Sada je: 18 tra 2026, 14:31.

Generacija 2013. - 9. dio

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Re: Generacija 2013. - 9. dio

PostPostao/la Tinica » 25 sij 2016, 10:44

Ma naravno draga moja :hug to i jesu najkvalitetnije želje :luv :luv :luv
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la Nataša » 25 sij 2016, 11:59

Latice pa sretan ti ro]endan, neka ti se ispune sve zelje... :rodj :rodj :zivili

hvala, ma sigurno ce bit sve super :)

bas citam po netu o plivanju za bebe... jel netko od vas isao, kakvi su dojmovi_
14.04.2013. moj pametnjakovic
19.11.2015. princeza borac
Nataša
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Tinica » 25 sij 2016, 12:08

Nataša ja sam ti tu ženu dobila preko preporuke. Ona radi na Goljaku ali privatno dolazi doma.
Cijena je bila 100,00 kuna sat vremena.
Jednostavno nisam si mogla dozvoliti da čekam da dobijem termin svakih pola godine za vježbice pa mi je dolazila doma.
A kako je bila u remenčićima nisam ništa željela prepuštati slučaju.
Mi idemo na plivanje od njezinih 6 mjeseci. I evo sad opet krećemo u 3. mjesecu prije ljeta.
Više nije bebe ribe :luv jer zna plivati i sad je već beba vidra :luv a radi se na tehnici :luv
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la Nataša » 25 sij 2016, 12:19

Aha, super, morat cu malo raymisliti o tome, jer prosli tjedan nismo imali termin, trebali ici u srijedu i evo danas opet otkayali, pa mora vidjeti, jer htjela bi da to bude sto redovitije da mi ojaca sto prije mpoguce..
i iz istog razloga razmisljam o plivanju, a i ya L bi bilo super, ako budem mogla sve to uskladiti, a imamo samo jedan auto s kojim MM ide na posao, pa se bojim da necemo moci sve, al vidjet cemo...

Znaci Ancica uziva u vodi_ mrvica mala... :luv
Nataša
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la gaga0305 » 25 sij 2016, 18:20

sretan rodjendan latice zelim ti da ti se sve zelje ispune, i naravno brzi i skolski porod :rodj :rodj
Moje srce kuca za vas
Dalibor 21.04.2009.
Toni 07.03.2011.
Borna 22.06.2013.
gaga0305
od mama ni m

PostPostao/la pčelica_maja_23 » 25 sij 2016, 18:47

Latice sve naj za tvoj rodjendan
08.09.2011. jesenska šefica mekog srca
14.04.2013. blaženi nestaško među ženama
05.12.2015 adventska princeza
pčelica_maja_23
Kvočka zvana pčela

PostPostao/la ŠokNaŠok » 25 sij 2016, 21:10

jao koliko sam toga propustila :ajme
idem čitati... ne znam od kuda da krenem! popodne sam otvorila neki dio gdje sam mislila da sam stala, a kad tamo latica trudna! sad otvorim zadnji dio, a pčelica rodila!
ovdje je meksička sapunica, a ja sve propustila.... odoh u prošlost pa se vratim danas sutra s komentarima :kiss
19.06.2013. carica
20.08.2015. mudrica
ŠokNaŠok
pričam na glas

PostPostao/la pčelica_maja_23 » 25 sij 2016, 23:33

šokice tebi je sve ovo šok na šok !! :lol
pčelica_maja_23
Kvočka zvana pčela

PostPostao/la ŠokNaŠok » 26 sij 2016, 09:10

pčelice bome je! :hahaha
i čestitam ti ! slike su prekrasne, djeca ti zrače srećom :luv

spomenula si caboo, čujem da je super s više strana. mi imamo bobu nosiljku i maramu pa sam se oduprla kupovini cabooa :nata
daj mi reci jel te boli dno maaternice nakon duže šetnje? meni je sad to baš problem...odem s njih dvije u park i dućan i onda do večeri ne mogu hodati koliko me boli taj donji dio..čak i izbjegavam ići s njih dvije negdje sama baš zbog toga. mene baš strah, jer me evo i 5mj nakon poroda još uvijek baš boli dno zdjelice :(
jel išla koja od vas na neku pretragu da ustanovi kakvo je stanje tamo dole? jel se to uopće radi kod nas?

sunčeko bolnica... ufff ljubi miša malog :hug

šteta da se nismo upoznale sada kad si doma... trebale bi se dogovoriti kad tinica dolazi u suvag da se sve tri nađemo, ja sam ful blizu suvaga!
a eto teona ni nas dvije se isto nikako vidjeti :(
oćemo jednu subotu ujutro dogovoriti neki shopping centar ili neko događanje za klince pa koja može može i tako bar svakih mjesec dva druškanje s klincima?

mariachi ne znam šta reći osim želim ti brzi oporavak i ne ponovilo se ikada!
a za muža.... ma ista priča i s mojim... i mog pomaganje drži valjda 15minuta i onda postane sav nervozan. jednostavno ima otpor na taj dio zavjeta "u zdravlju i bolesti" :mrgreen nakon njegove operacije ramena smo se skoro rastavili sto puta zbog toga što mu nisam mogla istog trena donesti čašu vode, a moji porodi su zaboravljeni istog trena. on bi valjda još ležao i oporavljao se od prvog. ma.

nataša jao koju si muku prošla! hrabra majko :kiss

latice čestitam ti od srca! bit ćete prekrasna obitelj pa makar i nagurani u mali auto :buket
kad sljedeći put dođeš u ovaj dio lijepe naše, molim pozivnicu i u moj inbox. dođem ja u zaprešić bez problema da te upoznam! drage ljude imam u zaprešiću i neće mi biti teško sjesti na kavu u trajbar i mirisati konje dok nam djeca rade nered po klubu :mrgreen

e i cure iz zg, spomenule ste zubara.. di vodite djecu?
19.06.2013. carica
20.08.2015. mudrica
ŠokNaŠok
pričam na glas

PostPostao/la Teona » 26 sij 2016, 09:44

kada se javila Šok, red je i da se ja javim :)
moj se skida iz pelena, u stvari skoro se je i skinuo..i to na nagovor tete iz vrtica, ja sam mislila cekati ljeto i lijepo vrijeme i da odemo kod mojih pa da gol trckara po dvoristu, kada eto odradjujemo to u sred zime. Sav je sada vazan zato sto ima gaće, pa bira koje će nositi :ajme

što se tiće druženja, ja sam uvijek za, preko tjedna nikao ne stignemo, ali vikendima smo otvoreni za upoznavanja, druženja ( ponovna okupljanja :)
Teona
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Tinica » 26 sij 2016, 10:55

Joj nemoj mi spominjati zubara...danas imam pregled u 18 sati i već sam jutros tri puta išla na wc.
ustvari ja sam tako velika kukavica... prag boli mi je na minimumu. :ajme
Užasno ga se bojim, bojim se boli, ne volim onaj miris, zvuk...joj evo sad me srce steže kad se sjetim kaj me čeka danas.
Ančicu sam vodila prošli tjedan i rekla je da dođemo na kontrolu ponovno za pola godine.
A joj jučer sam vidjela u vrtiću jednu malenu ima baš na jedinici i dvojci onako crni zubić.
Srećom pa su to mliječni zubići tak da će ispasti i izrasti novi lijepi bijeli.
Kod Frana sam isto jako veliku higijenu vodila oko tih zubića, mislim da sam mu već negdje sa 5-6 godina pečatirala kutnjake i on danas zbilja ima prekrasne zube. Od 10. godine nosi aparatić ali ne radi zuba jer su mu baš onako pravi lijepi ko biseri već zbog zagriza i drugi tjedan se nadam da će ga skinuti.
Malu sam isto jako rano počela voditi kod zubara i bilo mi je važno samo da joj pregleda zubiće da sam mirna da je sve u redu.
Bravo za skidanje pelena...ajme kak je to davno bilo :lol
Ja jučer krenulna na GF tak da sam danas sva u upalama :lol
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la latica » 26 sij 2016, 10:59

ja ne vjerujem da ste se javile- sad je i meni šok na šok :lol
joj šok jesi me nasmijala - da meksička sapunica, nego šta :lol kako su ti cure?

teona super za odvikavanje :joy

pčelice, kako je kod vas?
tinice, šta je to GF?

ja danas doma radim, čekam prinčipesu da se probudi da odemo na kontrolu pa je onda ostavljam dadilji. dakle, ta mala može ujutro spavat ko buha, ali zato navečer zaspat ni pod razno :lebdi moram opet onu knjigu iskopat, vidim da će to sad bit problem samo takav opet s tim uspavljivanjem...
javim se poslije kad stignem, gužva mi je na poslu ovih dana, a mozak mi radi na 50% pa mi za sve duplo treba vremena :ajme

i hvala cure na čestitkama :kiss
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Tinica » 26 sij 2016, 11:16

https://hr-hr.facebook.com/Girly-Fitnes ... 019586709/
Super stranica stavite si je na FB ;) fenomenalna motivacija i razmišljanja ;)
Pa kak je sad opet problem oko tog odlaska na spavanja...daj to riješi prije nego što malena dođe :hug
Uff...ja mislim da bi svisnula da mi na kraju dana cendra da ne želi ići spavati i da radi drame oko toga... :ajme
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la Teona » 26 sij 2016, 11:17

ja se ne bojim zubara, a kada me svaki put hvale kako imam super zube :joy
moram J. odvest konacno kod zubara na pregled, za sada su mu svi zubi ok, peremo zube redovito ( u stvari on vise jede pastu sa jedne cetkice a ja sa druge kasnije operem). Rekla mi je jedna frendica da imamo ok zubarku u kvartu, pa cu ga jedan dan odvesti tamo.
Ja ne stignem ici na vjezbanje, zato doma pokusavam svaki dan bar po 15-20 minuta vjezbati i istezati se, a J. vjezba samnom, on broji, radi sve sta ja radim cak mi i pokazuje sta trebamo slijedeće :dada
Zna me jako lijepo iznenaditi, prestao je dojiti bezbolnobez ikakvog posebnog odvikavanja ili plakanja, a sisao je 2 godine i bio je bas ovisnik, sada ovo sa pelenama ide super, navece ode sam i legne u krevet i ceka da dodjem i donesem mu mlijeko...ali zna i iznenaditi kada pocne plakati iz cista mira ili cim mu nesto ne ide :)
Teona
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la latica » 26 sij 2016, 12:26

niš nismo obavile, tolika je gužva bila da smo se okrenule i otišle . pa neću je tamo zdravu drža dva sata da se razboli zbog kontrole. ide sutra u vrtić jer je gotova sa sirupom, pa ćemo popodne pred kraj radnog vremena skočit pokazat se. ostavila sam je kod mm-a u firmi, pa će je dadilja poslije odvest doma i dat joj ručak.

problem sa spavanjem nije da ona ne ide u krevet i da drami, nego to što ide u moj krevet i jako dugo ne može zaspat. ona priča, pjeva, vrti se i nikako zaspat. meni sad paše ići tako leći jer se rano dižem i moram se odmorit, ali bi si nekad još nešto pročitala u krevetu, a ne mogu ovako. to je tako zadnjih sigurno 3 mjeseca (sibolika je tu - taman od kad sam ja trudna, valjda nešto osjeti :) ), dakle od mog zadnjeg puta u Francusku, od onda nema šanse da su svom krevetu zaspe. ja je prenesem kad zaspe i Ok, ali da zaspe tamo sama nikako. a drugi prblem je što starii koji zaspe u svom krevetu u svojoj sobi isto sigurno ne bi duže zaspao da je ona tamo jer tako dugo priča i pjeva i sigurno bi ga dodatno budila. tako da nisam pametna šta da radim...
preko dana uopće ne spava. evo doma je od prošle nedjelje, niti jednom joj se nije omaklo.

šok, jel radiš kegelove vježbe? to je jako dobro za zdjelično dno.

teona, onda ste vi u fazi odvikavanja od svega ;) bravo!

joj ja se isto tih pelena više ni ne sjetim, imam dojam da je prije sto godina bilo, a u biti i je prije nekih 8 mjeseci...
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Tinica » 26 sij 2016, 12:38

Pa kad zaspi navečer? Joj uvijek su me fascinirala klinci koji po danu ne spavaju a navečer nisu umorni :lol
Po tvome kad bi ona sama otišla spavati? Ančici navečer kad je dosta ona samo kaže idem pavati i uđe u kinderbet. Ali ja onda idem za njom da je pokrijem i naravno nogice moram zamotati ko malu mumiju :luv
A ujutro kad se budi? Primjerice, mm je jučer odletio u Split i vraća se tek danas navečer i ja sam je ujutro morala probuditi u 6:30 da je stignem prije posla odvesti u vrtić.
Srećom pa je ne vodim ja (pre)često tak da ona može odrapiti čak i do 8 ali kad je ja vodim onda ima da je krpama najkasnije 9:30. Da nisam jučer išla na trening bila bi već puno ranije :lol jer njihi u vrtiću stavljaju odmah poslije ručka tak da ona odspava od 12-15 ali brate mili i meni treba malo mira navečer :lol
Totalno te kužim... :hug
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la latica » 26 sij 2016, 13:00

mi smo najkasnije u 9 u krevetu, ona nekad ne zasape do 10. pjeva i priča. inače se budi oko 7,30 kad je vrtić i tamo uvijek bez ikakvih problema odspava. doma popodne ne spava od kad je prestala sisat, dakle od godinu i pol. s dadiljom je spavala, s nama ne.
sad kad je doma onda ujutro nekad se probudi sama oko 8, a nekad odspava do 10.30-11 i pustim je jer znam da popodne neće spavat. i svejedno navečer ne može zaspat. bori se da ne zaspe. sve je uhodano, uvijek ista procedura, tuširanje, večera, maženje, čitanje priča i gašenje svjetla i ona ne može zaspat iako je umorna. probali smo ranije pomaknut spavanje, ali ne mogu organizirat da bude radnije jer stariji ima gimnastiku dva puta u tjednu do 20 i ne možemo bit u krevetu prije 9. a ona neće bez njega ništa...

za novu godinu je u 1.30 kad je legla rekla - ja bi se sad malo odmorila. prvi put u životu da sam to čula, ali u 1.30?!?!
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la ŠokNaŠok » 26 sij 2016, 13:01

teona i mi smo u odvikavanju! :zivili
traži ići piškiti, to je savladala relativno brzo, ali kakanje joj je problem..npr jučer je par puta tražila da ide kakati, sjedne se, uzme knjigicu (imam cijelu kolekciju igračaka, naljepnica i knjigica u njezinom wc-u :roll ), čak me i sterala dva puta i zatvorila si je vrata, ali nula bodova. onda joj se redalo da po dva tri dana nije kakala što mi je mučenje pa je pao dogovor da kaže kad joj se kaka i da ako želi može uzeti pelenu i pokakat se u pelenu.
tako da ju hvalimo da se jako trudi (fakat se trudi miš mali) i laganini idemo dalje.

od ostalih novosti, zadnji šok ( :mrgreen ) je bio oko cijepiva.
prije dva tjedna smo primili zadnje cijepivo, MoPaRu, koje smo preskočili. imala je ovaj vikend turbo reakciju, 39 temperaturu, (naravno u petak predvečer sve krenulo) i lagani proljev i totalnu nesanicu. dvije noći je gledala u strop i pričala sama sa sobom. užas živi. nije ona niti plakala, niti ništa, nego samo je ležala i igrala se sa svojim bebama. sad se lagano oporavlja od vikedna i vraća na staro. temp nas je jako uplašila, ali dobro da nas je pedica upozorila da se to može desiti pa smo bili relativno smireni :znoj

ona je super super dijete... priča, pjeva, pleše po stanu, igra se sama, igra se sa sekom,... jedino sam malo opustila u vezi crtića u zadnje vrijeme. bili smo iscrpljeni oko tog odvikavanja od pelena i jednostavno sam pojačala dozu tv-a. nemam želje niti volje za igranje, projekte i kreativu :ajme
pa bi dobila ujutro nakon buđenja 1h doktorice pliško i popodne nakon buđenja 1h pliško (hB da kockica daje taj play back 72h unatrag ).
i onda su nam ukinuli pliško :angry
sad joj pustim micky klub i jana i gusare... al to mi je baš bezveze... doki mi je bila super! prali bi ruke, a ona bi rekla "doki kaže prati ruke" ili "doki kaže piti puno vode" i tak neke pozitiva stvari... al ok, to mi je znak da sam se dosta odmarala :nokti

odoh dovršiti ručak.
starija je u igraonici u knjižnici s dadiljom, a mlađa se igra na podu, al je odgmizala predaleko od svega zanimljivog pa je počela negodovati...
cure, uživajte!
19.06.2013. carica
20.08.2015. mudrica
ŠokNaŠok
pričam na glas

PostPostao/la ŠokNaŠok » 26 sij 2016, 13:06

pisale ste kad ija...

kasnije komentiram spavanje :ajme
19.06.2013. carica
20.08.2015. mudrica
ŠokNaŠok
pričam na glas

PostPostao/la Teona » 26 sij 2016, 13:11

sisanje smo rijesili ljetos, tjedan dan prije 2 rođendana, isto neplanirano, a do tada je sisao po cijele noći, samo se jedno veće desio klik i prestao je :)
Ja sam isto malo popustila sa crtičima, sada mu znam pustiti vikendom ujutro, diže se oko 7 i baš nemam insriraciju za igre prije kave, pa znam mu pustiti oko pola sata dok dođem k sebi.

Puno čitamo slikovnice, idemo i u knjižnicu, tamo čitamo i posuđujemo, stalno traži muziku da plešemo, ali jako traži da se ja igram s njim.
Naveče je najkasnije u 8.15 u krevetu, a ujutro se budi između 6.15-6.45 pa mi pomaže dok se spremam, stavi mi pidžame u ladicu, gleda me dok se šminkam :)
Našla sam dan kada ću biti jako aktivna tu, imam ovaj tjedan 3 izvještaja za napraviti i nekako završim tu :ajme
Teona
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la gaga0305 » 26 sij 2016, 13:18

tinice za zubara cu te samo :hug znam kako ti je. Ja se porodjaja nisam bojala, ali zubara :ajme A upal ce brzo proci, ja se vec i nesjecam sta je to. Inace vjezbam kod kuce svaki dan, i bome mi puno znaci za psihu. Malo budem sama :hahaha

Super za odvikavanja, moj jos ne zeli ni cuti :ajme nemoram ni pisati kakve vec komentare cujem oko sebe. Ali jednostavno ga ne zelim forsirati, ima vremena, nece dovijeka noiti pelenu.
Spavanje nam ide dobro, imamo zasad samo jedno budjenje nocu. Ide leci u 9, i zaspe u roku pola sata. S tim da ja moram biti kraj njega, nisu mu dovoljna braca :lol Budjenje je izmedju 7 i 8 ujutro, kako kada.
Moje srce kuca za vas
Dalibor 21.04.2009.
Toni 07.03.2011.
Borna 22.06.2013.
gaga0305
od mama ni m

PostPostao/la sunceko29 » 26 sij 2016, 14:00

gaga0305 je napisao/la:Super za odvikavanja, moj jos ne zeli ni cuti :ajme nemoram ni pisati kakve vec komentare cujem oko sebe. Ali jednostavno ga ne zelim forsirati, ima vremena, nece dovijeka noiti pelenu.

Niste sami, i mi se jos odvikavamo. Kakanje je skuzio iako mu pobjegne. Piskanje obavi ako sjedi na tuti pa se sam sebi iznenadi. Inace je sposoban popiskiti 10 gaćica i trenirki. Obavijesti me kad vec piški. Savjeti dobrodošli!
Spavanje je nama ok - popodne zaspi trenutno cim dotakne krevet. Ja legnem kraj njega, okrene se i brzo zaspi. Navecer čitamo slikovnice, pomazimo se i legnemo. Mazim ga po ledjima, lagano pjevusim Zeku i potočića i zaspi kroz 15-ak minuta. Nekad se probudi po noci, nekad ne. Ako se probudi obicno trazi vode, popije, okrene se na drugu stranu i nastavi spavati. Spava oko 20:30, 20:45 i spava do cca 7.
Ja sam jucer bila na pregledu u Vinogradskoj, situacija nepromijenjena. Na prvom ctg-u mala bila prezivahna tak da sam trebala ponoviti ctg. Praktički cijeli dan bila tamo. S L mi je ctg uvijek bio ok odmah tak da mi nije bilo bas svejedno...
Danas napravila rano ujutro bolognese i bili smo dugo u parku, sunce, toplo, milijun klinaca, L je bas uzivao. Naklopao se kad smo dosli doma i spava... Ja cekam sestricnu kaj ce nam doci na rucak i igranje.
Samo pozitiva :-)
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la sunceko29 » 26 sij 2016, 14:05

latice sretan rockas i ovdje!!! :rodj
sok bas mi je drago da si nam se javila! Vidim da si dobro, a za zdjelicu radi kegelove i skini neke vjezbice s neta pa laganini doma vježbaj. Ma budemo se valjda uhvatile na kojoj kavi!
tinice i ja se bojim zubara! :hug
Joj jucer na tom ctg-u obzirom da je bila grozna guzva prikopčali me na onaj u predradjaoni. Ajme cega sam se naslusala obzirom da su boksovi soba do. Nije mi to bas trebalo pred porod :ajme
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la Nataša » 27 sij 2016, 12:51

sunceko ne brini, sve je to super, curka je samo zivahna, a za predra]aonu znam tocno kako ti je bilo, ja sam tamo tri noci prelezala, grozno je slusati zenice kako se muce, a s druge strane kad cujes plac tek ro]ene bebice, nemozes se ne raznjeziti..

Teona super za odvikavanje, ni mi nismo jos to savladali do kraja, isto mi je vec glupo radi toga, ali jednostavno nismo bili u mogucnosti ybog svih zbib=vanja u zadnje vrijeme.. Iako zadnjih dva/ tri tjedna kaka na tutu bez problema, piskanje nam malo teze ide, ali i zato sto nemogu svako malo trcati s njim na wc, uz mlenu, tako da jos uvijek nosi pelene jer je meni tako lakse, inace bi isto bilo hrpa popisanog vesa. kad dode toplije vrijeme cemo skinut pelenu. Mozda krivo radim, ali jednostavno nemogu trenutno drugacije.

Sa spavanjem nemamo problema, tj. uglavnom nemamo problema, dok mene nije bilo baka/deda servis je zakazao vezano uz spavanje, pa sam morala ga naviknuti na spavanje ispocetka, no brzo smo se vratili na staro, popodne odspava i po dva sata ako je netko snjim u krevetu, ako ne onda max 1,5h.
Navecer procitamo neku knjiguicu, pjevamo pjesmicu, nekad jednu, nekad sve kojih se sjetim, puse i spavanje... nezna zaspati sam, ali mislim da niti ne treba jos, nikad mi nije bio problem leci s njime.

Mi smo L vodili prvi put zubaru s godinu dana, ili godinu i pol, neynam vise, i sad bi trebali ponovno na kontrolau, tako nam je receno, pa cemo vidjeti kako ce to proci..al mislim da nece biti problema...
Nataša
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Teona » 27 sij 2016, 13:32

Nataša, moj je vec za 2 dana sam rekao da bi piskio ( samo ta 2 dana je zapisao i trenjirke), a 5 dan je prijavio i kakanje i super njemu sve ide i nadam se da je to to ;)
Mudrice su oni, mogu sve kada oni hoce ;)
Teona
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la latica » 27 sij 2016, 15:00

moja cura jutros u vrtiću, nije bilo problema nakon pauze, više se braco brinuo kako će ona :lol
jučer ju je dadilja bivša čuvala poslije doktora, dakle žena je otišla kući pjevajući, toliko je bila sretna, toliko su se napričale, namazile, ona je bila van sebe koliko je mala "narasla", šta joj je sve ispričala (a stvarno je ko mala baba), kako su se igrale, eto baš mi je bilo drago!

inače ona se super igra sama, ima cijele scenarije, priča i radi, nas povremeno uključi komentarom i sl. i s bratom se jako puno igra. npr. igraju se kampiranja, trpaju stvari u "kombi", voze se, prave šator, pecaju, lože vatru, veslaju u čamcu, ma ono - cijeli igrokaz i pola kuće involvirano u igru. tako se ona i sama zna igrat. složi jučer stolice iz svoje sobe i napravi vlak, pa svi idu vlakom u školu, pa premjesti stolice pa svi sjede u školi, ona s ruksakom napakiranim ide u školu, priiiiiča i uživa.
ja se jako rijetko s njima igram, više smo u interakciji tako da oni meni "pomažu" u nečemu i tu onda pričamo i zezamo se ili ako crtamo ili čitamo. ovako drugo se oni uvijek igraju solo. jedino veliki s tatom slaže legiće zajedno.

sunčeko , ne brini se za CTG, tako je i meni bilo s curom, samo su me isprepadali, a sve je bilo super kasnije, opusti se. nek je to bilo najgore :luv

e da, šok i mi smo u nekim fazama pojačali digitaliju - TV ili mobitel, ja sam se opustila u vezi toga jer mi je to tada stvarno trebalo. kad sam se malo sabrala sam im to smanjila i opet dobro. bilo je malo pobune, ali brzo oni to zaborave, tak da si olakšaj kad treba, nije to uvijek isto.

ja moram mobitel doduše sakrit doslovno. jučer smo večerali nas troje za stolom i ja pojedem i odem se otuširat, a oni sjede još za stolom i jedu. evo mene za 10-ak minuta, pojeli i tanure na stolu ostavili, veliki si upalio TV u dnevnoj, a seka sjedi kraj njega i na mom mobitelu na youtubeu gleda Peppu pig. još mi kaže: mama peppu gledam, ne neke one gluposti :ajme dakle, doslovno ga moram sakrit da ga ne vidi i onda se puuuno manje sjeti tražit.
slika Moja 3M
latica
Bigul

Re: Generacija 2013. - 9. diolatice kaoticno je

PostPostao/la pčelica_maja_23 » 27 sij 2016, 22:05

Latice kaos!
I divno i kaoticno. Posvecena sam im, setamo, igreamo se crtamo, uci li engleski uz doru i mene. Uci pisati.
Psvlo kaka i pisa puno u gace.
Ana je zakon!

Sok na sok ima fitijatara koji se time bave. To su misici pelvicnog dna.
Guglaj pfilates, to su vjrezbe kegel puls pilates
Googlaj pfm muscles
Guglaj clanke i tekstve kim vopni
Nabavi vaginalne utege i vjezbaj kegela
To je kao da zamiskis da ti je cijelo pelvicno dno i vagina cvijet pa mu zatvaras laticu laticu.
Zatim sa rodnicom skupljas zrno po zrno ili uvlacis sok nas slamku.
Zatim sve to ispustas, zrno, ili sok ilku cvijet
Probaj i vidi kaj ti najbolhe pomaze
pčelica_maja_23
Kvočka zvana pčela

PostPostao/la latica » 28 sij 2016, 10:09

ma sve ti to super hendlaš pčelo, tako mi to zvuči. nije ti lako, ali bitno da nađeš neku ljepotu u svemu, a to tebi nije teško :luv

mi smo jučer obavili napokon kontrolu uha, iz drugog pokušaja. došle smo popodne, tamo opet njih 20-ak bolesnih, okrenule se i nazad. odvele bracu na engleski, obavile shopping i poslije engleskom evo nas troje opet. bilo je 19.20 kad smo došli i vjerovali ili ne, još je uvijek jedno dijete bilo prije nas. a doktorica na izmaku snaga jadna!
uglavnom uheko je super, ali smo opet morali prat uši jer je imala te čepove voska i to sad moramo svakih 6 mjeseci redovito. kaže doktorica - jeste poveli nekog da je drži? ja sam se samo nasmijala, kažem ja - ma nema potrebe pa ona to bez pol frke odradi. i tak je i bilo. pitala sam je di hoće poslije za nagradu - McDonalds. i ona sjela, nagnula se, oprali oba po par puta uha bez riječi. braco se sav jadan stisnuo kad je vidio onu veliku staklenu špricu s vodom :hahaha a mala ni trepnut.
i tak,poslije je naravno pao McDrive, sreći nie bilo kraja!

nego, ja sam inzistirala na kontroli jer je to uho pa ne znaš jel sve OK dok ona ne pogleda, aaaaaaaa svekiji ih oboje za vikend vode u toplice - 3 dana :joy nikad više neću seruckat protiv njih :mrgreen dobro, možda nekad... uglavnom, vode ih u Tuheljske na kupanje i odmor. ja kažem mm-u kak naša djeca znaju uživat u životu . ono naporan život pa malo za vikend u banju :lol
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la pčelica_maja_23 » 29 sij 2016, 00:11

Hahaha latice! Bravo svekiji!
A kako si skuzi!a frke s uhom? Mozda si reanije pisala ali ja dosta preskacem po forumu zbog nedostatka vremena, sori
pčelica_maja_23
Kvočka zvana pčela

PostPostao/la sunceko29 » 29 sij 2016, 09:45

bok curke!
Imam sarmu tak da danas samo napravim pire, picimo skoro van nas troje :le L sve cesce pita kada cu roditi, da bi on vidio seku :srca Danas jos moram spremiti robicu za izlazak iz bolnice.
Sutra ujutro vodim L frizeru da ga malo podsisa. Danas predvecer idemo s frendovima u setnju i na neku klopicu. Sutra nam jedni frendovi dolaze na rucak, mm zadužen za klopu ;)

Stalno me šarafe kontrakcije, prepone me rasturaju tak da se nadam da se nekaj desava, pregled u ponedjeljak. Ja imam planove idućih 10-ak dana ko da necu roditi do tada :lol

latice super za svekije ;) !
pcelice ne sumnjam ja u tebe da ti to sve hendlas super!

Mi jos L nismo vodili zubaru - mislila sam oko 3.godine. Pere zubice super i ne jede skoro uopce slatko i ne pije sokove pa se nadam da su zubici ok.
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PrethodnaSljedeća

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.