Sada je: 01 svi 2026, 13:43.
Moderatori/ce: latica, snowwhite

Imaju u grupi jednog dječaka koji cijelo vrijeme plače i traži mamu. Pa se i moj J. rasplakao (a inače je emotivac koji je plakao kad je i mlađi brat plakao kao beba). Tako da je i izjavio da više ne bi išao u školu. A do nedavno je bilo da je i šmrkav išao, makar sam mu rekla da smije ostati doma dok mu ne prestane curiti nos, ali ne, on je želio ići. Ovaj tjedan više nemaju jer je u njihovom terminu teta na nekoj vrtićkoj edukaciji, pa se nadam da će se primiriti do slijedećeg tjedna
Inače sam i sama iznenađena kako se do sad prilagodio, voli "pisati" crte u crtančicu, čak je počeo tražiti papire da crta doma (što je prije bilo SF), a čini mi se da je i vidno napredovao po pitanju grafomotorike. A mislim da se i u društvu snašao, njemu treba duže da se upozna i otvori s drugom djecom, ali sad spominje razna imena i igre, tako da je i to ok.

Mrđi je napisao/la:Jel itko od vas razmisljao o odgodi skole? Zbog recimo problema s izgovaranjem rijeci, zbog fizionomije djeteta i sl?
Znam sa se ide na testiranje al u travnju. No do početka nastave je cca pola godine puno se toga promijeni.
nažalost istina je surova.

Ina66 je napisao/la:Ako nemaš nikoga u Njemačkoj, najbolje ti se dogovoriti s nekim tko isto želi 4you torbu, da podijelite poštarinu.

Cathy je napisao/la:Treba se raspitati,jer je u nekim školama običaj da se na roditeljskom dogovore i škola kupi materijale za likovni. Tako je na primjer kod nas.
snowwhite je napisao/la:Cathy je napisao/la:Treba se raspitati,jer je u nekim školama običaj da se na roditeljskom dogovore i škola kupi materijale za likovni. Tako je na primjer kod nas.
ovako je u nekim školama što je super jer ne mora svako dijete imati npr. tempere nego kupe nekoliko komada pa dijele.
Opet s druge strane neki traže i one složene kutije za likovni pribor![]()
Kod nas su trebale bojice, flomasteri, vodene boje, tempere, ljepilo, škarice. a preko škole smo uzimali likovnu mapu.

nevenera je napisao/la:Ina66 je napisao/la:Ako nemaš nikoga u Njemačkoj, najbolje ti se dogovoriti s nekim tko isto želi 4you torbu, da podijelite poštarinu.
baš gledam
jer su sad sniženi 50%.
gledala sam ove što se spominju, move i compact.
došli bi sniženi oko 40 eura, poštarina je isto toliko ali ako bi dijelila bi bila 20 eura.
i dalje povoljnije nego prije jer je inače 70-90 eura plus poštarina

nevenera je napisao/la:Pribor je bio 300 kn. A nisam uzela sve. I to sniženje
A di je ostalo. ....

morena je napisao/la:
Jel normalna reakcija da padnem sa stolca kad vidim ove cifre?![]()
Idem počet štedit.

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.