Ustvari - ne zanima me što se sve može - nego što je vama najbolje! Provjerene kombinacije na sunce, molim

Sada je: 06 kol 2026, 23:43.

ipak sam skuzila ili vremenom nadosla da meni nekako najvise odgovoara da si ja dan ranije sve namirnice pripremim i onda samo ujutro prije posla sve skuham.Adorabla je napisao/la: ipak sam skuzila ili vremenom nadosla da meni nekako najvise odgovoara da si ja dan ranije sve namirnice pripremim i onda samo ujutro prije posla sve skuham.
pčelica_maja_23 je napisao/la:Adorabla po jelima koja kuhas dan pranije rekla bih da ouno koristite mikrovalnu. Jer meni nista od toga nevakha kad se ohladi a nemam mikrovaslnu
pčelica_maja_23 je napisao/la:Kako uspjesno zagrihes lazanje? Meni se u rerni ili ns tavi osuse?
Fasiranci hladni su vam fini?
Faširance nikada u životu nisam jela vruće. Uvijek ih jedemo hladne.

Kupila sam lagane plastične košarice u bojama, tako da znam gdje mi se nalaze namirnice u zamrzivaču. Crvena je za meso, zelena za povrće, žuta za putar, kvasac, kruh, a plava za već gotova, skuhana jela. Vi se organizirajte kako vama najviše odgovara, a ja se držim ovih pravila s napomenom da redovno čitam reklame i zapisujem ono što je na prigodnim prodajama i što mi zaista treba ili će mi uskoro zatrebati, a u skladu je s mojim materijalnim mogućnostima.
1. Uvijek imam namirnice s dugim rokom trajanja, a to su konzerve tune, grah, kukuruz, grašak, višnje, ananas, pa onda pašta i obavezno teglica meda. Ne zaboravite na jednostavni obrok, kao što je konzerva graha s tunom i kapulom, začinjena solju, uljem i octom.
2. Meso kupim kod provjerenog mesara pa isti dan pripremim porcije za zamrzivač. Šnicle za pohanje stavim u jaja i mrvice pa ih zamrznem da mi budu već spremne za prženje (tako uštedim jaja, mrvice i vrijeme). Meso za gulaš narežem na kockice i rasporedim u vrećice. Grah, ragu i još neka jela skuham u većim količinama pa ih također zamrznem. Na taj način uvijek imam spreman obrok u slučaju pomanjkanja vremena.
3. Pokvarljive namirnice, kao što su povrće i voće kupujem češće u manjim količinama.
4. Kruh koji ostane narežem na fete i stavim u zamrzivač. Ako zaboravim (a zaboravim), onda sljedeći dan stavim u platnenu ili papirnatu vrećicu pa ga iskoristim kako sam već pisala.
5. Ostatke od ručka nastojim što prije iskoristiti pa ih stavim u frižider na vidno mjesto.
6. Putar i kvasac kupim na tržnici, narežem na kockice veće i manje pa pohranim u zamrzivač. Tako uvijek imam spremne svježe kockice za pire krumpir, kolače, i ostala jela. Ako vam se jako žuri da kockicu putra imate na raspolaganju stavite je u mikrovalnu samo na par sekundi ili u hladnu vodu. Kvasac iz zamrzivača u mlaku vodu i spreman je za upotrebu.
Post 21,6
pa izbjegavam variva s krumpirom koja bi trebala prenoćiti. kako vi radite?
.

ja sam istraumatizirana od toga i izbjegavam grijanje ičega s krumpirom, ali nekad se dogodi. ali to nikad djeci ne dajem...
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.