Sada je: 28 srp 2026, 19:21.

Proljetne mame i bebe (1.dio)

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Proljetne mame i bebe (1.dio)

PostPostao/la kittyilevin » 12 sij 2016, 11:48

dan, djevojke!

ja na + 7 kg (skoro +8). beba raste, s njom i ja :luv. danas sam (valjda) 27. tjedan... iako mi vrijeme sporo ide...

mi imamo skoro sve od prvorođene, osim kinderbeta (a u komodi prvorođene držimo njezinu robicu, pa ćemo kupiti još jednu za ovu bebu - uostalom, da ne presvlačim novu bebu dok prvorođena spava). kinderbet kupili za smiješne novce na njuškalu ;) . upravo pregledavala robicu prvorođene - imamo, čini mi se, sve. barem za početak - kasnije ću morati kupovati jer je prvorođena zimska curka ;)

samo kozmetika nedostaje (iako imam čak i onih vatenih uložaka što su mi ostali :p).

čizs, kakve su ovo južine... nikako doći do daha... :roll
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lilkillaink » 14 sij 2016, 15:22

howdy :mrgreen satrat će me ovo vrime...fuj...baš sam nekako trutava..al sad će malo bura rashladit :D

bila na pregledu jutros, sve super :) cerviks 5cm, beba super po mjerama, sada je tezine oko 700gr.. ja sam od zadnjeg pregleda +1,5kg, šta je do sada ukupno +2kg :zub imam istegnut ligament ispod pupka, tako me bolilo kad mi je prolazia onom sondom..

do idućeg pregleda moram napravit OGTT, KKS i sediment urina..al to ću otić privatno, neću sidit 2 ure sa bolesnicima u sezoni gripe..no way.

kako ste vi..šta ima nova? jučer sam shoppingirala više nego šta sam namjerila :ajme
slika

slika
lilkillaink
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Lucy25 » 15 sij 2016, 15:15

Pozdrav žene drage!

Evo, i ja sam vam se napokon odlučila pridružiti. Na ovaj forum sam se registrirala još prije 10 godina i bila sam prilično aktivna. Sad kad gledam, malo me žalosti jer vidim da se više ne piše onako puno kao prije i to ne samo na ovom podforumu, nego i na svim ostalima. No, nadam se da ćemo barem mi ovdje biti aktivne i čim više se družiti :)

Ukratko o meni: imam 35 godina, ovo mi je 5. trudnoća, ali 3. dijete jer su prethodne dvije nažalost bile blighted ovum. Imam dvije velike curice od 11 i 10 godina i sad čekamo dečka :le Danas nam je točno 29 tjedana tj. ušli smo u veliki 30. tjedan :joy
Trudnoća mi uglavnom prolazi bez problema, jedino sam na početku imala krvarenje zbog hematoma pa sam morala mirovati. Sve ostalo je super, osim što mi je ova trudnoća po simptomima i ostalim trudničkim tegobama nekako najteža. Dugo su me mučile mučnine, negdje do 17. tjedna. Nisam mogla jesti ništa osim voća, mliječnih i čokoladnih stvari, izgubila 2 kile, ali sam ih prilično brzo vratila. Onda me ginić prepao kad mi je u 10. tjednu rekao da sam otvorena, a mislio je uloživa što su dva različita pojma, ali sam zato umrla od straha. Pa je na idućem uzv posteljica bila skroz nisko do ušća i iako mi nije napomenuo nikakvo mirovanje, to me strašno brinulo. No, vrlo brzo se digla i sad je sve ok. Nešto kasnije mi se pojavio neki čudan narančasti iscjedak, a doktor koji je privremeno mijenjao moju ginekologicu je odmah zaključio da se radi o krvarenju i da to nikako nije dobar znak. Prevario se, jer je sve bilo u redu. Poslije toga sam dobrih mjesec dana svakodnevno imala bolove u donjem dijelu leđa jako slične trudovima i baš sam se zabrinula da se nisam možda počela otvarati, ali na pregledu je uvijek sve savršeno. Navodno da je beba jako jako nisko pa mi pritišće sve moguće organe. Ali eto, ja uvijek u nekom strahu i panici. Čak sam si zabrijala i da mi plodna voda curi, ali mi je zapravo toliki pritisak na mjehur da čim sjednem, sve mi je dolje mokro. I zadnji, najnoviji strah od pred par dana je moje zabrijavanje da mi je otišao sluzni čep. Jedno jutro sam nakon wc-a primijetila dva mala gumena ugruška nalik na komadić silikona i naravno opet umrla od straha. Otišla sam na pregled prije dogovorenog termina, ali unutra sve štima i zaključak je da su ti silikoni zapravo ugrušci nastali od prekomjernog izlučivanja sluzi. Eto…ako slučajno koja od vas bude imala ovakve čudne simptome, nemojte se uplašiti jer je to sve normalno.

Što se tiče kila, trenutno sam na +8, s tim da sam se pretprošli mjesec udebljala čak 5 i dobila špotance da malo pripazim na težinu, a prošli mjesec sam dobila samo 1 kg, a dobio ju je i bebač, što znači da je ta 1 kilica otišla k njemu :) Težina mu je procjenjena na 1400 g što se meni nekak čini puno, ali nema veze, nek samo raste :luv

Šta ima novo kod vas?
Melani 09.09.2004.
Lara 09.01.2006.

slika
Lucy25
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la kittyilevin » 15 sij 2016, 15:59

Lucy, dobro nam došla! :hug
uh, i ja sam u prošloj trudnoći bila na svojoj generaciji - bile smo puno aktivnije, ajmo cure! :srca gdje ste?

Lilki, super za pregled! veliki dečko :srca

ja radila ogtt danas, sve djeluje OK.

pošizit ću od mirovanja (Lucy, ja sam imala serklažu prije par tjedana, i u prošloj trudnoći je bio show s mojim lošim cerviksom). ne znam više što bih sa sobom. ma, ja i radim uz to - premda sam na bolovanju - ali sam baš poblesavila od toliko ležanja i ful slabe komunikacije s vanjskim svijetom. strava jedna. mišići su mi skroz opušteni... žgaravica zna biti baš gadna... uh, već sada jedva čekam da rodim... :ajme
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 17 sij 2016, 23:46

Lucy napisi kad ti je termin, da ti utefterim...
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Buba » 18 sij 2016, 09:38

Lucy dobrodošla :srca

Kitty super za ogtt! Vjerujem da ti je muka od ležanja... ali ajde, kad znaš da je za "viši" cilj, i to se da izdržati.... ;)

I ja se baš čudim kako tu nema češćih pisanja, ali i sama nisam baš aktivna.... nažalost, sad je previše tih medija koji nas okupiraju, a za forum mi je najlakše kad sjednem na komp. Najjednostavnije mi je na mobitelu, a forum mi nije toliko pregledan tako....
Kad se samo sjetim kako je bilo kad sam bila trudna sa E., pije 13 i pol godina, počeci foruma i svi smo bili kao velika obitelj :luv

Danas idem u Lidl, imaju neku trudničku robu na akciji, nigdje ne mogu naći hlače ili tajice da si mi dobre, sve me nekako reže u trbuhu i smeta.... Za bebicu još ništa... dragi i ja smo odlučili da krećemo s time u 3.mj, cca. 2 mjeseca prije termina... a moram izvući i robu koju imam od djece pa vidjeti mogu li išta iskoristiti od toga. Sad mi je žao što sam ovo ljeto podijelila skoro 3 vreće robe, al danas je ta robica i jeftinija i dostupnija nego u moje davne dane prvih trudnoća :lol
Value has a value only if its value is valued.
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la kittyilevin » 18 sij 2016, 11:11

Buba je napisao/la:Vjerujem da ti je muka od ležanja... ali ajde, kad znaš da je za "viši" cilj, i to se da izdržati.... ;)

ma, jest, izdrži se - nije bed, ali baš režim... žao mi je moje okoline :lebdi prođu dani, što je najbolje od svega, a onda se pitam gdje si bila, što si radila - ništa :p

mislim da ovu bebu puno više nosim nego prvorođenu - nikako doći do daha, baš mi trbuh pritišće pluća. (možda i od ovog položaja poluležećeg non stop).
totalno su mi se smanjile BH kontrakcije - svaki dan ih osjećam, ali možda nekoliko. ni približno onoliko kao ranije :lebdi nije mi više ni onakav pritisak u trbuhu kao ranije - izgleda da se je a. trbuh "dignuo"; 2. mirovanje mi dobro koristi... :kima

kako ste, curke? :hug
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lilkillaink » 18 sij 2016, 13:37

lucy dobro nam došla :)

a ženske moje drage, moja M je od petka u varičelama :ajme kracata jeeeee :ajme za vikend smo koristili od A-derme neki sprej, jutros sam podigla u ljekarni puder s anestezinom, i vidim da je puno bolji..malo ćemo se pomučit i onda smo mirni :D ionako je zimulja vanka, idealno doba za odradit varičele. Barem nema temperaturu :mrgreen

ja sam neki dan izvadila sve vriće s robicom od M, odma san odvojila sve šta će malac moć nosit, mogu van reć, skupila se lipa vrića robice. vidin da san M oblačila ka muškića :lol čak san našla jedan mornarski kompletić na kojem je još etiketa bila :mrgreen bila san u Kozmu u petak, bilo je ono 30% na dječje stvari, pa san uzela 2 paketa malih pampersica i paket vlažnih maramica.nek stoji. išla san jučer vidit di mogu servisirat kolica, oću u miru ić rodit XD

ja sam super, bebonja je divlji, javlja se stalno, nekad je malo i predivlji ko i seka mu :luv osjetim BH kontrakcije tu i tamo, kad se zaboravim pa malo požurim sa šetnjom, odma se stomak stisne, pa moram usporit, a i doma isto, zaboravim se i onda me pupa upozori. kad kažem da imam još 3 ipo miseca do poroda, ljudi se sablažnjavaju :lol stomaka nigdi, čak mi je i mater rekla, da nisan cilo lito ovako dobro izgledala :zub ima u vrtiću mama jednog dječaka, trudna je 2 dana više od mene, ima duplo veći stomak od mene, bude mi neugodno.

e da..u četvrtak na pregledu mi je dr. reka da je beba oko 700gr..jel' nije to malo puno?
slika

slika
lilkillaink
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kittyilevin » 18 sij 2016, 14:14

lilkillaink je napisao/la:stomaka nigdi, čak mi je i mater rekla, da nisan cilo lito ovako dobro izgledala :zub ima u vrtiću mama jednog dječaka, trudna je 2 dana više od mene, ima duplo veći stomak od mene, bude mi neugodno.

mene prije skoro dva tjedna na pregledu prije UZV sestra pitala: "jeste li vi trudnica", ja kažem da jesam, ona pita koliko, ja kažem 26 tjedana, ona kaže: "6 tjedana? pa što ste nam došli u bolnicu?". ja objasnim da sam trudna 26 tjedana, ona pita - a gdje vam je trbuh? :lol

iako, meni je skočio u zadnjih negdje mjesec i pol, u 22., 23. tjednu ni meni se u principu nije vidjelo (premda sam na kilaži dobila školski...), ono, kao da sam se najela janjetine (citiram cimericu iz bolnice). sada fakat tko ne vidi je ćorav! :p

lilki, jest, velik ti je bebač. super! :srca
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lilkillaink » 19 sij 2016, 13:46

baš san išla ćirnit u staru trudničku..M je u 26-om tjednu imala 1200 i onda je nakon toga usporila dosta, i rodila se u 37.tjednu sa 2410gr i 45cm tako da..strah me velike bebe :mrgreen ona mi je bila minijatura

nismo ništa spavale noćas, nju je svrbilo dosta, danas je 5. dan, ove prve varičelice su se počele sušit i ove manje šta su izbile..
slika

slika
lilkillaink
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kittyilevin » 19 sij 2016, 14:32

lilki, ti si preboljela kozice? ma čuj - bolje je da ih prvorođena ima sada, nego kada se beba rodi... sretno! :kiss

moja prvorođena je po mjerama uvijek bila manja (i rođena je prilično malena, 2800 g u 37+1). ova curka je izgleda malo veća :luv. mene već strašno pritišće trbuh, nakon ručka ne mogu disati (a pojedem ful malo, ne stane) :lebdi mislim da puno više nosim no što je bilo kod prvorođene, što je, dakako, super, ali ne sjećam se sam u prvoj trudnoći toliko ostajala bez zraka i da sam mogla pojesti stvarno malene količine odjednom... :lebdi
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lilkillaink » 19 sij 2016, 15:08

kitty to sam i ja primjetila, ne mogu pojest puno..uopće..ne stane. na kraju krajeva, nije to tako ni loše :nata neću se prezderavat :D

i mm i ja smo prebolili varicele, tako da nema straja za nas :D

moja M je malo usporila s rastom jer je meni posteljica počela slabije radit prije 30-og tjedna. iako se M rodila manje porođajne težine točno 3 tjedna ranije , imala je APGAR 10/10 savršeno zdrava beba i gladna ko vuk :mrgreen i u prvih misec dana skočila na 3700gr i 51cm
slika

slika
lilkillaink
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kittyilevin » 20 sij 2016, 11:49

lilki, kako to da ti je posteljica počela slabije raditi? mislim, znam da već prilično rano (tipa, 8. mjesec trudnoće) posteljica počinje propadati, ali je li to ranije propadanje bilo uzrokovano nečim ili...?

moja curka je dosta slabo dobivala na početku na težini (bila je sva zamantana od žutice, koja je trajala dulje od tri mjeseca!), ali je isto u prvom mjesecu uspjela finu kilažu nabaciti, sigurno kilu ili više. no ona je i inače sitnija, sjećam se da je s 13 mjeseci imala 8900 kg. sada je 4 godine i mjesec dana i ne znam ima li 15 kila. manja jest od druge djece, ali super izgleda - baš je sitnija građom, ima fine obloge po nogicama i rukicama + trbušćić :luv noćas je kašljala kao foka ;), nadamo se da je neka prolazna prehladica...

ja sljedeći tjedan na pregled. vrijeme mi se vuče tako strašno sporo... još uvijek ne mogu vjerovati da ćemo uskoro vidjeti još jednu malenu curku, čizs, ova prva me toliko uveseljava :luv
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lilkillaink » 20 sij 2016, 13:43

kitty nemam ti pojma..al se sjećam da je od 26.(1300gr) do 30.(1500gr) tjedna bila dobila samo 200gr..protoci su bili dobri sve ok, dijagonoza je bila IUGR ..i onda uz mirovanje na lijevom boku smo dogurali dokle jesmo.kako sam čula da dr. znaju dosta pogriješit sa kilažom, moj je procjenia poprilici dobro, zanji pregled sam imala u 35.tjednu, tada je M bila procijenjena na 2200 a rodila se 2tjedna posli sa 2410gr.ma i ona je inače sitnija, sa godinu dana je imala 8kg :D a i sada sa 4ipo 15kg..zdrava je šta je najvažnije od svega, a ljudi kad vide koliko može pojest neviruju..to samo prođe kroz nju :lol malo je gracilnije građe :D

ja ću idući tjedan uradit OGTT i ovo sitno krvi šta imam odradit..i onda mirna do pregleda.
slika

slika
lilkillaink
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kittyilevin » 20 sij 2016, 14:53

lilkillaink je napisao/la:a i sada sa 4ipo 15kg..zdrava je šta je najvažnije od svega

kao moja curka :luv samo što moja nije baš ni neka jedačica - strahovito je izbirljiva, količine nisu nešto posebno, ali je kuc-kuc-kuc jako, jako zdrava, pa se ne opterećujem.

da, 200 g je fakat malo za četiri tjedna trudnoće (još to u tjednima u kojima beba baš intenzivno dobiva na težini)... moja mala je kontinuirano, tijekom cijele trudnoće, dobivala manje - nije ni u jednom trenutku dobivala dosta, a onda naglo manje.

gdje su nam ostale curke? ;) gnjavim - jer ležim. :lebdi
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mlada mama19 » 21 sij 2016, 11:51

Tu smo tu smo, ne stignemo koliko bi htjeli tipkarat ;)

Mi smo superiška ništa nas ne boli, ne muči, ne tišti hhahaha sve pet! Drago mi je da ste i vi sve dobro , posebno bebice :luv

Prošli tjedan smo bili na pregledu sve je za pet! Sa 20+2 moj sinko ima 336g, ja mislim da je to sasvim ok :dada
inače radio mi je anomaly scan i hb sve je savršeno :srca
Sljedeći pregled 10.02, a krajem 2mj mislim i na 4d private :dada da ja vidim tog svog momčinu

Lilki kako curka? jel prošlo najgore?

Lucy dobro nam došla! bogme ti već 30. tjedan, lipo lipo :dada

Vidim svakakvih problemčića je moguće imat u trudnoći... moja curka se rodila sa 2.800 u terminu, no takva je sama od sebe bila nije da nije dobro napredovala ili da je bilo nekih zaostataka
dr. je već izrazo brigu jer sam sitna, pa se i ja i on nadamo da će i malac bit sitan kao i seka :mrgreen
slikaslika
mlada mama19
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lilkillaink » 21 sij 2016, 16:46

ja sam se baš bila sletila do pedijatra sa M, učinilo mi se ko da su joj se zagnojile 2-3 varičele po čelu i glavu, međutim, kaže dr. da je to još uvik ok. i da pratim..tamo pon-uto može lagano vani, u vrtić ne još neko vrime. dobro je, sve u svemu sam zadovoljna.

mene je bebonja noćas satra, boga pitaj šta je radia doli, al u jednom momentu mi se uzmučilo toliko da sam mislila da ću povratit :ajme ono..miran, miran, i odjednom podivlja ko konj :lol
slika

slika
lilkillaink
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kittyilevin » 22 sij 2016, 11:41

moja prvorođena je nešto šmrcava i kašljucava - pa je ostala doma ova dva dana. sada je kod bake i djeda - jučer smo bile nas dvije doma, mala je stvarno super, razumna, ali ipak traži svoje - i nikako ne mogu kako se spada mirovati uz nju.

ja sljedeći tjedan idem na kontrolu - sada sam 28. tjedan. ako sve bude OK, možda uvedem kratku šetnju - barem po prvorođenu u vrtić, vidjet ćemo... + 9 kila - nemam pojma odakle te kile :ajme, jedem tako malo, porcije su mi nikakve em' zbog žgaravice em' zbog toga što mi trbuh pritišće želudac, osjećam se kao tenk! :lol valjda beba raste! :luv uz to, sva sam omlohavila od toliko ležanja. trudnička veselja! :nokti

:hug
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Buba » 24 sij 2016, 13:45

Bok cure!
Kako ste?
Mene pere neki preuranjeni baby blues.... ma ustvari nije to nego neka nervoza me drzi već neko vrijeme i luda sam na svih. Stalno nešto kreštim na dragog, a on ne kuži da mi rade hormoni pa se svađamo, jedino za klince imam živaca... ustvari, fali mi mira i odmora. Bez obzira što ne radim na "službenom" poslu, imam svoj obrt i između ostalog radim knjigovodstvo i sad imam posla preko glave, a sama sam i već sam štufna toga.... Planiram nekim klijentima otkazati ugovor jer mislim da nitko neće imati razumijevanja da kad rodim neću biti u mogućnosti javljati se na tel 10x dnevno, pogotovo iz rodilišta.....
Uh....
Sad sam na 23+5, i nekako mi vrijeme sporo ide....

Bebica skače i lupka me, klinci jako vole to osluškivati :luv :luv

Sljedeći tjedan idem na kontrolu pa će mi valjda reći procjenu težine.. Moji su bili na porodu veliki - kći 4600g+54 cm i sin 4500g i 54 cm. Ne vjerujem da će ova bebica biti puno manja....

Toliko od mene, idem pojesti do kraja teglu Nutelle :ajme
Value has a value only if its value is valued.
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mlada mama19 » 25 sij 2016, 10:26

Jutroooooo :luv

privukla me ova tegla nutele :lol mene na dane trese luđačka glad, da to jednostavno nije humano :gaah . Na kilaži sam na prošlom mjerenu neki dan bila još uvijek na početnoj, sve me strah kad krene da će bit pošteno :znoj

Mi smo danas 22tjedna, i meni vrijeme nekako sporo ide.... jedva čekam da rodim, da klinac dođe i da uživamo :dada baš mi se neda bit trudna :lol
slikaslika
mlada mama19
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la kittyilevin » 25 sij 2016, 11:02

curke, upozoravam da je ovo žalim-se-i-ubit-ću-vas-u-pojam-post :lol

meni se vrijeme vuče k'o blato... imam osjećaj da sam trudna već tristo godina... i nikada kraja! :gaah ne mogu jesti (evo, baš pokušavam pojesti minijaturnu zdjelicu zobene kaše za doručak), jedem je već sat vremena. nutellu i slične stvarčice nisam ni dotakla od početka trudnoće - prvo mučnina (koja je trajala do 18. tjedna, sada žgaravica). a vaga non-stop pokazuje više. :roll (ogtt OK, valjda od mirovanja, bog dragi zna, ili organizam čuva svaku unesenu kalopriju zbog bebe - budući da sam bila u nemalenoj potkilaži kada sam zatrudnjela). ležim do te mjere da mi se više ne da ustajati čak ni kada moram, tipa na wc, otuširati se i slično. zbog žgaravice ne prestajem žvakati rennieje. s prvorođenom pokušavam provoditi neko suvislo vrijeme - uglavnom nam ne ide jer bi se ona stalno negdje kretala. na službenom sam bolovanju - a radim cijelo vrijeme - jer nemam zamjenu. laptop je, dakle, cijelo vrijeme na meni. kada već moram non-stop žicati da mi se skuha, opere, pospremi (imam tetu koja mi čisti, fala svemiru!), neugodno mi je zamoliti ljude da, ono, sjednu i pričaju sa mnom. pa sam i ful izolirana. sreća jedina je u tome da je zima - barem me ne vuče vani i veselim se k'o prasica 4. mjesecu i rođenju bebice - mislim da ćemo prve mjeseci te bebe provesti u šetnjama, vani :) uglavnom - ni B od takozvanog blaženog stanja. još me sada počinju prati strahovi od poroda (iako je prvi prošao super). uh... :gaah
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lilkillaink » 26 sij 2016, 10:17

komične ste s tim grintanjem :lol a imamo pravo na to :mrgreen

ja san noćas imala traumatičan san..užas..išla san spavat sinoć s probadanjem u cerviksu, pa je vjerovatno to uzrokovalo noćnu moru.uh.

mislim da ću nekad ovaj tjedan otić napravit OGTT. a ništa mi se ne daaaaaaa.
jučer je M izašla van prvi put nakon varičela, jadno dite, ko da je bila misec dana u kući a ne 10 dana. sve joj je bilo novo

ja osjetim da se već malčice teže i sporije krećem. okretanje u krevetu postaje pomalo problematično :mrgreen jutros je bebonja bia vrlo raspoložen za divljanje, pa se M kreveljila od sreće, kako joj se brat javlja, a jučer nije htio.

jučer sam kupovala neku robicu za lito za bebonju..gospe draga, mogla bi cili dućan kupit :ajme
slika

slika
lilkillaink
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kittyilevin » 26 sij 2016, 13:48

imamo pravo na grintanje, tako je! :p

lilki, kada će ti prvorođena u vrtić - koliko još mora biti u izlolaciji nakon varičela?

mi prvorođenoj napravili po mjeri novi ormar, selimo njezine stvari u taj ormar - i oslobađamo komodu za bebačicu :luv inače, prvorođena ima divnu veliku sobu - odlično da je novorođena istoga spola, mislim da će obje uživati u toj sobi kada bebačicu prebacimo. curka bi se mogla roditi krajem 3., početkom 4. mjeseca, tako da ću za početak iskoristiti odjeću prvorođene (premda je ona rođena u 12. mjesecu). kupovat ću samo veću robicu, za ovu curku će trebati ljetna taman kada je za prvorođenu trebala zimska ;) neke sam sitnice naručila preko ebaya... slijedi grande shopping u DM-u ili Mulleru, i to je to... uglavnom smo spremni... :srca danas u 29. tjedan ulazim... prekosutra pregled.

jede mi se povrće, variva, što klasičnije pripremljeno - to bolje. :lebdi
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lilkillaink » 26 sij 2016, 14:26

M bi mogla u ponediljak u vrtić, samo će je teta morat malo smirivat :D nazvat ću pedijatra još da vidim šta on kaže, al mislim da će bit ok, samo ne smi divljat i znojit se previše..vidit ćemo. dogulila mi je više doma..sram me bilo :nata

ajme..Ebay..uhh..poročna mjesta :lol

nama je sad prostor problematičan, M još uvik spava u krevetiću, jadna :ajme , nismo još našli stan za preselit se, boga pitaj oćemo li uopće uspit do poroda to riješit. u teoriji bi se mogli nagurat svi u jednoj sobi, bit će malo gusto, al za početak će bit ok čini mi se (ako se ne preselimo)

ja sam danas ušla u 25-ti tjedan.ja sve nekako mislim da ću i ovu bebu ranije rodit..šta ja znam..baš imam takav feeling. sidin na kauču sad s laptopom ispred sebe, i desna strana stomaka se napravi u kvrgu :mrgreen baš sam se pitala kad će to

meni se jedu grillane tikvice i šparoge, one uzgojene debele
slika

slika
lilkillaink
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kittyilevin » 27 sij 2016, 10:53

sutra pregled! napokon među ljude i na zrak! :rodj

linki, da ebay... ubija me ta internet kupovina - ne znam više što bih sa sobom: čitam, radim, ali dani se vuku k'o blato. pa otkrila čari internet kupovine :lebdi mango ima odličan online outlet. nasla odlicne stranice s dječjom robicom... sada je samo pitanje hoću li prije rodit' il' bankrotirat' :lol

6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lilkillaink » 27 sij 2016, 16:17

oj cure lipe :D

bila san jutros na OGTT, popila san bez veće drame, al mi je nakon uru vrimena pozlilo, skoro san se onesvistila, ne znam koji vrag.jel to zbog glukoze..pa su me stavili leć u drugu sobu, fala ti bože pa su imali krevet :lol tako mi je lipo bilo, mogla san bila i zaspat :D ugl.. natašte 4,6, 60min-8,2 i 120min 6,9...skroz ok, može i manje al' dobro je. međutim, mokraća mi nije baš ok, tako da ću se sutra čut s ginićem, trebam li šta radit , jer imam 2 tjedna do idućeg pregleda.

baš mi je neki težak dan danas..baš je za spavanje
slika

slika
lilkillaink
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kittyilevin » 28 sij 2016, 18:52

evo me. divan dan izvan kuće! :zivili sve je OK - mala ima cca. 1150 g (kao i prvorođena, malo je manja od prosjeka, ali fino napreduje), šavovi lijepo drže. čak ne moram ni strogo mirovati - ono, mogu po prvorođenu u vrtić itd. :joy sve super - čak nam nisu dali ni deksametazone :rodj ušla u 29. tjedan. pregled za tri tjedna, UZV za četiri.

6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Lucy25 » 28 sij 2016, 19:39

Evo da se i mi malo javimo :)

Prvo svima hvala na dobrodošlici :kiss
Sutra smo već punih 31 tjedan i ulazimo u 32. Kolko vas pratim, ja sam prva na redu za porod i baš me frka hvata dok se sjetim :shock Termin nam je 3.4.
Na zadnjem pregledu je bebolino bio na zadak i sad me to strašno počelo brinuti. Iskreno se nadam se će se okrenuti u pravi položaj. Inače, po udarcima više uopće ne mogu skopčati kak je složen. Znači, iznad pupka lijevo pod rebrima je jako velika kvrga koja se nikad ne riče nego se samo diže i spušta, ajmeee koji opis :hahaha A udarce osjetim u ravnini pupka, ali skroz skroz desno, praktički na samom boku. Ostatak trbuha je skroz miran i jako rijetko me udari u sredinu ili na lijevu stranu. To mi je ful čudno jer se sjećam da su me cure udarale po cijeloj površini trbuha, ali dečko je očito u skroz drugom položaju. A dok npr. ležim na boku, osjetim ga skroz dole nisko, praktički u preponama...ili dok sjedim uspravno na stolici imam osjećaj da me lupa u sam cerviks. Koliko god si pokušavam u glavi zamisliti položaj, sva se pogubim i odustanem, jer mi fakat nije jasno :ajme Kak je moguće da me udara i sa strane i skroz dole? Možda su dvojica unutra, a ne jedan :mrgreen

Gdje vas najviše lupkaju bebice?
Melani 09.09.2004.
Lara 09.01.2006.

slika
Lucy25
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lucy25 » 28 sij 2016, 19:49

kittyilevin, čitala sam tvoju priču i baš mi je drago da je sve ok :joy
Melani 09.09.2004.
Lara 09.01.2006.

slika
Lucy25
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lilkillaink » 28 sij 2016, 21:37

bravo kitty za dobar pregled!! eto, lijepo svaki dan laganu šetnjicu malo da se psihički oporaviš :D

lucy čitam tvoj post o udarcima, i razumin te u potpunosti ,više uopće ne mogu zaključit di mu je šta, jer je svugdi!! na apsurdnim mjestima osjećam udarce :ajme totalno nelogično..uhhh

idem ujutro odnit urin za urinokulturu, zvao me ginekolog danas, kaže, šećer super, ovi povišeni leukociti u krvi su isto ok, al je urin kriminalan :mrgreen pa ćemo vidit šta urinokultura kaže..već vidim da mi ne gine neki antibiotik :ajme
slika

slika
lilkillaink
Ovisna sam
Ovisna sam

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 16 gostiju.