeta želudac? Ono da već osjećate da vam trbuh gura želudac...
Mene to izluđuje, kada sam doma, obavezno sam bez grudnjaka, jer mi je on smrt, a ne nosim one obične nego one za dojenje ili one potkušulje za dojenje, ali čak me i to smeta, stišće me i boli čak, jesti ne mogu puno, pojedem pola obroka od onoga što pojedem inače, jer već na pola jedva dišem...
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Maruška » 22 ruj 2015, 22:26

Moram ti priznati da i mene to muči. :ajme
Šutila sam do sada jer mi je prva trudnoća, tek sam na pola puta, ali me već dosta smeta stiskanje želuca.
Danas sam pojela naranču i popila čašu vide, nisam vjerovala da mi se već želudac napunio, sve me boljelo. :strah
I osjetila sam da nešto teže dišem, poput pritiska na ošit, ne nužno na pluća.
Beba si radi mjesta. Trbuh mi se već malo vidi, smiješan je jer je uzak i ide samo po sredini.
Ne znam što sam očekivala, ali svakako nisam to. :hahaha
J. 9.2.2016.
slika
Maruška
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la marijask » 22 ruj 2015, 22:59

Tako je i meni, popila šalicu kefira s manje od pola šnite kruha i kao da sam kamenje jela, užas!
A i žgaravica me već gnjavi, pogotovo kada navečer legnem, npr sinoć sam legla oko 22h, a večerala u 19h, nakon toga baš ništa i svejedno sam jedva zaspala koliko me žgaravica mučila, imam Rennie tbl još iz prve trudnoće, ali mrzim ih pa ih ostavljam za najgore od najgoreg :ajme
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Maruška » 23 ruj 2015, 09:24

Inače me nikad žgaravica nije mučila, ali sam u trudnoći naučila što to je. :gace
U ponedjeljak sam oko 2 popodne popila čašu soka od naranče i to onaj Cappy.
Taj je sok samo prokletstvo koliko je jak.
Nisam to skužila dok sam ga pila, ali me do spavanja mučila kiselina do te mjere da sam mislila da bi najbolje bilo da se idem izrigati jer ću ovako poludjeti.
J. 9.2.2016.
slika
Maruška
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la jopica » 23 ruj 2015, 09:30

jutro komadi :hug
kako ste,vidim ne muči ni mene sam želudac,ima nas još.meni je već dugo tako,nemogu jesti puno,muž me sam gleda i pita jesi ti ok,nisi baš tak s ivanom bila.što se žgaravice tiče s ivanom sam ju imala najviše navečer a sad me i kroz dan opere,spašava me mineralna voda.u prošloj trudnoći smo pol plače dali sam za mineralnu :hahaha
pojedem čokoladu nešto slatko ili sok iz tetrapaka i ja sam gotova,umirem. :ajme a nekad imam osječaj da je bebač u želucu a ne u maternici :hahaha
adry
želim ti svu sreću i da dobro sve prođe :hug
sunceko29
koliko ti još radiš,brojiš sitno?
slikaslika
jopica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la jopica » 23 ruj 2015, 09:32

Maruška je napisao/la:Inače me nikad žgaravica nije mučila, ali sam u trudnoći naučila što to je. :gace
U ponedjeljak sam oko 2 popodne popila čašu soka od naranče i to onaj Cappy.
Taj je sok samo prokletstvo koliko je jak.
Nisam to skužila dok sam ga pila, ali me do spavanja mučila kiselina do te mjere da sam mislila da bi najbolje bilo da se idem izrigati jer ću ovako poludjeti.

pokušaj si pomoći običnom mineralnom vodom,suosječam se jer ja sok od jabuke iz tetrapaka ni slučajno nesmijem okusit budem gotova :strah
slikaslika
jopica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la sunceko29 » 23 ruj 2015, 09:35

jutro curke!
ja sam još ok po pitanju trbuha no grudnjaci su mi uf. Kada dođem doma ili sam bez grudnjaka ili imam one za dojenje. Žgaravicu tu i tamo imam navečer i zezam se da mi to tijelo suptilno govori da zatvorim usta navečer kaj se tiče hrane :lol
jopica radim još manje od 2 mjeseca ako će biti sve ok. Već mi je iskreno dosta no imam još brdo projekata za završiti i koji još dolaze... Prijetila sam se da neću toliko raditi jer sam prvu trudnoću radila do 34. tjedna no predobra sam ja i nemam srca samo se pobrati i ostaviti brdo nezavršenih stvari.
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la adry » 23 ruj 2015, 09:36

A mene je žgaravica mučila do prije dva tjedna i sad više ne. Ali sam se i ja navukla na mineralnu, mm insistira da pijem Mivelu zbog Mg. A ja bi tako rado jednu koka-kolu sad
slika

slika
adry
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la jopica » 23 ruj 2015, 09:42

adry je napisao/la:A mene je žgaravica mučila do prije dva tjedna i sad više ne. Ali sam se i ja navukla na mineralnu, mm insistira da pijem Mivelu zbog Mg. A ja bi tako rado jednu koka-kolu sad

mivela mi je odlična baš sam ju neki dan probala al ona jače gazirana.
slikaslika
jopica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la jopica » 23 ruj 2015, 09:46

sunceko29 je napisao/la:jutro curke!
ja sam još ok po pitanju trbuha no grudnjaci su mi uf. Kada dođem doma ili sam bez grudnjaka ili imam one za dojenje. Žgaravicu tu i tamo imam navečer i zezam se da mi to tijelo suptilno govori da zatvorim usta navečer kaj se tiče hrane :lol
jopica radim još manje od 2 mjeseca ako će biti sve ok. Već mi je iskreno dosta no imam još brdo projekata za završiti i koji još dolaze... Prijetila sam se da neću toliko raditi jer sam prvu trudnoću radila do 34. tjedna no predobra sam ja i nemam srca samo se pobrati i ostaviti brdo nezavršenih stvari.

i ja nosim stare grudnjake za dojenje po doma jer izludim kak me grudnjaci sa žicama stišču a ionak su mi cice malo narasle i baš su nekad teške :znoj
morat ču u muller po grudnjake za novu bebu jer ovi nebuju još dugo zdurali :hahaha
ja ti se divim da možeš tako dugo raditi,al u principu možda je i bolje tako,ipak se više krečeš manje bude kila došlo :lol ja nemogu radit jer inače sam kemijski čistač i radim u najpoznatijoj kem čistionici u zagrebu na bojanju odjeće +glačanje i svašta nešto
slikaslika
jopica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la sunceko29 » 23 ruj 2015, 09:56

ja sam u uredu...volim svoj posao iako je poprilično stresan... radim u marketingu i PR-u jedne banke.
Ja pijem donat mg, prvenstveno radi stolice no smiri mi i želudac...
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la marijask » 23 ruj 2015, 12:52

Mislim da ću i ja morati na Mg, jer osjećam lagane grčeve u trbuhu, ponekad se i jako stvrdne, traje par min, ali baš ga osjećam!
I ja ću morati po nove grudnjake i majce, one iz H&M-a su mi najbolje!

Sunčeko super je što radiš i ostaješ, ali nemoj na svoju štetu, iz mog iskustva, nitko to ne cijeni ili barem samo rijetki ;)
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la sunceko29 » 23 ruj 2015, 13:00

Ma sve znam, tako sam napravila i prvi puta pa nitko nije cijenio. Tako da ću raditi do sredine 11. mjeseca, potrošiti godišnji, koja 2 tjedna komplikacija i porodiljni.
ja fakat mrzim donat no pomogne mi ful..
došli su mi nalazi štitnjače, antitijela su hb ok. TSH i dalje povećan, valjda treba vremena da terapija prodjeluje.
joj jedva čekam pregled idući tjedan da vidim moju curicu :srca :luv
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la marijask » 23 ruj 2015, 13:35

Ako meni u uto ne napravi uzv ili me barem ne pošalje na njega u bolnicu, odoh ja kod privatnika, ova neizvjesnost me ubija, još me više gnjave dosadni ljudi s pitanjem "jel znaš što je?" Dođe mi da im svima odgovorim "Što vas briga, znam ali neću reći" :gaah

:hahaha
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Sljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 15 gostiju.