Sada je: 03 kol 2026, 12:42.

Generacija 2012. - 4. dio

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Re: Generacija 2012. - 4. dio

PostPostao/la Liv Tyler » 06 lis 2015, 19:14

Mi smo na inhalacijama od petka plus upala očiju. I to područje pokrivamo. M iskašljava baš, baš tako da je to pod kontrolom. Još je koji dan doma jer moramo oči kapati i inhalirati se pa će onda u vrtić.
U četvrtak joj je njena beba čelavica ostala u vrtiću. Ej1 Ako je se nije sjetila jedno 1000 puta. :ajme
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la erina » 06 lis 2015, 20:32

Iš iš bolestinama :lebdi
Brz oporavak bolesnima!

Mi kašljucamo standardno, svo zlo u tome!

Inače niš novo kod nas.

Nevenera jesi položila test brzine ;)
N 02/07

S 04/12
erina
B.Sc. Cicologije

PostPostao/la nevenera » 06 lis 2015, 20:38

jesam. ok je bilo. problem je bio kad sam nazad išla misleći da ću okolnim ulicama bit brža a ono :ajme do gore 10 min a nazad 20 :roll
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Iva15 » 06 lis 2015, 21:47

Bravo Neve, ja ti se divim na organiziranosti ;)
P je prošlu srijedu nakon vrtića zakurio sa febrom, al trajalo samo jedan dan, neka viroza. Kad sam ga skužila kako gori kažem ja njema a sutra ne ideš ti u vrtić, a on naravno samo da se pobuni počeo plakat da želi ić u vrtić :faca Tako da je imao produženi vikend. Mm je imao neke obaveze za vikend pa sam uglavnom bila sama sa njih dva pa su me na momente izluđivali :zub ali imamo i dobrih trenutaka ;) Onda je netko spomenuo da je u četvrtak praznik, i dobro da je jer ja kako sam doma niš ne kužim koji je dan, spremila bi ga za u vrtić :p tako da ću ga pustit doma i u petak, ali obećali smo noni da ćemo joj ga dat jedan dan.

mi smo svi 4 natrpani u sobi pa se cijelu noć svi budimo, P se uglavnom ne razbudi do kraja al čujem ga da mu ipak malo prekine san. A pred jutro se zna razbudit. Ja sam predložila mm-u da ode spavat sa P u dječju sobu, al mislim da ga nije volja, jer onda bi morao sa njim na spavanje, a ovako ja odradim obojicu, tako da ako je njima dobro i meni je.
P 07/2012 S 05/2015
Iva15
volim biti organizirana

PostPostao/la Liv Tyler » 07 lis 2015, 19:05

Super neve, i da nisi uspjela, glavno da si probala. Sad znaš di treba ispraviti.

I moji ostaju doma do ponedjeljka, nadam se prizdravljenju do tad. Kiša nas malo uspavala ali i najrađe bi se samo zavukla u krevet i ne mrdala dok svi ne ozdrave.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la putnica » 09 lis 2015, 08:58

Eh, drage moje - da vi znate koliko sam vam ja postova U GLAVI napisala ovdje. Prvo nisam stizala ni procitat, a omda bih citajuci toliko toga zeljela komentirat i napisat i samo sto ne krenem, a ili nekome trebam (dojenje, brisanje guze, ispitivanje za skolu, pomoc sa domacim) ili se isprazni baterija.
:ajme

Neve - super na polozenom testu brzine ili gotovo prijemnom za carobnjaka ;)
Jos kad sam rodila moju turboaktivnu N sam govorila da mi nije jasno kako nam to kad smo trudne lijepo naraste trbuh, srce se poveca, kicma nakrivi... a onda kad rodimo nam ne naraste, recimo, bar jos koja ruka? :lol
Ali ocito dobijemo druge supermoci jer tko bi inace uspio sve ovo stic napravit? (Kao neve)

I kod nas spavamo nas 4 u istoj sobi (s dvoje mladjih, prije nego se rodio M nas je bilo 5 u sobi - sad su stariji presli u svoju sobicu), ali M tako njezno placucka, tocnije grinta) da ga ne cuju ni mm ni A.

Ana - moji ni jedno nisu reagirali na te prve, neagresivne, kakice tako da im ja nikasa nisam mijenjala pelene tokom noci.
Da, pokusala sam s N, kao prvom, aki kad sam par puta skuzila kako bi se skroz razbudila zakljucila sam da mi se cini da joj (nam ;) ) je vaznij san, nego cista, nepokakana pelena.
(Cisto da se ne pomisli da mislim prvenstveno na svoj san :nata A sam do 2. g. dojila svakih 1,5 h po noci - ali ovo mi nije islo u taj rang).
Evo, i M jednako mijenjam pred spavanje i ujutro - samo stavim kremu za guzu i - guza mu se ne zacrveni.

Idem poslat da bar ovaj dio opet ne ode u proslost.
N 2005. R 2007. A 2012. M 2015. M 2017.
moj kromosom ljubavi

Ja lutam presretan ovom divnom zemljom il' kiša pada il' sunce sja, ja uvijek dobre sam volje, uvijek radosno pjevam, u mom srcu tuga neće naći stan... (Sv. Franjo Asiški)
putnica
Meštar za slučajnosti

PostPostao/la nevenera » 09 lis 2015, 11:15

putnica je napisao/la:Eh, drage moje - da vi znate koliko sam vam ja postova U GLAVI napisala ovdje.
:hug e totalno te kužim

ja nisam ništa stigla ovih dana
a kad sam imala vremena sam ili čistila il vježbala

zvali su me da dođem s damjanom na erf u zg u utorak. htjela bih još to obaviti i onda je to to. dobro, osim MR ali tko će njega na to nagovorit. :ajme
mm ne bi išao pa budem ja išla s njim
nezgodno mi je sad baš jer mi je nikša u banani od jučer. visoka temp, nikako skinuti
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la erina » 09 lis 2015, 20:45

Uh nevenera, nadam se da će se do utorka smiriti situacija i da ćete uspjeti se organizirati. :lebdi

Mene skroz ovaj isprekidani radni tjedan smantao, skroz sam se pogubila u danima :zub

S je super, opet je u intenzivnoj "zašto" fazi, veselooo :lol
N 02/07

S 04/12
erina
B.Sc. Cicologije

PostPostao/la Iva15 » 09 lis 2015, 22:58

nevenera je napisao/la:
putnica je napisao/la:Eh, drage moje - da vi znate koliko sam vam ja postova U GLAVI napisala ovdje.
:hug e totalno te kužim

i ja, i ja :dada

Neve, nadam se da ćete se brzo rješit temperature. Meni P bio jučer i danas kod none. Trebao doć jutros doma al si je ona to produžila na još jedan dan. Mali uživa pa ajde da ne budem rošpija nisam prigovarala. I bude mi teško kad ga vidim kako bez problema ode spavat kod none, niš mu ne falim, a opet mi je drago jer znam da ga bez problema mogu pustit tamo da zatreba.
I onda kad je došao doma govori da ga boli bušić, pa mi njemu da sigurno je jeo puno bombona...i tako, taman da će otić u krevet ispovrača se on :/ i sad ne znam jel kakav virus, il mu je šta napravilo slabo. Temperature nema.
P 07/2012 S 05/2015
Iva15
volim biti organizirana

PostPostao/la putnica » 10 lis 2015, 08:11

Iva - kako je prosla noc?
Nadam se sa je to povracanje bilo samo jednokratno.
:hug

I super da ti hoce ic u bake - to ti znaci i da ima kod vas zdravu sigurnost. Nema nekakav strah od napustanja. Moji nemaju takvu priliku ici kod nekoga prespavat pa se s tim suocavamo puno kasnije (ekskurzija). I mojoj nahstarijoj je to bila glavna nesugurnorst kad su isli (ona je taj tip). Ali eto - kod nas su jednostavno takve prilike.
Ali uvijek sam smatrala da im je to dobra vjezba ako imaju prilike na kratko se odvojit od nas.

Neve - kako je kod vas prosla noc?
moj kromosom ljubavi

Ja lutam presretan ovom divnom zemljom il' kiša pada il' sunce sja, ja uvijek dobre sam volje, uvijek radosno pjevam, u mom srcu tuga neće naći stan... (Sv. Franjo Asiški)
putnica
Meštar za slučajnosti

PostPostao/la nevenera » 10 lis 2015, 08:18

noć je bila bolja nego prošla ali i dlaje koma. već 24 ima temp visoku pa se počelo vidjeti. blijed je i ima podočnjake. neće da jede ali hdB ima cice
cpr mu je jučer bio 136 pa je dobio atb. što je trebalo odmah ali su me s pedijatrije poslali doma :whew

nadam se da nije bilo više povraćanja

mislim da kako se čini, idemo samo damjan i ja. možda se još promijeni.
sveki bi trebala čuvati nikšu u pon i cijeli uto a kako je nikša bolestan nismo sigurni da je to pametna ideja
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Iva15 » 10 lis 2015, 09:41

A valjda će mu sad antibiotik pomoć.
Meni se P još par puta budio i povraćao, valjda dok nije sve izbacio i onda ostatak noći prospavao, jutros je ok, kao da mu ništa nije bilo. Tako da se nadam da je to bilo nešto jednokratno.
P 07/2012 S 05/2015
Iva15
volim biti organizirana

PostPostao/la Liv Tyler » 10 lis 2015, 11:05

nevenera je napisao/la: e totalno te kužim
Iva15 je napisao/la:i ja, i ja

I kod mene isto.
Ili koliko sam ih puta prevrtila po glavu razmišljajući što napisati i onda kad dođem totalna blokada. Jer sam ih toliko puta prevrtila da su mi u međuvremenu postali nebitni. :lol

M je ok i pon bi mogla u vrtić, zaželila se.

Ivy i ja se nadam da je gotovo s povraćanjem.

Neve sretno s planom.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la Ana2010 » 10 lis 2015, 11:56

Pozdrav!
Is, is bolestine :hug!
Mi smo onaj dan pojednostavili razvazanje - mm je otisao na roditeljski, a D i J nisu isli na zbor. Bilo bi mi prekomplicirano ici s Jakovom i jos po kisi. A tebi, Neve, svaka cast.
Ja i najmladji smo doma, a ostali su isli kod svekrve na rucak, a i mm mora obavit nesto... Budi se sinko, idem :mah!
J. 2009.
D. 2012.
J. 2015.
Ana2010
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 10 lis 2015, 12:17

cure nije to ništa. samo sila prilika jer mm radi kako radi. da je drukčije, možda bi i situacija bila drukčija.

razmišljam da kad odem s damjanom u ZG da odemo opet do ZOO. ali moram vidjeti jer imam preuzeti neke stvari iz Ikee koje mi je uzela prijateljica. Za mene i za još jednu frendicu. Naručili smo skupa i patike s sports direct. tinu sam uzela 3 para, mm-u jedne, a sebi isto jedne. damjanu i nikši nisam našla broj na sniženju.
budem vidjela na licu mjesta kako će to sve stati u auto

dečki su i dalje u istom krevetu
tinnu je valjda dosta toga, iako se ne bude međusobno i slažu se ok. bude mu valjda dosadno pa nalazim svakojake instalacije nad damjanom kad ih idem pogledati
prije neku noć ga je okružio gaćicama. čak mu je jedne stavio na lice :ajme :hahaha
damjan se naravno, nije probudio.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la putnica » 10 lis 2015, 17:21

Neve - podsjetila si me na onaj neki stari slogan (mislim jingle neke emisije): Nije to nista, nista to nije - al' nije da nije!
:lol

I shvacam te u potpunosti. To je jedno zanimljivo zongliranje i trka s vremenom, ali koje ne donosi frustraciju nego dozu zadovoljstva sto si opet uspio.

A mi se malo prije cinio mrvicu topal (ali je bio za spavanje, a nikako za zaspat pa nekako nisam uspila sama procjenit), ali na svu srecu 36,8 :yess
Ali dok sam mu mjerila pita me: Di je zatvor od termometra?
Zatvor = poklopac (pa sluzi za zatvaranje, zar ne? :hahaha )
moj kromosom ljubavi

putnica
Meštar za slučajnosti

PostPostao/la erina » 10 lis 2015, 23:01

Liv Tyler je napisao/la: Jer sam ih toliko puta prevrtila da su mi u međuvremenu postali nebitni. :lol

E meni je ovo problem najveći :lol
Dok ja dođem do tipkanja prođe voz, rekli bi :mrgreen

Ma ja mislim da je nama ženama žongliranje u krvi :cool
Kod mene je samo stvar dobro posloženog plana u glavi, zato puno bolje funkcioniram sama, čim se MM uplete ode sve u smokve, ne može on pratiti moj tijek svijesti, njemu odmah panika u glavi kad ja naslažem svoje planove :nata

putnica je napisao/la:Di je zatvor od termometra?

Jao obožavam dječju logiku :srca

Nama su neke te izvedenice od N ostale kao normalne koje upotrebljavamo i dalje...recimo piturić - to je onaj mali valjak kojim je ona piturala zidove skupa s nama, ostao je piturić zauvijek :)

Kiša pada li pada, nismo nigdje išli danas, S se izubijala po kući trošeći višak energije, modra noga, brada, tko zna što više :ajme
N 02/07

S 04/12
erina
B.Sc. Cicologije

PostPostao/la Iva15 » 10 lis 2015, 23:17

Neve kod vas uvijek komično :lol
P 07/2012 S 05/2015
Iva15
volim biti organizirana

PostPostao/la Iva15 » 12 lis 2015, 13:08

Evo kod nas u subotu ništa a jučer ujutro proljev. Popodne je već bilo ok, al pustila sam ga još danas doma. Da radim vjerojatno bi bio išo u vrtić, al kako sam doma može ostat, da mu još malo pripazim na prehranu. Uglavnom, ok mu je, a ja sam vam samo htjela napisat kako je on baš divno dijete, poslušan, kad je bolestan tako je lako sa njim, ljekove pije bez problema. Sad mu kažem da nesmije piti soka, samo čaj i vodu, kažem mu još danas ne ni jogurt, išli u trgovinu, kažem mu al znaš ne možemo kupit krofnu, ni bombone....i on sve sluša, ma baš mi je dobar. A to sve, sve više volim naglašavat (iako sam od rođenja svjesna da je dobar) jer vidim koliko će ovaj mlađi zaje... :zub
P 07/2012 S 05/2015
Iva15
volim biti organizirana

PostPostao/la nevenera » 12 lis 2015, 19:53

spremam se za put
mm ide s nama ali je dogovorio noćnu sutra pa moramo bit doma do 18 :lebdi
mislim da ništa od zoo ah :zub
damjan spava ima po ure pa neće bit toliko problem ga probuditi. nadam se :lebdi
danas smo išli kupiti životinje u mullera. uzeo je dinosaura. :ajme i to nekog s velikim noktima na rukama. 3 velika nokta, na svakoj ruci. :ajme

cijeli je u pričama. tko je koga, što je tko, što želi ili ne želi, tko će mu što kupiti... :lol
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la putnica » 14 lis 2015, 20:05

Iva - da, lijepo jd kad su razumni. Tako se ne mogu nadivit ni mom A.
Tebi je samo problem sto ti je takvo dijete prvo pa je postavio visoko ljestvicu vasih ocekivanja, a mi se njemu takvom, trecem, i dalje ne mozemo nacudit. :lol

Vi ste bile nacele neke teske teme - nije da sam ih izignorirala, nego nisam stigla komentirat.

Prvo preslagivanje ormara. :ajme Kad ste to spomenule htjela sam rec da mi se cini da nisam sve jos preslozila od prosle zamjene.
A sada sam jos sva u kutijama, prrtacem ih relativno uspjesno, ali me ceka dovlacenje jos par kutija.
Dalje ne bih komentirala.
:nata

Drugo bi bilo upisivanje u aktivnosti. To se trudim razvuci da ide sto kasnije. :)
S R sam odolijevala do 1. razreda kad vise nisam mogla jer prethodnu godinu nije prestao hodat s loptom medju nogama.

E, sad - kako je A gotovo redovito na R utakmicama, a prosle godine i sa mnom gotovo na svakom treningu bojim se da ce se on i prine upisat.
Iako bi mi bilo jednostavnije (i financijski i vremenski) to izvest sto kasnije.

Do tada i tako ima i igraliste na livadi nedaleko od nas, ali i ispred kuce prostor gdje se igraju djeca iz susjedstva.
Ima vremena za organiziranu aktivnost.
moj kromosom ljubavi

putnica
Meštar za slučajnosti

PostPostao/la Liv Tyler » 14 lis 2015, 20:33

putnica je napisao/la:Vi ste bile nacele neke teske teme

I čitam dalje post kad ono neke svakodnevne zvrzlame an koje više ni ne trzam. :lol
U najmanju ruku sam mislila da je netko smrtno bolestan. :nesvist

M u vrtiću laganica. Ona ne želi na neku aktivnost još, to mi je olakotna okolnost. Ne mislim je forsirati.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la snowwhite » 15 lis 2015, 08:06

meni je ovaj tjedan ludnica što na poslu što doma. ne stignem ni pročitati postove. počnem čitati prekinem, drugi put kad dođem više ne znam di sam.
proslavili smo sinekov 7. rođendan. Mi doma pjevali i jeli tortu, u subotu igraonica i popodne ručak s obitelji :znoj
pečem kolače, pripremam sve.
također i dani kruha se obilježvaju ovaj tjedan. s mlađima jučer pekla kiflice za vrtić danas sa starijim za školu.

Kiša pada već danima, ludujem. sve je mokro, vlažno, tmurno. Pa kad će stati više? :gaah
Baš pokislo :baja
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la nevenera » 15 lis 2015, 11:32

bok cure
mi smo bili u utorak u zagreb
čekala sam malo da mi se dojmovi slegnu.
dijagnoza je postavljena, poremećaj iz spektra autizma.
nisam mislila niti pretpostavljala. mislila sam da je nešto deseto, koncentracija il što već. no eto, što je tu je.
pošto smo već dulje u obradi i on već ide godinu i pol kod logopeda te 6-7-8 mj kod defektologa situacija je dobra
pohvaljena je moja inicijativa i trud da se rano krene s svime jer sad, uz dijagnozu je bitno da se čim prije krenulo sa svime.
oduševljeni su s tim kad se skinuo iz pelena, komunikacijom i tome slično.kasni u nekim stvarima, što sam znala i prije ali je u globalu dobar.
i drago mi je sad što nisam čekala ovo il ono.
više info napišem ako koga zanima da ne začatavam s detaljima koji možda nisu zanimljivi svima.

mm nije dobro prihvatio situaciju. ali bude. treba vremena

reakcije okoline su kako kod koga. od ljudi
kod nekih je savjet da ne govorimo nikome, a drugi savjetuju kako da to "rješimo". :roll ali znam da su svi dobronamjerni
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la erina » 15 lis 2015, 19:26

Nevenera jako mi je žao :hug

Mislim da nikome neće smetati detalji, dapače pomoći će da se bolje razumije situacija, naravno ako tebi odgovara pisati o tome, ne znam...
Stvarno svaka čast na vašoj inicijativi, instinktu koji vas je gurao i na kraju njemu pomogao!

Ja ti samo mogu preporučiti tatu Slavena Vujića, ima svoj blog i na fb ga se može pratiti, osnovao je sada obiteljski centar za potporu, vjerojatno si i čula za njega, možda se nađe koja korisna info.

Kod nas isto kiša nemila, jučer sam pokisla kao nikad :gaah
Roba se suši danima, a i dalje mi ne daje dojam da nije suha u potpunosti.

S kao i vrijeme, sva kenjkava ovih dana :zub
Veseli je jedino skakanje po lokvicama.
N 02/07

S 04/12
erina
B.Sc. Cicologije

PostPostao/la Iva15 » 15 lis 2015, 20:02

neve :hug
slobodno piši detaljnije, naravno ako želiš.

mislila sam još par stvarčica komentirat, al ne stižem, vratio nam se proljev :znoj
P 07/2012 S 05/2015
Iva15
volim biti organizirana

PostPostao/la snowwhite » 16 lis 2015, 08:39

oh neve piši samo piši. koliko god želiš, trebaš :hug
mislim teško je to kad čuješ jer još uvijek autizam zvuči hmm drugačije. no spektar autizma mnogi ni ne primječuju, djeca se normalno razvijaju. obrazuju.
S njima treba raditi, kako roditelji tako i stručnjaci ali ide.
Vjerujem da okolina koja nije upućena pa čuju autizam misle ko zna kaj. ali ako su ti ionako do sada govorili da pretjeruješ u preispitivanjima znači da nisu ni primježivali ništa neobično.
Odlično da ste na vrijeme krenuli u obradu.
Mali je još, svašta se može :kiss

I kod nas proljev :( neki čudan. samo je jednom na tuti i onda bude mekano. i ne jede baš zadnjih dana. :dunno
sutra igraonica, rođendan doma popodne :znoj
bit će ludo.
još večeras moram tortu napraviti
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la nevenera » 16 lis 2015, 19:25

nemam što pametno reć, osim ako nekog ne zanima nešto više :lol
ionako pišem dosta o njemu
ukratko su rekli da se često vidi da je zaostajanje u govoru jedan od znakova no često se zanemari i čeka
ja evo, čak sad ne bih bila išla jer je u terapiji i ima lijepu produkciju.
no dobro da jesmo.

sutra dolazi flexa
sveki je rekla da će i oni participirati u tome.
naručeno je prije 2 mj, plaćeno u cijelosti (poklon moje mame za dečke). ne kužim kakvo sad vražje participiranje :whew
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Iva15 » 16 lis 2015, 21:01

uzmi novce i kupi nesto drugo dečkima :p

i moj P kasni sa govorom al ja ne brinem jer kažu da se to recimo do 4-te riješi. a nisi pametan, dal brinut ili ne. ustvari on je sad dosta progovorio al još mjenja slova i dosta krati riječi. u vrtiću su nam rekli da im je bila logopedica na promatranju i da je konstatirala da ih puno u grupi loše priča pa da će uputit tete kako da šta više vježbaju sa njima. pedagogica kaže da je sve slabiji govor kod djece radi duda. a bo.

danas opet proljeva nije bilo. napravila sam mu i onaj forumski makrobiotički napitak i pije on to a ja ga gledam...jer nije baš preukusno, dapače...pitam ja šta to ti je dobro? a kaže on ne, i marljivo nastavi pit do kraja. ma srce moje slatko, lako njega imat za pacijenta, sve sluša kad je bolestan.
P 07/2012 S 05/2015
Iva15
volim biti organizirana

PostPostao/la erina » 16 lis 2015, 21:31

Iva15 je napisao/la:uzmi novce i kupi nesto drugo dečkima

Ae :mrgreen

Joj cure, nadam se da će proljevi nestati, :lebdi Iva meni je S taj napitak spasio, ona ga s guštom pila, žicala još da joj damo, nevjerojatno nešto :ajme

Nas čeka druženje ovaj vikend, jedva čekam malo mozak na pašu poslati :nokti
N 02/07

S 04/12
erina
B.Sc. Cicologije

PrethodnaSljedeća

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.