Sada je: 27 srp 2026, 16:41.

Proljetne mame i bebe (1.dio)

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Proljetne mame i bebe (1.dio)

PostPostao/la kittyilevin » 21 pro 2015, 11:54

hej, curke. mirovanje ide - ali sam već sva ukočena. nemam pojma kako će mi tijelo podnijeti još nekoliko mjeseci mirovanja. već sada me bole križa, noge su mi natečene, sva sam kao neki balon... a tek sam tri tjedna u krevetu. prvorođena konta da ne mogu puno, povremeno se zbog toga ljuti, ali uglavnom funkcioniramo. MM je odličan, moram ga pohvaliti - nije lako sa mnom i malenom... :luv

i ja imam (bez obzira na mirovanje) jake BH kontrakcije, odnosno nisu jake u smislu da su bolne, ali su neugodne. brinu me, ali to je valjda tako. Buba, pij magnezij, nekim trudnicama pomogne (ja, doduše, ne primjećujem baš nikakve promjene).

za hemeroide preporučujem Pilex kapsule - jedino efikasno, kako kažu... dosta je žena u bolnici, koje su rodile za vrijeme mog boravka tamo, dobilo hemeroide, svima sam savjetovala Pilex (nikakve masti i slična čudesa) i svima je pomoglo... ;)
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mlada mama19 » 21 pro 2015, 14:35

Hello curke, da vas pozdravim :kiss

Mi smo super, prvo tromjesječje je debelo iza nas, sad uživamo, zaista uživamo napokon ;)
Bili smo na pregledu u srijedu, i mi ćemo dobit bracu :le :le svi smo oduševljeni, seka pogotovo ;)
Ja isto superiška, urin ok, tlak 110/70, kg -3.
Uglavnom sve štima :joy

kitty baš mi je žao što te to dohvatilo :( drži se, i budi strpljiva, bit će to sve superiška samo trebate izgurat svi skupa

Lilki čestitke na sineku :le U kojeg si ti ginića?
slikaslika
mlada mama19
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mlada mama19 » 21 pro 2015, 14:36

e da moj sinek lagano kucka za sad, nema još tog divljanja kao vaši :hahaha
slikaslika
mlada mama19
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lilkillaink » 21 pro 2015, 15:01

cure moje :) baš je postalo veselo :luv samo da znate meni je počea curit kolostrum!!! puno ranije nego u prvoj trudnoći, noćas sam se probudila i tako su me svrbile sise i bradavice, jutros vidim flekice na donjoj majci..ono..zaljepilo se za bradavice :lol

@kitty čula sam za te Pilex kapsule..šta one točno rade? ja sam na porodu zaradila jedan hemoroid, al' nije me bolio, nije mi ni smetalo za obavljanje nužde, nisam ga u biti ni tretirala ničim, tako povremeno proviri :mrgreen osjetim ga, al bezbolan i povuče se za dan -dva sam

@mlada mama vodim trudnoću kod Šparca :) kod njega sam i prvu trudnoću vodila i sve regularne godišnje preglede, nebi ga minjala za ništa

btw..sutra ulazim u 20-ti tjedan...isuseee..polovica je već tu :shock
slika

slika
lilkillaink
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kittyilevin » 21 pro 2015, 23:19

lilkillaink je napisao/la:@kitty čula sam za te Pilex kapsule..šta one točno rade? ja sam na porodu zaradila jedan hemoroid, al' nije me bolio, nije mi ni smetalo za obavljanje nužde, nisam ga u biti ni tretirala ničim, tako povremeno proviri :mrgreen osjetim ga, al bezbolan i povuče se za dan -dva sam

nemam pojma - nisam ih koristila, ali ga sve curke što su ga koristile na veliko hvale. ;)
ja, fala svemiru, zasad barem tih problema nemam - premda od ovoliko ležanja možete zamisliti u kojem mi je stanju probava. :lebdi

nego, curke, dajte mi otkrijte tajnu - kako je moguće da niste dobile ništa (ili skoro ništa) na kilažama :plavusa - a već ste dobrano u drugom tromjesečju? mislim, ja jedem koliko i inače (uz velike mučnine skoro do nedavno), pa sam svejedno dobila dobrih 5 kg. mislim, prije sam bila stvarno mršava, pa nije bed, ali ne znam kako uspijeva bez imalo dobivanaj na kilaži :oops:
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mlada mama19 » 22 pro 2015, 11:08

Lilki jel Šparc privatno ili? Joj ja sam razočarana sa svojim pregledima, tako je sve brzinski uglavnom, do sad mi je samo jednom izmjerio dijete ne kužim jel to tako mora bit or what :zub

kitty neznam što bi ti rekla, bila sam izgubila 4kg u prvom tromjesječju, al meni se stvarno sva hrana gadila, ja sam doslovno živjela na slanim štapićima 2mj.
i sad jedem ko velika, al slabo ide gore još uvijek, kad krene bit će boom.
U prvoj trudnoći sam ukupno dobila 10kg a vi?
Su vam narasle buše? :luv
slikaslika
mlada mama19
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lilkillaink » 22 pro 2015, 11:38

mlada mama je je, Šparac je privatno. Trudnički pregled me košta 250kn. Dobijem pregled kako spada. Prezadovoljna sam, baš baš

kitty u ovu trudnoću sam ušla sa viškom kila koje sam natukla između prve i ove trudnoće..prva tri mjeseca mi je bilo koma mučnina, tu i tamo povraćanje..al kako sam ušla u 12-ti tjedan, kroz dan-dva su mučnine prestale, i počela sam jest normalno..samo šta mi se čini da mi se nekako kapacitet smanjia..nemogu jest puno..stanem onaj moment kad osjetim sitost, možda je u tome caka..jer do sada sam trpala u sebe ko u kantu :ajme ono, moram pojest sve sa pjata..sad ne mogu..većinu dana sam bez auta tako da prehodam dosta..dnevno jedno 3-4 kilometra pjehe..laganini doduše..al hodam.tako da i to je sigurno "uzrok"...ginekolog uopće nije komentira kilažu, bitno je da je beba kako treba s mjerama, ja se osjećam nikad bolje. Mislila sam da će mi možda dat da napravim OGTT do idući puta, al ništa nije reka.

u prvoj trudnoći sam dobila 11 kg, na porodu mi otišlo 10..za ovu trudnoću ćemo vidit još :)
pupa mi se vidi pinku, ništa ekstra, ono, ko da sam se najela malo više :lol

jutos vidim fleke na donjoj majci od kolostruma :ajme i ušla sam u 20-ti tjedan...pola trudnoće :shock :shock :shock :shock
slika

slika
lilkillaink
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kittyilevin » 22 pro 2015, 11:48

u prošloj trudnoći mislim da sam dobila nekih 13 kila (nemam pojma točno, nisam se vagala zadnjih nekoliko tjedana, toliko kila mi je, mislim, izmjereno kada sam došla na porod). sve je jako brzo otišlo - što tijekom poroda što u prvim tjednim dojenja. sada sam krenula u trudnoću s nekih 8 kila manje nego prije prošle trudnoće - imam otprilike isti tempo dobivanja na kilaži kao i u prošloj trudnoći. ovo mirovanje bi, doduše, moglo učiniti svoje (u prošloj sam morala mirovati "samo" od 29. do poroda, odnosno 37+1).

trbuh mi se, hm, vidi... iako mislim da ga još uvijek samo ja vidim kako se spada - drugima izgledam kao da sam se malo udebljala, odnosno bolje najela. :) cimerice i docimerice u bolnici su mislile da sam tek ostala trudna, nisu mogle vjerovati da sam već dobrano odmakla u trudnoći (danas 23+...)

eh, da, mi ćemo znati spol djeteta tko zna kada - sljedeće me čekaju samo vaginalni pregledi u bolnici (na koncu ću trudnoću voditi kod dr. Košec, ona mi je i radila serklažu), osim ako me kojim slučajem ne pošalju na UZV (ili ne odem ja sama privatno) ;)

ova beba je strašno živahna - u odnosu na prvorođenu. izgleda kao da nikada ne miruje - stalno se vrti, lupka me :srca
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lilkillaink » 22 pro 2015, 22:18

sjećam se još u prvoj trudnoći da sam pitala ginekologa, kao, kad trebam krenit u rodilište na preglede, pa me on blido pogleda...kaže, ić ćeš tamo kad budeš išla rodit.do kraja sam išla kod njega na ginekološke i ultrazvučne preglede, tako će bit i sada..ne kužim zašto vi idete u bolnice na preglede pred kraj. jel' mi može koja objasnit?

i sada svaki put mi napravi i ginekološki i ultrazvučni..tj. i rukom, i transvaginalno i normalni uzv. kod soc.ginekologinje odem samo po uputnice kad mi trebaju, i to je to, kakva je praksa kod trudničkih pregleda kod nje, ne znam.

kitty meni je ova beba još više divlja od moje prvorođena, a ona je bila žestoka ( i još uvik je :mrgreen )
slika

slika
lilkillaink
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mlada mama19 » 23 pro 2015, 11:21

Uh dobro je, jer i moj trbuh je kao da sam se malo udebljala ili dobro najela :znoj

Kitty kako ti to do 23tj nisu uspili spol sigurno vidit? beba je okrenuta bila ili?
slikaslika
mlada mama19
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la kittyilevin » 23 pro 2015, 13:04

mlada mama19 je napisao/la:Kitty kako ti to do 23tj nisu uspili spol sigurno vidit? beba je okrenuta bila ili?

Kos reče da je curica. no na pregledu prije dva tjedna (prije nego što su se odlučili za serklažu) u Vinogradskoj vidio se pišonja. no o tome se meni nije govorilo (doktori su među sobom govorili) zbog toga što su se svi fokusirali na moj cerviks, pa spol nije važan - dok odlučujemo što napraviti da ne izgubim bebu tako kasno u trudnoći. ;) uglavnom, nakon toga me ultrazvučno nisu gledali, kada će - ne zna se; zasad mi slijede samo vagialni pregledi u bolnici. možda se ja zaletim za koji tjedan na privatni UZV (da i dalje vodim trudnoću kod svog socijalnog ginkića, svaki bi pregled značio i vaginalno i UZV, no budući da sada vodim trudnoću u bolnici i rodilištu, oni tamo imaju praksu vrlo rijetkih UZV-a - samo po indikaciji).

lilki, pitala si za odlaske u bolnicu. ako je trudnoća uredna, koliko znam, u bolnicu se ne ide nego par zadnjih tjedana (od 37+). ako trudnoća nije uredna ili ima indikacije da bude neuredna (kao što je bila moja prošla trudnoća, a i ova je), onda primaju u bolnicu i ranije. ja sam išla kod svog socijalnog samo par dana prije nego što mi je kod Kosa ustanovljen skraćeni cerviks, no moj socijalni me nije htio ni pregledati (kao, sigurno je sve OK, imam BH kontrakcije, nema beda). u bolnici se takvo nešto ne može dogoditi, sigurno bi me pregledali, a i nekako se sigurnije osjećam kada znam da sam na mjestu gdje i meni i bebi mogu pružiti najkvalitetniju njegu... što god to značilo u naši uvjetima...

:hug
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Buba » 26 pro 2015, 17:40

Bok cure!
Želim vam svima sretan Božić! :srca Nadam se da se niste ubile u hrani kao ja pa da vam je loše :shock :lol
I koliko god mi je zlo, sad sam pojela još malo mlinaca od jučer i imam osjećaj da ću se raspuknuti!

Kitty smije li se Pilex koristiti u trudnoći? Mene to sad ubija jer valjda svašta jedem pa baš imam problema s time....

I stvarno, kako uspijevate biti s kilažom u minusu?! :gaah Ja sam sad negdje na +6, a imala sam dobar višak prije trudnoće... u prvoj trudnoći sam bila dobila 24 kg (strašno! dobila sam i intoleranciju glukoze....), a u drugoj oko 18 kg. Nadam se da do kraja neću dobiti više od 10 kg.

Što se bolnice tiče, ja sam u bolnicu krenula tek na termin, ne prije. S time da sam kćer rodila dan poslije termina (na sam termin sam bila na pregledu u bolnici i mislim da me je tada na pregledu lagano razmrdao pa je krenulo), a sina sam rodila 8 dana iza termina i išla sam svaka 2 dana u bolnicu na pregled, ali isto od termina.
Value has a value only if its value is valued.
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la kittyilevin » 27 pro 2015, 10:59

curke, sretan vam! :srca nadam se da ste uživali sa svojima! :luv

ma da - ne treba u bolnicu ako je trudnoća uredna. ove neuredne su problematične ;)

i ja skoro 6 kg u plusu. raste beba, osjećam svaki dan kako mi je trbuh sve veći :lebdi

mislim da Pilex smije u trudnoći ;)
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lilkillaink » 27 pro 2015, 21:20

sve najbolje cure moje lipe i drage :kiss nadam se da ste se lipo provele i najele :D

ja sam bila par dana za redom kod mame, pomoć joj oko pripreme svega pošto smo uvik za božić kod mojih..a mama dobila ozebline po prstima pa je jedva išta mogla radit.

loše mi je od puste hrane, nisam mogla ni puno jest, tako se brzo zasitim..puf puf.. mi smo sutra trebali krenit za slavoniju kod mm-ove mame, međutim, vidit ćemo u jutro šta će bit, M mi je zafibrala sad predvečer.

i ja ću do svoje dr ujutro, izbacilo mi nešto po licu, nekakva alergija pa nek virne

šta se tiče Pilex-a, kako je Kitty spomenila išla san čituckat, prvo skupo samo tako :mrgreen drugo, ulovila sam da piše da trudnice NE, a dojilje DA..tako da..
slika

slika
lilkillaink
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Buba » 28 pro 2015, 09:26

Vezano uz Pilex - kaže teta u ljekarni trudnice :bigno Nudila mi je neke kremice i svašta nešto, ali odlučila sam s ovim nekim prirodnim kremama se trackati koje već imam doma....

Ne znam jesam li vam rekla, nalazi urinokulture su super, koji vrag me to boli ne znam.... vjerojatno moja leđa pa se bol presijava posvuda.... :roll

Ovaj tjedan bi trebala kod gin., moram kasnije zvati da vidim radi li uopće ovih dana....

Cure vozite li sad u trudnoći? Ja sam u prve 2 vozila skroz do kraja, u drugoj sam se čak sama odvezla u rodilište :lol A sad me nekako smeta... mislim, vozim i to, ali brzo me umori vožnja... što me čudi jer zaista volim voziti i nikad mi to nije bio problem. Trebala bi sljedeći tjedan sa klincima do Zg, ali nekako se ne usudim autom, najavljuju i neko ludo vrijeme, a kad pomislim na bus zlo mi dođe....
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mlada mama19 » 28 pro 2015, 11:07

Proljetniceeeee :zivili

Sretan vam Božić, nadam se da ste se sve lipo provele :rodj
ja sam se najela ko prase malo, ne stajem na vagu do daljnjega :mrgreen mislim da više nisam u minusu hehhehe
i evo sad ne stajem, jer naravno svi donili kolače na posao aaaaaaaaaaaaaaaaaaj veselo :nokti

Bubi ja vozim i dalje uredno, neznam do kada no za sad nikakvih teškoća po tom pitanju

lilki jel muž ozdravio? Moj je prošli pon. imao fibru jedan dan, prvorođena u utorak... i to je bilo to, mene nije uhvatilo a oni su do Badnjaka bili zdravi :)
slikaslika
mlada mama19
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la kittyilevin » 28 pro 2015, 12:47

uh, ja bih vozila da mogu ;)

Buba, super za nalaze urinokulture :yess ali i inače imaš problema s leđima?

Lilki, kažu da zna trudnicama svašta-nešto izbiti po licu, nadamo se da nije alergija nego neka naprosto akutna reakcija.

ovdje ništa novoga. malac ili mala su se malo smirili, više ne divlja onako u trbuhu kao ranije, na pregled idem tek 7. 1. dugo mi nekako :lebdi
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lilkillaink » 28 pro 2015, 21:53

ja vozim stalno..i u prvoj T sam vozila do kraja.
mm je ozdravia,al zato mrva gori,evo upravo smo izmirili 39,2...tusnila sam je, navukli smo kisele carapice,za pola sata cu joj dat Dalsy i nek ide spavat...odgađamo put dok ne prođe fibra.

kupila san danas Purelan mast, mm-a je noćas malo ponilo :D pa me danas pece bradavica.sad je ok :D
slika

slika
lilkillaink
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mlada mama19 » 29 pro 2015, 09:51

Lilki uh visoka fibra, nadam se da je danas bolje :kiss

Kitty brzo će 7.1 ;) , ja sam 13.1 na pregledu, mrzim ovih mjesec dana čekanja :znoj
slikaslika
mlada mama19
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lilkillaink » 29 pro 2015, 14:14

hey curke...M se jutros probudila bez teperature, sada je na 37,5, pa ćemo vidit do večeras šta će bit...nadam se ništa puno :ajme

ja danas u 21. tjedan :shock malo mi prebrzo ovo sve ide..malac je divlji kroz cijeli dan, a pogotovo kad legnem :mrgreen

ne znam za vas, al meni ovaj kolostrum curi dosta, ko da dojim na veliko, zameljani mi grudnjaci, bome ću morat stavljat jastučiće u grudnjak..kad dodirnem sisu malo jače, ono odma krene van..čudno skroz
slika

slika
lilkillaink
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mlada mama19 » 30 pro 2015, 09:38

Meni ništa ne curi.... još. Nije ni u prvoj t, koliko se sjećam, davno je to bilo :mrgreen

Kako je curka?

Ja jučer krenula s drugom turom kolača, jedva čekam da prođe sve ovo, i da pređem na blitvu :dada di ste za novu?

Ste već izabrali ime/na za bebu?
slikaslika
mlada mama19
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la kittyilevin » 30 pro 2015, 11:22

ni meni ne curi. nije ni u prošloj. :lebdi ali zato je buknulo mlijeko nakon poroda. već u rodilištu sam imala mlijeka za pola hodnika u rodilištu :p

mi smo odabrali ime (dok smo mislili da je curka), sada imamo neku opciju za dečkića, ali, iskreno, nijedno mi muško ime nije pretjerano privlačno, ono, postoji nekoliko podnošljivih :)

ja preskačem sva pečenja kolača ove godine - imamo nešto malo što su nosili frendovi i obitelj, nedostaje mi pečenje s malenom. ali što se može. cure, mozak mi se pretvara u kašu (i tijelo, BTW). :ajme
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mlada mama19 » 04 sij 2016, 09:35

Sretna nova godina cure, nek vam bude ispunjena zdravljem, srećom i ljubavlju :kiss :srca :zivili
slikaslika
mlada mama19
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Buba » 04 sij 2016, 13:04

Drage moje proljetnice, sretna vam nova godina!!! :rodj
želim nam svima što lakši porod, u terminu, zdrave bebice, te nikakve probleme oko dojenja i sličnih stvari :joy :joy

Kako ste preživjele ove dane prejedanja? :lol
Ja sam dobila sve skupa već 8 kg :oops: a sutra ulazim u 22.tt.

Kitty jel odmaraš?
Mi isto još nismo odabrali ime, klinci biraju i sad imamo 3 favorita: Nika, Nikol i Maša - i nekako mi se čini da bi mogla biti Maša :luv
Pitala si me za leđa, da, imam discus herniu i išijalgiju... :zub po noći me zna uloviti strašna bol ali se onda namjestim u neki čudni položaj pa uspijem zaspati.

I ja skužila odakle moji problemi sa hemeroidima. Uglavnom, donekle sam ih smirila kantarionovim uljem, a mislim da su se pojačali od kad sam ja pojačala doku magnezija, tada mi se i stolica promijenila, postala crna, i onda ga nisam pila 2 dana, pa sam sad krenula opet po jedan i sad je sve ok. Bit će da je to radilo probleme...

Cure, u kojem položaju spavate? Meni paše samo na lijevom boku, onda izvodim čudesa dok se namjestim, ali već me sve boli s te strane... desni bok mi nikako ne paše jer imam osjećaj kao da mi se trbuh "prebacuje" na drugu stranu i onda mi to jako smeta...
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la kittyilevin » 04 sij 2016, 13:23

cure, također sve najbolje u Novoj! da nam se dječica rode u terminima i da sve prođe OK! :rodj

Buba, Maša... :luv tako se je moja prvorođena trebala zvati, pa smo napravili kompromis. glasam da tvoja curka bude Maša :joy

da, mirujem... jao, kao pekmez sam... sva sam omlohavila... boli me želudac i imam strašne žgaravice, s vremena na vrijeme mi se baš gadno i povraća, no odijolijevam uz pomoć badema. tako je bilo i s prvorođenom, nakon mučnine su krenule žgaravice. no sada je malo zeznutije jer mirujem (dakle, legnem nakon obroka) + mislim da mi je trbuh malo veći nego s prvorođenom, dosta mi pritišće želudac.

na kilama sam i dalje na + 6, sutra ulazim u 26. tjedan... u četvrtak kontrola. ako me neće pregledati i ultrazvučno, nego samo vaginalno (čega se već sada bojim - nemojte mi prtljat' dolje ništa, ionako je sve problematično... :ajme), ići ću privatno na UZV - da vidim je li sve OK s bebač(ic)om.

spavam bilo kako - mogu još čak i na trbuhu, nije mi trbuh toliko velik, no uglavnom omiljena poza i od prije trudnoće - na trbuhu, no lagano na boku, s jednom nogom podignutom (skvrčenom). druga poza - na lijevom boku. u principu mi paše i na leđima, jedino što beba tada puno jače lupa, a i puno su mi češće kontrakcije (i inače su mi dosta jake one moje BH kontrakcije, barem se nadam da su BH.., nisu ništa slabije bez obzira na mirovanje i redoviti magnezij).

6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la kittyilevin » 07 sij 2016, 16:54

evo me, cure, s pregleda. sve je OK :joy stvarno - sve OK. cerviks je čak zavidne duljine, T oblik, skroz sam zatvorena, šavovi drže. nosim (ipak) djevojčicu - otprilike 26. tjedan (25+par dana po UZV-u). sve OK... jao, koje olakšanje... pregled za tri tjedna. dotad mirovanje, duphastoni i Mg.
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Buba » 10 sij 2016, 11:53

Kitty baš mi je drago!! :joy A kako te krenulo, ne bi sad bila sigurna za curu, možda se još do kraja predomisli :lol

Ja sam dobro, bebica skače, ja jedem i nikako da stanem..... :shock
Jedva čekam da počne škola jer mi je dosta ovog navlačenja po kući i da krenemo u kolotečinu (konačno!).

Jeste li počele već pripremati stvari za bebu? Meni se čini nekako rano, a jučer mi jedna frendica govori da možda i nije.. ona je rodila mjesec i pol ranije.... Ja sam mislila krenuti sa pripremama u 3.mj..
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lilkillaink » 10 sij 2016, 15:21

ćao curke moje drage...oprostite šta se nisam dugo javljala, bila sam u slavoniji ko mm-ove mame..

bilo je super, M se ostvarila želja, dobila je sniga više nego šta je mogla zamislit :lol

kad smo dosli gore, sveki je upravo bila prošla crijevnu virozu, i onda je sve redom zahvatilo, ja sam stradala najviše, dehidrirala, provela na hitnoj nekoliko sati, dobila par litara infuzije, dobila i ginekološki pregled usput, s bebom je bilo sve ok... jedino mi je M zaobišlo, fala ti bože, bilo mi je nekako lakše kad ona nije imala..ali je bila u kontaktu sa varičelama u izbijanju :mrgreen sad ćemo vidit kroz 10-15 dana..al bit će extra ako ih dobije sada, taman zima

novu sam provela kod kuće sa sveki i mm-ovim nećakom i mojom M, jedva smo dočekali ponoć, jedva gledali više i išli spavat.

sve u svemu bilo nam je lipo, i hladno. ograbala sam se za sat :mrgreen , to mi je kao zakašnjeli božićni poklon od mm-a

kitty bravo za super odličan pregled..nek ostane tako do kraja!!!

šta se spavanje tiče, spavam na bokovima, al se uglanom probudim na leđima XD s rukama iznad glave i pokrivenom facom :lol osjetim da mi se sad malo teže već okretat s boka na bok u krevetu, iskočia mi je stomak u ova dva tjedna XD a i vrime je već, pet ipo miseci..točno osjetim kako mi se proširia prsni koš. bebonja je aktivan samo tako

a šta se priprema tiče, krenit ću od idućeg miseca pomalo stvarat neke zalihe pelenica, i nekih gluposti..torbu za rodilište ću u trećem misecu spremit. nek stoji
slika

slika
lilkillaink
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kittyilevin » 10 sij 2016, 20:11

večer, djevojke.

moj je termin, čini mi se, najraniji (polovica 4. mjeseca), tako da neke sitne pripreme već radimo. uglavnom imamo dosta toga od prvorođene, naručili smo novi ormar za njezinu sobu kako bi bebine stvari mogla prebaciti u komodu; no kupili smo kindač prošli tjedan (rabljeni ;)). MM-a čeka jedna narudžba u Ikei, a robicu i ostalo ću rješavati sljedeći mjesec. možda malo rano, ali mogla bih roditi ranije (kao i prvorođenu), a i očekujem rizični 8. mjesec trudnoće (jer će beba biti veća).

već sam zaboravila što treba za malu bebu po dolasku iz rodilišta :lebdi s obzirom na to da je i ovo curka (ako se ne predomisli, dobro kažeš, Buba :lol), imam dosta robice od prvorođene, ali su totalno drukčije sezone rođene - prvorođena je 12. mjesec; ova će biti ili 4. ili (vjerojatnije) 3. mjesec :lebdi

6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mlada mama19 » 12 sij 2016, 11:08

Jutro ekipica :dada

Evo i mene nakon nekoliko dana.
Mi smo superiška, sve štima. Malac je aktivan stalno, mama se osjeća dobro i sve za pet. Sutra mi je pregled, jedva ga čekam malo vidit :luv
Što se kg tiče vratila sam svoju početnu težinu, tako da sam sad na nuli, pa ćemo vidit kako će sad unaprijed to ić, ja se nadam da neću dobit preko 12kg sve skupa, s obzirom da sam niska, bit ću ko bačvica :zub
Sa stvarima pa i robicom već dobrano krenula... kupili i kolica, i ljuljačku, i krevetić i komodu, i nešto robice sitno :faca to ja kako naletim na akciju :mrgreen

Kitty drago mi je da sve ok, čestitke na curki :srca

lilki o vi ste se onda nauživali bogme lipo u Slavonij (izuzev viroze puj puj) :yess

Buba ja spavam na boku jednom i drugom, zasad mi je to sve ok :)
evo škola je počela,ja se nisam veselila, meni bilo super dok su bili praznici :nata
slikaslika
mlada mama19
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 20 gostiju.