Sada je: 01 svi 2026, 13:39.
Moderatori/ce: latica, snowwhite

. moja J je predškolarka, u kolovozu će napuniti 7 g. baš sam na topiku o školskim torbama tj ruksaka pitala za savjet za sitnije prvašiće...
Jer one četvrtaste torbe klinci nose eventualno 2 godine, a onda svi hoće ruksake jer su torbe za malu djecu... Barem je tak bilo u moje doba... Isto bi trebala torbu/ruksak za sitnog dečka. Da se prebacim na topic o torbama? Totalno sam neupućena 

.
Liv Tyler je napisao/la:Ja ne ciljam na jednu torbu za cijelo skolovanje nego na jednu torbu svakih par godina. Pa necu mu iz vrtica valjda prenjeti ruksak kojeg vec ima. Naravno da dijete nema iste poglede na svijet u prvom i recimo u sestom razredu. Ili kasnije da ne spominjem.
Raste, razvija se, mjenja se, drugacije razmislja i itekako mu se druge stvari svidjaju i odgovaraju u razlicitim zivotnim periodima.
Po meni je krivo misliti da bi jedna torba uopce mogla pokriti sve te razvojne faze em dizajnom em potrebama djeteta.
Ja sam mislila da se to mora, nekako prva torba mora biti takva
pa sam sinu kupila Hamminu. Bila je velika, teška, tvrda, kopča je nešto zezala... uglavnom se nije baš pokazala.

.

mama njonji je napisao/la:Vezano uz torbu: imam pitanje za kvalitetniju torbu (treba izdurati do 4. r.) koja ima ručku za potezanje. Gdje pogledati, koje, kakve? Naime, naša prvašica će sigurno biti među najmanjima (sad je najsitnija u grupi), tako da nema šanse da tegli torbu na ledjima. Inače, da nije ovakav uvjet, sigurno bih i njoj kupila u NN Herlitzovu kao i starijem sinu - izdurala je sva 4 razreda, lagana je a plaćena je na zimskom snizenju 180kn.
Ina66 je napisao/la:mama njonji je napisao/la:Vezano uz torbu: imam pitanje za kvalitetniju torbu (treba izdurati do 4. r.) koja ima ručku za potezanje. Gdje pogledati, koje, kakve? Naime, naša prvašica će sigurno biti među najmanjima (sad je najsitnija u grupi), tako da nema šanse da tegli torbu na ledjima. Inače, da nije ovakav uvjet, sigurno bih i njoj kupila u NN Herlitzovu kao i starijem sinu - izdurala je sva 4 razreda, lagana je a plaćena je na zimskom snizenju 180kn.
ne bi bilo zgorega raspitati se hoće li učionica biti na katu ili u prizemlju jer će joj torba na kotačiće biti ogroman teret ako će s njom na kat (to se dogodilo u našem razredu)
i potraži savjete stručnjaka, negdje mi zvoni da se te torbe nisu preporučivale zbog iskrivljavanja kičme

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.