Sada je: 18 tra 2026, 14:32.

Generacija 2014. -5. dio

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Re: Generacija 2014. -5. dio

PostPostao/la zara01 » 17 ožu 2016, 23:44

Bravo Suncice :)
Mary i moja se vere,vec smo bili slikat ruku u Klaicevoj prije kojih mj.dana(ne pitajte),a neki dan je takvu cvorugu na glavi zaradila....
Osim penjanja sve je -ja cu,ja,ja,ja.
T&T
zara01
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mamMary » 20 ožu 2016, 20:08

kod nas je sto god treba- mama ce. nitko drugi nego mama.
22.6.2014. J.
mamMary
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nevenera » 20 ožu 2016, 20:18

Mislim da do 3g negdje bude mama naj a onda to nekako preuzme tata
A i nikša sve mora sam
Naučio je reći pali i ajde. Sad komandira na veliko
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la nevenera » 21 ožu 2016, 10:08

Ja sam završila kutak za dečke. Nije baš sve kako sam mislila ali je u globalu ok
slika

Dečki su se, čini se prehladili. Nikša je ok ali se budio 3x i vrištao. Cicu nije htio pa je dojio 18.30 i tek ujutro u 6.30. Nadam se da neće biti ništa od toga
Danas imamo roćkas od nećakinje
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la morena » 21 ožu 2016, 10:52

Stariji brat je slavio rođendan ovaj vikend. U subotu smo "velike dečke" (J. i par prijatelja) vodili u igraonicu da se izdivljaju, D. je bio u maloj igraonici. I po cijelom west gateu usput, uopće se ne obazire gdje smo mi, samo ode. Stalno treba imati oko na njemu. U nedelju proslava uz širu obitelj, bilo nas je samo 23 na ručku :lol Preživjeli smo, makar ja kašljem i virozna sam, J. je u nedelju dobio temp, šmrkav je i žali se na grlo (a prije dva tjedna je popio ant. zbog streptokoka). Ali D. je OK, čini se da nije ništa pokupio do sad. Držim fige da tak ostane, jer me ovaj tjedan čeka poslovni put i nema me dva dana.

Inače, još uvijek pita za cicu :ajme Ali čini se da su prestali ovisnički ispadi, ne navlači me više i ne vrišti. Trebalo mu je znači skoro 10 dana da prihvati da cice više nema. Imamo malo problema s uspavljivanjem jer sam mu pokvarila rutinu, s obzirom da nije on već dugo zaspao dok doji, ali očito mu je to bio važan dio večernje rutine. Sad moram pjevati prije spavanja. A ja ne znam pjevati i sama sebi grozno zvučim :zub Ne znam ni jednu uspavanku. Ja pjevam neku tužnu pjesmu koje se sjećam iz osnovne škole :ajme I mislim da se moje cice vraćaju u normalu. Potrošila sam cijelu glavu kupusa, baš me jako boljelo, sve do pred koji dan. Sad je lakše.

Neve, zgodan je kutak.
slika slika
morena
nemam door

PostPostao/la Liv Tyler » 21 ožu 2016, 11:48

Odlican kutak neve! :le

Mi isto imali rockase za vikend ali nas je pola bolesno. :gaah
Sad moramo naknadno.

Ja jos ne planiram odvikavanje od cice. A od pelene bi mogla uskoro. :nata
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la nevenera » 21 ožu 2016, 14:02

morena - bitno da imaš neku melodiju. ne treba ti neki pravi tekst. ja sam znala pjevat od nina- nana beba spava, do kuhala sam ručak i jeli smo špagete. njima svejedno :lol

nikša, kako se čini, može otvarat vrata :ajme
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la morena » 21 ožu 2016, 17:02

nevenera je napisao/la:morena - bitno da imaš neku melodiju. ne treba ti neki pravi tekst. ja sam znala pjevat od nina- nana beba spava, do kuhala sam ručak i jeli smo špagete. njima svejedno :lol

E, nisam sigurna u ovo... Kad ga uspavljuje baka, onda mu pjeva neku uspavanku "snivaj, snivaj, Damjan ti...". Ne smije pjevati ni jednu drugu, inače joj stavi ruku na usta i kaže "Ne, nu-na, Ti". Nu-na je uspavanka, a sebe još uvijek zove Ti, znači ona mora pjevati uspavanku u kojoj je njegovo ime. A meni je stavio ruku na usta i vikao "Ne" kad sam htjela promjeniti pjesmu... Tak da ja moram sad stalno pjevati tu koju sam prvi put pjevala, ne smijem mijenjati pjesme :hahaha

A vrata, da... i pali gasi svjetla. A kad do nečeg ne može, odgura kuhinjski stolac. Do sudopera. Ili gornjeg elementa (popne mi se na radnu površinu i hoće otvarati elemente gdje nam je hrana za doručak, žitarice i to...). Koma. Stalno mora biti na oku.
slika slika
morena
nemam door

PostPostao/la suncica77 » 22 ožu 2016, 11:49

Pa kolika su vam to djeca da mogu vec otvoriti vrata i upaliti svjetlo :shock :mrgreen
mama dva anđela ...slikaslika
suncica77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la danijela81 » 22 ožu 2016, 12:10

R vec duho otvara vrata, ulazna su nam stalno zakljucana, sto inace nisu, pa su nam gosti u soku.
Svjetlo pali tako da se popne na bilo sto, kutiju za igracke ili svoju stolicu okrece naopako pa se penje :ajme ili radi akrobacije, popne se na kauc skroz na rub, i onda na kaucu stoji samo jednom nogom na samom rubu, druga visi u zraku, jednom rukom senpridrzava za naslon, drugu maksimalno isteze da dohvati svjetlo... Zivce gubim
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la morena » 22 ožu 2016, 12:39

danijela81 je napisao/la:R vec duho otvara vrata, ulazna su nam stalno zakljucana, sto inace nisu, pa su nam gosti u soku.
Svjetlo pali tako da se popne na bilo sto, kutiju za igracke ili svoju stolicu okrece naopako pa se penje :ajme ili radi akrobacije, popne se na kauc skroz na rub, i onda na kaucu stoji samo jednom nogom na samom rubu, druga visi u zraku, jednom rukom senpridrzava za naslon, drugu maksimalno isteze da dohvati svjetlo... Zivce gubim

Haha, isto ovako :zub
slika slika
morena
nemam door

PostPostao/la Liv Tyler » 22 ožu 2016, 16:41

Moja isto otvara vrata i pali svjetlo. Mi smo poceli ulazna zakljucavati jer mi moze izletiti kad god. Doduse, vrata koja moze dohvatiti na prstima, kvaku mislim. A za svjetlo se uvijek snadje, dovuce si nesto za popeti se. :lol
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la nevenera » 22 ožu 2016, 20:57

moj se penje na sve pa može upaliti svjetlo. ali visinom ne može
danas smo bili do pedice jer ima dvije crne flekice na bjeloočnicama. ne znam što je :dunno
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la SuperNova » 22 ožu 2016, 22:00

Moj se penje na kauč i stoji, ali nijedno svjetlo mu baš nije pri ruci za paljenje :) ne penje se još po stolicama i namještaju.
Imamo u stanu malu jelu još od Božića (u tegli) i sad se očito počinje sušit, a malome je glavna zabava skupljanje iglica, i to jednu po jednu, i tako već danima :ajme sve se mislim kako trebamo tu jelu maknit iz stana, al onda me pokoleba kad vidim kako se sam zaigra, a ja peitom dobijem malo mira :nata jer inače je nonstop "mama mama" :nesvist
kužim da mu falim kad sam pola dana na poslu, al ipak i meni treba neki predah...
Nije baš pričalica i ne uvodi neke nove riječi, ali sve kuži i komunicira gestama i zvukovima. Jako je komunikativan. Prilazi svima, uzima ljude za ruku, nogu, što dohvati :hahaha svima se smije, svima maše, atrakcija je di god da se pojavi. Također, što mi je posebno zanimljivo, jako je suosjećajan. Ako me slučajno udari odmah me grli i daje puse, to je tako slatko :joy :joy :joy
Dobro jede, zadovoljan je sa 3 obroka i 2 međuobroka. Sa 16 mjeseci smo prestali dojit bez ikakvih problema.
Voli slikovnice i youtube pjesmice.
Mamino zlato 3.10.2014
SuperNova
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Liv Tyler » 23 ožu 2016, 20:29

Mi na atb, upala uha i streptokok u djiru. :zub
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la nevenera » 23 ožu 2016, 21:28

jel joj to prvi (atb)?
nadam se da će taj streptokok brzo bit rješen :hug

nikša danas nešto kiše. sve gledam što se zbiva
sinoć naime spavao u komadu od 21.30 -6. zaspao je klasično oko 18.30. cicao je prije, u 21.30 i ujutro. i naravno cijeli dan danas.
čudno mi bilo.
eh. ne valja kad ne spava. ne valja kad spava :roll :zub :lol
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la suncica77 » 23 ožu 2016, 23:47

Skupljanje iglica ? Moja bi sve u usta stavila , sve stavlja u ista ludim
Ima snalu na kosi jer puštamo šiške , odjednom snala nestane i u ustima je , strah me da ne proguta
Moja se isto penje ali ne toliko , baka nam dodje svaki dan i Non stop ne ne ne se penjati i valjda vise dijete ne želi

Moja i stranci , užas , uvijek place ako joj se tko obrati , ma ako je samo netko pogleda odmah place :/
Pa čak i stric, ili poznata susjeda ,,, ne kužim zasto tako

Neve i sta je na kraju sa ocima
suncica77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la SonjaV » 23 ožu 2016, 23:53

Naravno da sam opet "pukla" ...lezimo sat i pol u krevetu i nikako da se smiri...pa luda sam vise a spavala je od 13 do 13.45 :ajme
Mjerim kad ide spavati i koliko vec tjednima da skuzim kad joj je previse/prekasno i neznam u cemu grijesimo.
Znam da je takvo dijete i da malo treba sna ali ubije nas ovo navece...pa po dva sata se natezemo u krevetu :roll

Sad mi je lakse kad sam se pozalila :mrgreen

Ostalo sve po starom .
Prosla ju je faza stavljanja svega u usta i sad se vec zna zaigrati i malim lego kockicama od starijih a da nisam na pet cm od nje.
Indijanac '09.2002
Mrvica '05.2005
Bucka '06.2014
SonjaV
sa zalihama pelena

PostPostao/la mamMary » 24 ožu 2016, 18:45

Utjeha: i mi se uspavljujemo dugo, pogotovo na vecer. Pocne tonuti u san i sjeti se tate i mora ga ici vidjeti pa se sjeti da je kofol zedan pa vidjeti pticu pa po kravu itd.
Smanjujemo podoje jer me poceo mrcvariti. Nocno cemo tesko izbiti jer pravi kaos po noci, ali dnevno smo sveli na dva - tri. Kod njega metoda ne nudi- ne odbij ne funkcionira zbog ovo ne odbij. Sad mu skrecemo paznju kad hoce dojickati i uspijevamo. Jucer je bilo teze, danas lakse. sreca nekakvih malih cokoladnih jaja koja su onotama folijom dok skine foliju, zaboravi na cicu, a ne pojede cokoladu, nego tati nosi.:-)
22.6.2014. J.
mamMary
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nevenera » 24 ožu 2016, 20:17

za oči smo dobili uputnicu

moj je danas našao kapu pa mi lijepo reče "papa ide"- kapa ide, tj ode on van :hahaha

nikša se sinoć budio jednom. oko 2.30. dakle u komadu od 18.30- 2.30 pa onda ujutro do 6. meni ok.
preko dana se naravno ne skida s mene :lol
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la morena » 25 ožu 2016, 09:15

Čini mi se (sad nakon dva tjedna mislim da smo pohvatali rutinu bez cice) da bolje spava otkad ne cica. Tj. počeo je ovih noći bolje spavati, do pred koji dan je bilo koma. Probudi se jednom, preseli k meni u krevet, ali spava dalje. Do oko 6, klasika, ali ne maltretira me više. Trenutno dosta kašlje i šmrkav je, pa ga i to probudi. Možda počne skroz spavati kad ozdravi (ili ćemo opet poduzimati korake da ga izbacim jednom zauvijek iz našeg kreveta) :lebdi

Moram ga pohvaliti da je naučio ispuhati nos, i to pošteno. Nadam se da onaj nastavak za usisavač sada ide u penziju, jer imam traume od "usisavanja" nosa. Kao da mu radim egzorcizam ili nešto :roll

Mislim da mi je J. dobio vodene kozice. Inače je i on prehlađen, ali nema temp., dobro se osjeća, ništa ga ne svrbi, nikakvih simptoma, osim što smo jučer skužili dvije okruglaste krastice, i poslije jedan vodenasti prištić. Danas nema novih prištića, osim što se onaj vodenasti suši. Vidjet ćemo. Jel to inače počne tako pomalo pa bukne, ili ako su tako pomalo krenule znači da ih ne bude puno?

Više me uhvati panika kad se sjetim da bi ih i D. mogao dobiti... ako ga budu svrbile, to će biti show :zub
slika slika
morena
nemam door

PostPostao/la Ivy » 25 ožu 2016, 09:50

Nama se Š sa zadnjom bolesti potpuno preselio u krevet :ajme Prije bi bar zaspao u svom pa se u noći prebacio ali sad ni to. No, otkad je s nama imamo cijelu noc u komadu od 9 do 7,30 ili vikendom čak do 8,30.
Pustili smo i mislim da je sad gotovo. Nekako mi i ne smeta sad, ali znam da me ceka kalvarija kad ga budem htjela prebaciti. Na jesen na čeka selidba pa kad se prilagodi na novi stan budemo razmišljali.

Što se tiče govora, javljaju se nove riječi, ponavlja dosta odnosno pokušava i još uvijek najviše voli pjesmice i prateće pokrete. To zapamti instant. Ide pomalo, budemo vidjeli do pregleda s 2 godine.

Prije mjesec dana je skroz izbacio svoj AD za alergičare pa me dosta brinulo zbog unosa kalcija, unatoč tome što jede jako puno povrća. Čak sam prvi put u životu kupila čokolino u zadnjem očajnom pokušaju da mu zamaskiram taj ad, ali ništa :dunno Pedijatrica i privat gastro na kraju rekle da probam sa sojinim i začudo to ide :shock Pa eto. Nisam najsretnija ali to nam je trenutno neko rješenje...
I have a life and it only goes in one direction- forward.

slika
Ivy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la zara01 » 25 ožu 2016, 15:55

Ivy zasto sojino?
Meni je hrane dosta :gaah .Ona ne ruca.Nece,nece..Ne znam s cim hraniti to dijete.
T.je s nama u krevetu.Guzva nam je :lol
Brblja-ne zatvara usta.Ali je postala i poprilicno nervozna.Dere se za svaku sitnicu :dunno Dojde mi da ju mlatnem :ajme
Konacno sterilna uk :joy
T&T
zara01
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la SonjaV » 25 ožu 2016, 20:54

Zara ovo zadnje potpisujem, tako i moja dere se i vice na sve nas...ko mala sefica.
A nama jos bude smjesna kad onako rascupana i ljuta viče neee ljutiti N. :lol

Super za nalaz, neka ostane tako.

Evo jučer i danas nije spavala popodne i super nam je ovako.
Jucer je oko 21.30 zaspala a danas ce ranije i svi zadovoljni.
I pospremim, i pogledam film napokon i druzim se sa starijima i muzem...svasta se u dva sata stigne ;)

Morena neznam sto da ti za kozice kazem...sinu su mi odmah nakon prve dvije izbile jos i druge...u par sati je bio krcat dok kod cure dvije tri i tek treci dan sam bila sigurna da su kozice.
Tako da nema pravila. S njima je proslo lagano i brzo ali par mjeseci im je imunitet bio uzasan.
Indijanac '09.2002
Mrvica '05.2005
Bucka '06.2014
SonjaV
sa zalihama pelena

PostPostao/la suncica77 » 26 ožu 2016, 16:27

Moja je izgleda jedina na svijetu koja ne radi nikakav problem kod usisavanja nosa
, fiziološku traži sama , usisavanje odradimo bez problema, dodje legne sama i čeka
Kapi u nos, u usta, u oko sve bez problema odradimo
Sirup isto tako , jos traži " daj jos" :))

Za vodene kozice , za svrab , postoji ona pjena iz ljekarne 180 kn koja je odlična
Za djecu inače a ja sam je koristila ( dobila sam kozice prije 2 GOD)
I meni je pomoglo jako , uopće me nije svrbilo

Uskrs nam je nekako stresan, nista ne mogu od malene , tata je kuci ne radi ali bolestan , ima 39,9 temp cijelo vrijeme , Dr kaže grlo upaljeno, pa sada zamislite imat bolesnog muza i malo dijete za Uskrs , :(
Samo da mi se ne razboli i ona .. Ili ja .... Uh samo to ne
Ofarbala sam jaja , napravila cupavce, idem pravit francusku, i to je to
Moram brinut o dvoje djece

Sretan Uskrs drage moje !!
suncica77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Liv Tyler » 26 ožu 2016, 17:23

E ta pjena je jedino sto pomaze. I fenistil kapi i gel. Nikakvi hipermangani ni anestetski puderi.

Mi se borimo s davanjem atb i ciscenjem nosa. La la la jos samo 7 dana. :roll

Radili smo pogace, orahnjace, jaja, tiramisu, sutra cemo pod pekom rucak. Al ciscenje i spremanje tek slijedi. :nata
Nadam se lijepom vremenu sutra da svi kao obitelj mozemo skupa na misu, a ne da se kombiniramo na djelove.
U drustvo ne idemo radi karantene ali zabavit cemo se i ovako.

Cure sretan vam Uskrs!
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la nevenera » 26 ožu 2016, 20:30

Danas kod nas divan dan
Osim za Damjana on mi je sad već drugi dan nekako "off". Ne mogu nikako definirati ali nešto mi je off kod njega

Napravila sam francusku, kolač, sirnice (pince)
Popodne smo bili na roćkasu
Nikša prvi put probao smoki

Svima sretan uskrs
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la suncica77 » 27 ožu 2016, 14:06

Boze moj
Jutros u 10 h e ima temp 39
Lupocet dala i nije spala nakon 50 min
Onda je tuširala i evo 38

Od muza ? Zubi ?
Tko zna
suncica77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 27 ožu 2016, 16:55

Provjeri težinu i količinu koju daješ. Na pdf bubini ima topik o tome
Ja Nikši ne dajem lupocet jer mu ne skida
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la SonjaV » 27 ožu 2016, 18:11

Sretan i blagoslovljen Uskrs svim mamama i frendovima malim !!! :luv

Suncice ne vjerujem da je tako velika temp od zubi, prije da je od tate preslo.
Probaj joj dati neki ibuprofen (Dalsy, Neofen...), mozda ce joj ucinkovitiji biti.

A mi smo docekali Uskrsnje jutro jako rano...probudila se u dva ujutro i zaspali smo u 6. Do 9 je odspavala onda.
Cijelo vrijeme smo u krevetu bili i malo nas je jahala, pa masirala, pa prstima u oko/uho/nos...pa pjevala. Nemam pojma sto joj bi.

Sad smo sa pjesacenja na obliznje brdo, isli da potrosimo sve ove kalorije od rucka :zub
Indijanac '09.2002
Mrvica '05.2005
Bucka '06.2014
SonjaV
sa zalihama pelena

PrethodnaSljedeća

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.