Sada je: 27 srp 2026, 09:08.

Proljetne mame i bebe (3.dio)

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Proljetne mame i bebe (3.dio)

PostPostao/la IINA » 08 tra 2016, 20:27

Da dodam jedan podatak koji i mene svaki puta fascinira kad ga se sjetim, a tebe ako to ne smiri onda nee znam što će.
Dakle, samnom u bolnici bila je žena koja je od kraja prvog tromjesečja trudnoće bila otvorena 7 centimetara. SEDAM!
Rodila je sa 36+2.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la kittyilevin » 08 tra 2016, 21:15

lady, drži se! cure su ti dobro rekle - da i sada rodiš, nije strašno: iako bi, dakako, bilo bolje da izguraš još barem koji dan. jesu li dali dexametazone?

i da se nadovežem na iinu - sa mnom je u prosincu u sobi (kada mi je bila rađena serklaža) bila jedna trudnica koja je u negdje 35. tjednu došla na redovni pregled i skontali da je 7 cm otvorena. mislili su da će roditi svaki čas. nisu je pustili doma "da joj beba ne ispadne na asfalt". žena je rodila za skoro puna 4 tjedna. na koncu su se već svi zezali - jer koliko žena može biti 7 cm otvorena... :)

druga je rodila relativno rano, mislim da je bilo 33+ nešto; curka joj je bila dva tjedna u inkubatoru - sve OK, posve zdrava bebica!

samo polako. sve će biti OK. strogo, ali stvarno strogo miruj (ono, samo wc, tuširanje kada je neophodno). :hug

nama ispao pupak. peti dan? moguće? mene bolio šav; kupili bivacin mast, mislim da će biti OK. inače uživamo :srca bebačica se već vidljivo zbuckala, prvorođena testira granice - ali svi zajedno uživamo, rekla bih kao nikada prije... :luv
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ladybug1 » 09 tra 2016, 07:15

Nista od ljekova mi nisu dali.jucer me moja gin isprepadala toliko da sam ja uvjerena da ce to dijete ubrzo van...strah me disati..tu i tamo me trbuh stegne i to je to.ona je turbo aktivna...
Hvala cure,nadam se da cemo izgurati jos koji tj,pa makar do tog 34.
Jucer mi je bila L...hrabra moja ljubav.mm kaze da mu se rasplakala u autu kad joj je rekao a ovdje je usla sa okicama punim straha ali jako hrabra.jedno 10 puta mi jw rekla da me voli do zvijezda :luv
Nadam se da ste sve dobro i jos jednom vam hvala..smirujete kaos u mojoj glavi
ladybug1
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Buba » 09 tra 2016, 09:29

Lady sve će biti u redu.... :hug pa već sam pisala kako sam i ja bila otvorena a na kraju prenijela. Samo se pokušaj ne živcirati i odmaraj.... :hug Vikend je, tm se može sigurno lijepo posvetiti L, a ti se sad posveti bebici... Jedan gin mi je u bolnici rekao, a ima i pravo: vaša djeca su kući sigurna i zbrinuta, sad je vrijeme da se posvetite bebici koju nosite pod srcem :luv

Ja sam jučer dala urin i urinokulturu, sad samo treba čekati nalaze....

A moj B je jučer iščašio ručni zglob i ima longetu na desnoj ruci, jučer smo trčali u bolnicu jer su me zvali iz škole, i dođemo tamo, idemo slikati ruku, naravno, ja ne idem sa njim tamo, sjedim 2 hodnika dalje, dođe radiolog i uzme ga unutra, poslika, izađe van i tad ja dođem a kaže mi radiolog: vi ste bili tu? ja kažem: tu sastrane. a on meni: sad nema veze, ali ubuduće budite skroz tamo dolje. I ja u panici :strah Onda me smirio kirurg kad je rekao da nema problema jer nisam bila s njim unutra, a rtg je naopasniji u prvom tromjesečju. Sad pokušavam o tome ne razmišljati, malo sam guglala i po svemu što sam vidjela ne bi smjelo biti nikakvih posljedica. Što vi mislite??
Value has a value only if its value is valued.
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lilkillaink » 09 tra 2016, 10:17

jesus..nema me jedno popodne, a ovde se odvije film :shock

lady prvo da te ljubnem :kiss već si u dobrim tjednima,a i bez ljekova si, šta je po meni pozitivno skroz, meni su prošli tjedan rekli kad sam bila u bolnici zbog onog visokog crp-a, da sam došla otvorena ili s trudovima da mi ih ne bi uopće zaustavljali.da su to sasvim solidni tjedni, i još drugorotkinja. bebici je sve najvažnije već razvijeno, kako nevenera kaže, eventualno ćeš dobit nešto za bebina pluća. već sam pisala, ja nedonošče, puna 2 mjeseca ranije rođena, a vid' kobiletine sad :mrgreen ništa mi nije bilo ni tada a ni sada, bebica i da se rodi sada, dobit će najbolju moguću skrb, samo joj može bit bolje :hug moja M se rodila na 37tt, imala je još zastoj u razvoju, 2410g i 45cm kad se rodila, inkubatora nije ni vidila :) samo pozitivno lipoto ;) i izvještavaj nas naravno e da..moja mama, sa sestrom, ležala je od 4mj trudnoće, otvorena 5 prstiju, sestra na zadak, rodila je dan prije termina uz drip!! i sestra se na dan poroda okrenila glavom dole

kitty srićo, apropos peckanja dole, da nisi ipak malčice požurila s aktivnostima? moja prijateljica, je isto tako odma krenila sa svime, i isto tako, peče je, bolucka, bla bla, dobila upalu dole..nemoj svašta mazat dole, radije zovni patronažnu da te pogleda pa da vdiiš šta ona kaže. a pupak, M je otpao 5ti dan :)

buba :hug mislim da ne bi trebalo bit nikakve drame. a kako je malac iščašio zglob? joj s tom djecom stalno neki vvrag, i M, prekjučer, glupirala se po toboganu, nakon 6000 mojih upozorenja, lipo hop na leđa sa vrha tobogana, i putem joj noga zapne u skaline, i još opiči glavom i leđima u zid..za propucat se.

nas 3 smo jučer išli na slaju, ja naručila sebi dječji kup na pčelicu, i dolazi konobar, i daje ga M, ja ga gledam, ono, to je za mene :nata kako mi se smija. posli smo još na kavu sili, ona je vozikala romobil u nedogled, i kacigu smo joj kupili. mene stalno nešto steže,zateže, pecka,probada dole.
slika

slika
lilkillaink
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kittyilevin » 09 tra 2016, 11:10

lilkillaink je napisao/la:kitty srićo, apropos peckanja dole, da nisi ipak malčice požurila s aktivnostima? moja prijateljica, je isto tako odma krenila sa svime, i isto tako, peče je, bolucka, bla bla, dobila upalu dole..nemoj svašta mazat dole, radije zovni patronažnu da te pogleda pa da vdiiš šta ona kaže. a pupak, M je otpao 5ti dan :)

jest, pretjerah vjerojatno s hodanjem. patronažna je niš' koristi - pitala me je i buba neki dan, pa sam zaboravila odgovoriti. praksa je uglavnom da se ide kod nje (što je meni totalni nonsens, mislim, doći će ona, ali ako mora :lebdi) + curki je morala izvaditi krv iz pete za nasljedne metaboličke bolesti. strašno me iznervirala u to kratko vrijeme, toliko je kukala zbog toga što mora napraviti (izvaditi krv) da sam na koncu ja nju tješila kako to nije strašno i kako se beba toga neće ni sjećati :lol uglavnom, pitala sam je za lohije itd., rekla mi je ono što i sama znam.

no jučer sam namazala bivacin mašću. mirovala sam više, ionako je vrijeme bilo bezveze. danas je super, hvala svemiru. ne mogu baš sjediti, spojili su se na sličnom mjestu dva šava i hemoroid, ali je podnošljivo. bit će OK za koji dan, sigurna sam.

mala je super :srca koje mirno i zadovoljno dijete - u snu se non-stop smješka. :luv samo čekam da se probudi pa da krene tarapana :nesvist

držite se i javljajte novosti.

lady, kako je?

btw, lilki, zamišljam M. pad s tobogana - mislim da bih se, vidjevši to, momentalno porodila od stresa :lebdi

buba, ja sam prilično sigurna da nema nikakve drame. mislim, ozračeni smo non-stop... što laptopi, računala, televizori... mislim, rendgen jest drugo, ali nisi bili izravno izložena, tako da mislim da ne trebaš brinuti. drži se :hug
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ladybug1 » 09 tra 2016, 11:58

Za sad sve po starom...bila vizita i kazu -tu nemamo sta,samo lezanje....
ne mogu vam opisati koliko ste me smirile :hug
kitty pomalo i cuvaj se.uzivaj sa svojim curkama :srca bas volim citati o tvojoj bebici..imam osjecaj da samo papa i nana i da je nevjerojatno slatka :lol :joy
lilki :shock tobogan ? O zivote koji pad ! Sama slika u glavi dovoljna mi je da se sva preznojim :strah
buba mislim da nema straha....nisi ti bila izlozena tako da ce sve biti ok :)
ladybug1
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lilkillaink » 09 tra 2016, 12:27

lady bravo!!! eto.bar će te oni prisilit da odmaraš i ležiš :p

ma taj pad s tobogana.ni prvi ni zadnji. nije onaj veliki tobogan, neki mali je. ona se popenje i onda se gore digne na ruke i ljulja, pa kao "hvata zalet", i naravno, noge poletile, i ravnoteža ode u prdac. ne vrijedi pričat u nedogled. i pustim je i kad se razbije onda joj je jasno. šta ću joj ja. svi okolo drame više nego ja :mrgreen mogu upozoravat do besvijesti, nek isprobava. drugačije neće naučit. :roll

kitty imate u familiji nekih metaboličkih bolesti pa si je zato dala testirat? ili preventivno?
slika

slika
lilkillaink
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Buba » 09 tra 2016, 18:43

Lilki ajme! Već vidim tu scenu na toboganu :strah
A moj B je na tjelesnom igrao nogomet (samo nogomet igraju na tjelesnom :roll ) i jedan dečko iz razreda ga je, u ljutini jer je njegov tim gubio, gurnuo i on je nezgodno pao. I sad ja u ponedjeljak idem (opet) intervenirati u školu, ali par dječaka iz razreda maltretira ostatak i nitko ne reagira, a toga mi je već dosta. Moj nije anđeo, isto zna raditi svakojake gluposti, ali nikome nikada nije naudio. Učim ga da ne vraća udarce, i sad mislim da sam ga krivo naučila.... :ajme

Kitty ta tvoja patronažna je nešto kao i moja :roll mene je zvala, i pitala trebam li ju, ali je onda sama zaključila da vjerojatno ne trebam jer mi je treća beba, pa se kao čujemo kad rodim, ako ju budem trebala. A i bolje mi je bez nje, jer kad sam rodila B i mučila se s dojenjem ona je došla i rekla da zašto djetetu jednostavno ne dam bočicu, ionako nema smisla dojenje više od 3 mjeseca. Kasnije ju je moja mama zvala (poznaju se) i rekla da sam unatoč njenim savjetima dojila 2 godine :mrgreen
I daj se sad malo primiri.. bar dok ti se sve to skupa ne povuče....

Lady leži i odmaraj! :hug
Sad je tv u svakoj sobi, zar ne? Nekidan, kad sam išla u bolnicu, radili su mi ctg na 4. katu pa sam se baš iznenadila ugodnim promjenama na odjelu...

Janja što su ti rekli za šećer? Meni se čini da nije nešto jako kritično... malo viši, ali na granici....

Ja sam danas osjetila 2 žešća truda, ali baš su bili trudovi, i onda prvo krenuo, pa sam išla mjeriti, drugi nakon cca. 10 minuta, i onda je stalo. A klinci stavili neku aplikaciju Just dance preko tv-a i sad kao idemo nas troje plesati, imala sam osjećaj da će mi beba izletiti između koraka :hahaha
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la IINA » 09 tra 2016, 18:49

Samo tako lady, živciranje ti je najgori neprijatelj, vjeruj mi, govorim iz vlastitog iskustva :hug
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la kittyilevin » 09 tra 2016, 20:44

lilkillaink je napisao/la:kitty imate u familiji nekih metaboličkih bolesti pa si je zato dala testirat? ili preventivno?

nemamo. nisam to ja odlučila raditi. to su inače uvijek radili u rodilištu (ono kada bismo vidjeli one grozne ubode na petama bebe), sada nisu radili mojoj malenoj jer smo brzo išli doma (a kasnije sam čula da ne rade često ni drugim bebama, prebacuju na patronazu). krvni razmaz se salje postom i moli boga da se nitko ne javi (jer onda znaci da je sve OK).

jest, danas i jučer malo više mirujem; sve je OK, skoro ništa me ne boli. :) jao, koji odmor od žgaravica, mučnina, strahova da ću dobiti trudove kada ne bih trebala itd. koje olakšanje!
curku moram opet pohvaliti - ispraznila mi je danas obje cike (a fakat su pune!), kakala je školski, otišlo valjda pola kile senfaste stolice :lebdi

buba, jao, kada se sjetim miksanja smjese za muffine (jer je prvorođena izrazila želju da bi ih jela), s osjećajem da će mi beba ispasti... drži se. trudnoća s djetetom doma (dva ili više) je fakat veliki izazov... drži se :hug

lady, kako je?
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Janja » 09 tra 2016, 21:17

Janja što su ti rekli za šećer? Meni se čini da nije nešto jako kritično... malo viši, ali na granici....

Buba, idem za dva tj pa cu vidjeti, a u pon cu svom ginekologu. Inaće mislim da je to ok uz djetu.

Ja sam danas bila turbo u skitnji, noge su mi otpale blažen auto i ko ga izmislio ;) .

U ikei sam stala u red za trudnice, a jedina sam ja bila trudnica i čekala sam na red pola sata :roll , nakraju sam odustala od čekanja i pokupila se na klupu da sjednem.

U kik sam ušla malo razgledat, a nakraju sam kupila tri odjelca i bodi, a baš sad sjedim i razgledavam ih :joy .

Kitty, super za dojenje samo vi tako lijepo nastavite, a ti pij puno tekučine i produkcija će biti odlična.

Ja još ništa robe nisam oprala, samo sam pelene oprala (mi koristimo platnene). sebi tražim pidžamu da imam novu, uloške sam kupila, higijenski pribor isto, nove tajice. Sad cu ja ovih tjedana to sve riješiti samo da sa malenim obavimo tu operaciju, a stariju da upišemo u školu.
slikaslikaslika
Janja
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kittyilevin » 09 tra 2016, 21:43

Janja je napisao/la: sebi tražim pidžamu da imam novu.

ako slučajno tražiš spavaćicu, vidi što nudi extreme intimo. meni oni imaju odlične stvari! :)

ma mlijeka imam kao u priči. morala sam se čak i izdajati jer je buknulo k'o ludo 3. dan od poroda. hodam s kupusima u grudnjaku. neki dan se nisam mogla dići iz kreveta koliko su mi cice velike :lol sada smo OK, mislim da smo uskladili ponudu i potražnju. volim dojenje. s prvorođenom sam se jako namučila, s ovom isto nije sve išlo glatko, ali ova za razliku od prvorođene stvarno voli papati, pa je sve lakše. :luv
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ladybug1 » 10 tra 2016, 08:03

Jutro cure! Kod nas za sad sve po starom..ona me mlati pa malo brojim zvijezde ...nocas nista nisam spavala jer se ni madam nije spavalo :roll :mrgreen
Cekam doruak i gledam Kod Ane..... :gaah Gladnaaaa ;) uzivajte :kiss
ladybug1
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Janja » 10 tra 2016, 08:22

Kitty, nikako spavaćice nevolim ih. Kasicnu pidzamu gore krati rukavi dolje hlače.

Lady, samo nek lupa i skače. Moja mene lupa samo u gornjem dijelu trbuha jer je okrenuta već nekoliko tjedana.
I ja sam gladna, i ta djeta :gaah .

Ja sam se noćas tri puta ustala na wc i sanjala nekakve grozote tak da sam odlučila da je dosta spavanja.
slikaslikaslika
Janja
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Buba » 10 tra 2016, 10:14

Bok cure.

Hvala na potpori vezano za rtg, moram priznati da sam još malo u panici, ali sve što sam čitala kaže da nema velike opasnosti jer nisam bila direktno izložena radijaciji.
Meni je trbuh non stop tvrd... beba je malo smanjila svoje pokrete pa moram leći i smiriti se da bi ju osjetila. Jedva čekam sljedeću nedjelju kad idem na kontrolu.

Ja isto ne volim spavaćice... za rodilište sam spakirala jednu dužu spavaćicu koju sam kupila u HM a gornji dio je na preklop, i par komada donjih dijelova piđame i majce na bratelice. Vjerujem da je toplo u sobama, a imam i mantil. Ova spavaćica je za prvi dan, mislim da će mi tad biti zgodnije u njoj....
Inače, super spavaćica ima u Deviću, nisu skupe a 100% pamuk, gledala sam baš nekidan jer sam klincima kupovala piđame.

Kitty super za dojenje. Vi ste se u potpunosti već uhodali. :joy

Lady nadam se da je bio normalan doručak ;)

Janja pogledaj malo u CA robicu, ja sam tamo kupila bodiće i neku robicu, em je bilo 20% sniženje (još uvijek je - do 20.04.) i em je jeftinije od Kika, baš sam jedan dan uspoređivala jer u Crikvenici nema baš puno izbora dućana pa sam tamo šetala... I vidiš, ja imala super iskustvo u Ikei sa blagajnom za trudnice.. ti si sigurno neka turbo mrsavica pa ti se i ne vidi da si trudna :lol
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ladybug1 » 10 tra 2016, 11:00

Dorucak...ajme....dvije fete kruha i mini putar i med :ajme
Toplo je ovdje vec sad...bez carapa i u majici na bretelice...
ladybug1
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Janja » 10 tra 2016, 12:15

Buba, RTG sada nije štetan bitno da si vani bia, oni to više prevencije radi. Ne brini.

Mrsavica :hahaha , nema šanse

U c&a smo kupili par simpa stvarcica ali ovom nisam odoljela.

Di se Devic nalazi? Imam neke majce njihove na bratele i stvarno su super.
slikaslikaslika
Janja
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Buba » 10 tra 2016, 19:13

Janja ti si u Zg? Mogu ti reći gdje je Dević u Ri :lol Ja tamo kupujem za B boxerice i za E gaćice. Sve je pamučno i ugodno za nositi....
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Buba » 10 tra 2016, 19:14

Lady bar su 2 fete kruha :hahaha
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Maruška » 10 tra 2016, 20:24

Bok, proljetnice! :buket
Navratila sam tu jer sam škicajući pročitala da je lady završila u bolnici pa da ju malo utješim.
Naime, ja sam mjesec dana prije poroda ležala u bolnici s dijagnozom gestoze.
Bejbi je bio na redovnom pregledu nešto manji (ja 36+3, a on za 33/34tt), tlak 150/100, proteina u mokraći za izvoz.
Odležala sam svoje u Vinogradskoj i upoznala mnoge trudnice u raznim stadijima trudnoće i sve su ih do kraja iznijele i dobile svoje bebice. Jedna je rodila u 29tt i bebica je u inkubatoru, ali super napreduje.
Stoga se probaj primiriti, slušaj doktore i ne očajavaj. Tamo si zbog sebe i bebe. Meni je to razdoblje bilo koma, stalno sam plakala, falio mi je moj krevet, muž i pas (ne nužno tim redoslijedom :zub ).
Ali sada bih sve opet ispočetka jer su mi pomogli i olakšali taj period, rodila sam zdravog bejbija (3090/51), sklopila nova prijateljstva.

Hranu neću komentirati. Ja sam još smršavila 2 kile što je puno jer sam prema tome dobila 6kg u cijeloj trudnoći. :ajme
J. 9.2.2016.
slika
Maruška
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la kittyilevin » 10 tra 2016, 20:49

Janja, Dević u ZG-u imaš u Arena centru ;)

Lady, nam da je hrana u bolnicama grozno, ali, kao što reče Maruška, ima neke dobre strane takav boravak - beba je pod skrbi, ekipa može biti skroz OK. imam iskustva sasvim dovoljno, bit će sve OK :lebdi

mi OK. dojimo. spavamo. prvorođena sutra ide u vrtić. držite palčeve da povratak u kolotečinu prođe OK... :lebdi

:hug
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ladybug1 » 10 tra 2016, 20:52

Buba je napisao/la:Lady bar su 2 fete kruha :hahaha

:hahaha Samo se ti smij ,trebala si vidjeti veceru-pasta u nekom umaku od pomidora sa nasjeckanim mesnim doruckom :shock i dvije fete kruha i jogurt :hahaha
maruska hvala ti ! Jos sam u brizi i ne mogu se opustiti ali nisam u panici...sutra je pregled pa cu vidjeti u kakvom smo stanju ..citam puno pozitivnih prica i nadam se da cu i ja biti jedna od njih... :kiss
ladybug1
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ladybug1 » 10 tra 2016, 20:56

kittyilevin je napisao/la:Janja, Dević u ZG-u imaš u Arena centru ;)

Lady, nam da je hrana u bolnicama grozno, ali, kao što reče Maruška, ima neke dobre strane takav boravak - beba je pod skrbi, ekipa može biti skroz OK. imam iskustva sasvim dovoljno, bit će sve OK :lebdi

mi OK. dojimo. spavamo. prvorođena sutra ide u vrtić. držite palčeve da povratak u kolotečinu prođe OK... :lebdi

Sta se hrane tice uvijek je tu nesto za grickati :) danas su me premjestili u drugu sobu i cure su fantasticne.vizita samo proleti kroz sobu-vikend... :roll Noci su mi grozne..ali prođe i to.dok smo 2u1 dobro je..
ladybug1
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Maruška » 10 tra 2016, 21:01

To je to, samo tjeraj pozitivu. :joy
Držim fige da sve bude okej na pregledu i da te puste doma uz strogo mirovanje.

Inače, Devića više nema u Areni. Mislim da ga ima u West gate-u.

Pardonirajte na mojem upadu, svima vam želim blažen ostatak trudnoće i brzinske porode, a ionako ćemo se jednoga dana sve naći i pisati u istoj generaciji 2016. :zivili
J. 9.2.2016.
slika
Maruška
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lilkillaink » 11 tra 2016, 08:57

a čoviče..moram upregnit mozak dok vas pohvatam :lol ja sam bila uvjerena da ću do jutros već imat mog T u naručju. tako me bolilo noćas, imala sam par kvalitetnih trudova od dobre minute, baš me stiskalo sa svih strana, leđa, prepone, donji dio stomaka, menstrualni bolovi..uh..u biti kad se sjetim, tako bi je bilo s M par dana prije nego sam je rodila. ah..sutra ulazim u 9mj, pa ajd, nek se strpi bar do sutra još :nata

lady šta kaže ekipa, ideš kući danas? sutra? šta se tiče bolničke hrane, niko je ne voli osim mene :zub meni to sve bude fino..je da bi količinski mogli malo pojačat, al ono..meni je yummy :D

vi morate nosit spavaćice u rodilište? jesam dobro shvatila? bar mi je to dobro šta ne moram nosit. ja sam spakirala 20 uložaka, i onda ću MM-u reć da mi svaki dan donese po još nekoliko da ne pretrpavam ruksak, jednokratne gaćice, vlažni toaletni papir, par pelena za bebu, iako su mi oni davali svoje tamo kad sam pitala mogu li je ja presvuć, mini pakovanja za higijenu, dva normalna ručnika i dva mala za lice. još ću ubacit šlape kad budem išla i to je to. moju i bebinu robu će MM donit kad budemo išli doma. stalo mi je sve u ruksak :dada

išla sam s M u shopping neki dan, kupila patike i sebi i njoj..počastile se malo :luv ona je već vidila neke patikice za bracu, kombinacija modrog i zelenog, mogu vam reć da dijete ima ukusa skroz :mrgreen

Dević, Koza i Nipcom najkvalitetnije donje rublje koje sam ikad kupovala.

Moram po novu osobnu danas..ne da mi seeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
slika

slika
lilkillaink
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ladybug1 » 11 tra 2016, 09:51

Evo nas...bila vizita i danas i sutra cu dobiti one inekcije za bebina pluca.ne znam dali sam se nastavila otvarati..valjda ce me danas netko pregledati .moze malo o tim inekcijama ako netko zna? U neku ruku mi je lakse sto cu to dobiti i voljela bih da su mi to prije dali...bila bi malo mirnija.ako sve to krene da znam da ce ona biti dobro...
ladybug1
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Buba » 11 tra 2016, 10:37

Lady :hug Ja nemam pojma o tim injekcijama, samo ti želim sreću :hug Imaš li trudove ili će ti možda izazvati porod?

Lilki zar ne morate imati svoje spavaćice u sobi u rodilištu? Ovdje kod nas navodno da možeš imati i njihove, ali meni je draža moja roba.... Štreca te, ha? I mene je jučer, poprilično.... Ja bi da bude još barem do kraja tjedna, da ishendlam B sa gipsom kako spada do kraja...

Meni se već 2 dana stalno vrti u glavi, nekako mi se zamuti vid, to traje čak 10tak minuta, pa boli glava.... jedva čekam nedjelju da odem na pregled....
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ladybug1 » 11 tra 2016, 10:48

Buba je napisao/la:Lady :hug Ja nemam pojma o tim injekcijama, samo ti želim sreću :hug Imaš li trudove ili će ti možda izazvati porod?

Lilki zar ne morate imati svoje spavaćice u sobi u rodilištu? Ovdje kod nas navodno da možeš imati i njihove, ali meni je draža moja roba.... Štreca te, ha? I mene je jučer, poprilično.... Ja bi da bude još barem do kraja tjedna, da ishendlam B sa gipsom kako spada do kraja...
:dunno
Meni se već 2 dana stalno vrti u glavi, nekako mi se zamuti vid, to traje čak 10tak minuta, pa boli glava.... jedva čekam nedjelju da odem na pregled....

Nemam trudove a i mislim da mi bas i nebi smjeli ni trebali izazivat porod :dunno bilo bi dobro kad bi sto duze izdrzala ovako...
ladybug1
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la kittyilevin » 11 tra 2016, 13:35

lady, ja sam s prvorođenom primila dexametazone. ali je kod mene bilo u kombinaciji s tokolizom, pa sam bila sva zblesana - organizam se na takve doze lijekova jako teško privikava. sami deksići - ništa strašno, bebi će potaknuti razvoj pluća. bit će sve OK. neće ti poticati trudove, zašto bi? pa to bi bio totalni nonsens... izgurat ćeš ti još, vidjet ćeš :) samo lijepo miruj i sve će biti OK. uz deksiće beba ako se i sada rodi - bit će OK.

lilki, izguraj još malo... :hug BTW, meni je jako dobro došao octenysept u rodilištu - špricala sam na uložak. spas :whew

mi smo i dalje super. :srca lijepo rastemo. vidljivo se je i zbuckala. mirna je, djeluje stvarno zadovoljna. dojim na zahtjev (u praksi cca. svaka 2-3 sata). prvorođena je od danas u vrtiću. beba i ja idemo po nju, MM je ujutro vodi. jutros sam se izležavala do valjda 11 sati... ipak sam iscrpljena od svega, treba bi malo hibernacije kada već slabije spavam (kao i s prvorođenom, ne ide mi nikako ono "spavaj kada beba spava" - da tako mogu, skroz bih se fino naspavala s obzirom na ovu spavalicu). bila patronažna pogledati pupak; pokazala mi je i drenažu (jer beba malo hropće, zasad ništa zabrnjavajuće).

6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.