Sada je: 27 srp 2026, 12:15.

Ljetne mame i bebe (2. dio)

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Ljetne mame i bebe (2. dio)

PostPostao/la fancy » 28 tra 2016, 14:26

Mrvice,cekamo.izvjestaj sa kontrole :-) Ja danas D.poslala u vrtic,prosetala do grada na sa dragom prijateljicom,cemo mm i ja u kupovinu...Ne znam da li sam vec pisala,krenula sam u skolu za trudnice i bas mi godi :-)
I won't put my hands up and surrender...
There will be no white flag above my door...
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la fancy » 28 tra 2016, 15:06

Ode mi nezavrsen post. Meni ni jedna kozmeticarka nece depilirati gospodju!? Kao,ne to trudnicama...Zadnji put sam lipsala,a iskreno,uvijek sam to sama radila i bas nemam iskustva koliko zo boli kad radi kozmeticarka...Tako da ipak ostaje da se sama borim i ovaj put. No,drfinitivno cu na pedikir naredne sedmice :-) Kontrola mi.je u utorak,jedva cekam da vidim gospodina ;-) Ni ja nemam jaknu,niti mi pada na pamet da je sada kupujem,pa se smrzavam ovih dana...Valjda cevuskoro sunce :-) Planiralibsmo smugnuti na more tokom praznika,no kisa nas je zeznula...:-(
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la svenegali » 28 tra 2016, 15:16

Ja isto iz principa ne želim kupovati jaknu :mrgreen
Ma kakvi ja više od trbuha ne mogu ni s jedne strane priči ni nogama ni gospođi. Baš sam se zadnji put ispatila.
Sad sam odlučila da idem kozmetičarki, ne znam što ću ako me odbije?!?

A da...pribavila sam košaru za bebu.
Slijedeći tjedan bi trebala pasti neka kolica.
AS dobivam krajem 6 mj.
POmalo kapnem kakav bodić, hlačice, čarapice, ništa previše za početak kad ne znam kolike će imati gabarite.
U svakom slučaju sve duge rukavi....
slika
svenegali
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la latica » 29 tra 2016, 13:04

fancy, prvi put čujem da kozmetičarka neće depilirat - p aako je žena navikla na to, šta ima veze ako je trudna, ili sam ja luda?
svenegali, ja imam pojas Anita za trudnice, progooglaj si. on ide nisko oko struka, čičkom se prilagodi i zapravo onda pridržava trbuh i malo kao drži leđa uspravna u tom donjem dijelu jer te prisili da se drugačije držiš. meni je bio super u drugoj trudnoći jer sam nosila seku jako nisko od početka tako da mi je puno pomogao. a sad mi spašava upravo leđa!

jedva čekam vikend! danas još imam jedan teren za odradit, malo ću duže ostat, ali onda odmaramo popodne. sutra lagano cijeli dan, šetnja ujutro s klincima, tržnica, knjižnica, a navečer ću malo radit jer sam u zaostatku s pisanjem, a klinci idu kod svekija na spavanje. i nedjelja ručak kod kumova, jer je prognoza loša pa nismo ništa planirali za po vani...

uživajte cure!!

e da, mrvice javi se poslije pregleda :luv
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Mrvica2403 » 29 tra 2016, 16:17

Evo ja s pregleda, sve super potpuno zatvorena cerviks tvrd. Beba lijepo napreduje ima cca 1400gr, svi protoci uredni ma super :luv baš sam sretna :srca
Idući pregled 27.05, tad će mi raditi i ctg
27.12.2005.-mali anđeo
01.11.2006.još jedan anđeo

slika
20.06.2016 napokon stigla dugica, naša sreća najveća :luv
Mrvica2403
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la svenegali » 29 tra 2016, 17:32

Aiii Mrvice2403, bogme prava bebica.
Već na ctg, kako vrijeme leti.
Hvala Bogu, pa je sve ok:)
Baš ću proučiti taj pojas. Ako mi može olakšati, uzela bi ga.
Meni ovaj vikend isplaniran aktivno.
Sutra mi sinu dolaze trojčeki iz razreda na cjelodnevno druženje, pa ću ih opsluživati, a u nedjelju mi šogi ima ročkas, pa idemo proslaviti.
Ja još slijedeći tjedan radim i adio, na go i porodiljni.
Majko mila, još malo, pa će i kod nas krenuti porodi.
slika
svenegali
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mrvica2403 » 02 svi 2016, 09:25

Cure kako ste provele vikend, ja sam se manje više odmarala od puta u zgb. Danas punih 30tt, vrijeme stvarno leti. Meni iskočili ogromni hemoroidi, imala sam ih puno puta ali nikad ovako velike i ovako bolne, užas jedan :ajme mažem stalno s kantariovim uljem pa je malo lakše, ali prekjučer sam u jednom trenu počela plakati od boli, a stvarno mogu trpiti bol, da mi je netko pričao da mogu ovako boliti ne bi vjerovala.
Mm bio sa mnom na 4D, dobili smo slikicu i dvd, pa sad već svi imaju teoriju na koga sliči. Stvarno je lijepo vidjeti svoju bebicu tako , imam osjećaj da se i mm povezao s njom nakon ovoga, jer mi smoo trudne i itekako svjesne toga, osjećamo udarce ali njima se teže povezati s bebom tako da je zajednički odlazak na 4D super, naročito ako se beba ne sakrije kao naša zadnji put. Sigurno je isto tako i s vama koje imate djecu i odvedete ih na 4D, to povezuje cijelu obitelj s bebom koja dolazi :srca
27.12.2005.-mali anđeo

slika
Mrvica2403
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la svenegali » 02 svi 2016, 10:57

Pa sigurno da doprinosi povezivanju :srca
Evo sin me poganja već tjednima kad će on moći na uzv vidjeti sestru.
Odlučila sam nas odvesti slijedeći tjedan, jer odlazim ionako na GO s produžetkom na porodiljni.
Stvarno vrijeme leti...

Kad smo već kod vremena, ne znam kod vas, ali ovdje ova kišurina prelazi svaku granicu izdržljivosti.
Stvarno je depresivno :(

Meni je ovaj vikend bio prilično brzo i aktivno prošao.
U subotu sam imala od sina prijatelje na cijeli dan.
JEsu oni veliki, ali stalno nešto daj, uzmi, ponesi/donesi...
Jučer smo bili na jednom ročkasu, pa red jela, pa red čavrljanja, a sve u zatvorenom prostoru..jedva smo se natjerali kući :dada
slika
svenegali
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la svenegali » 02 svi 2016, 18:16

Imaju na akciji kolica peg perego pliko3. Ima li koja iskustva s njima?
Ovako odokativno su mi bas lijepa.
Imaju košaru, AS, sportski dio s 4 razine podizanja.
slika
svenegali
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la fancy » 02 svi 2016, 22:10

Ja sam pikirala Baby design,Lupo Comfort za sada,ima ih u Zg u Baby Centru. Na stranim forumima su dobre ocjene,a cijena je niza u odnosu na izvikane proizvodjace. Nekad pred termin ce mm skoknuti na dan do Zg i pokupovati sve sto nam treba,posteljine sam nasla u Ikei,a neke sitnice valjda nadjem i u nasem selu :-)
Mi smo uzivali tokom vikenda,subotu D.i ja sarale jaja,mm je to propusto jer je morao na neku sahranu...Za Uskrs nisam nista puno pravila,doruckovali kod svekrve,rucali kod mojih :-) Samo sam tortu napravila i.lipsala stojeci par sati ubkuhinji. Inace bas nisam kmezava,i sa prvom trudnocom sam do zadnjeg dana sve radila i mogla,a sada vidim da mi je mnogo teze...Cim duze stojim,hodam,krenu mi blagi bolovi u stomaku i onda legnem,pa dovrsi mm ili ja kasnije ako njega nema. Sutra se vracam na posao, a nakon posla na kontrolu. Jedva cekam vidjeti godspodina i cuti da je sve kako treba :-)
Imate li vi neke lude promjene raspolozenja? Ja sam danas npr.sest puta sastavila zahtjev za razvod braka,par sati (pojma nemam zasto),vikala na moje jer je D.sa njima isla na selo,pa nije slusala...Onda nakon min.volim mm najvise na svijetu,pa placem jer sam vikala na.njega i mamu i zao mi bude,pa se smijem sama sebi,pa malo.odspavam i probudim se kao nova,kao da nista nije bilo...Jadan muz sta sve trpi ovih dana,stvarno mi ga bude zao,jer se trudi i radi i pokusava sve ono sto nikad nije,a vjerovatno ce morati prvih dana kada stigne malac...
Odoh lrci,odvikla sam se od trke na posao...Godilo bi sada odmarati do poroda ;-)
Ostale curke,jeste nasle kolica? Krenule u neku ozbiljniju nabavku? Kako provodite dane?
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la svenegali » 03 svi 2016, 08:04

Ozbiljno razmišljam o tim kolicima, no pogledat ću još...
Upravo sam jutros od mojih curka iz ureda ( nabavljale sa svih strana ) 4 vreće pune robice za bebu :joy
To mi puno znači da ne moram još i to na početku kupovati.
Tako da pomalo prikupljam ko krtica...vrijeme se bliži.

Meni je jučer na poslu pozlilo, baš me uhvatila neka vrtoglavica, slabost. Morala sam otkopčati grudnjak i izaći na zrak.
Trbuh mi je na dnevnoj bazi sve veći, pa valjda kako puno sjedim pritišće me i dolje i gore.
Ja bi, ali tijelo mi govori dosta, uspori.
Ipak imam ja i godina, ali evo ne dam se :dada

Što se tiče oscilacija u raspoloženju, čini mi se, a muž kaže da sam puno manje agresivna nego u prvoj trudnoći.
Više sam cendrava, stalno nešto kenjkam ili film, ili muzika ili me samo neka misao odvede u suze.
Brzo se priberem, ali eto to mi je baš izražajno.
slika
svenegali
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la latica » 03 svi 2016, 08:52

jutro cure,
ja bolje da ne govorim o raspoloženjima :lol cijeli vikend sam bila sva neka jako emocionalna, zabrinuta, a jučer mi je malena imala 3.rođendan, ostala je doma jer je po noći nešto bljucnula pa nisam znala jel se nešto sprema, srećom sve je bilo OK, tko zna što joj je bilo, ali sve me nekako preplavilo i navečer sam jednostavno došla s njima doma nakon svih aktivnosti, sjela i počela plakat :ajme pa mi je onda bilo puno lakše poslije, sve me nešto savladalo,kako mi je brzo narasla, kako mi je dosta posla, kako mi mm cijeli tjedan na putu od jutros pa smo sami i eto...

od nabavke - mi smo mirni, već sam rekla, sve je tu, odnosno čekamo da nam vrate kolica i sjedalicu i tummy tub, samo moram robicu razvrstat i preprat. do sad sam kupila i platnenih pelena pomalo priličnu hrpu i stvarno zapravo ništa ne trebamo. krevetić moramo podić podnicu i iselit trenutnu stanarku - to će bit veći problem.

posteljina iz ikeae i njihovi baby ručnici i tetre - ja ih imam u opticaju već 7 godina i stvarno su super - i dalje sve čitavo, mekano, ko novo,a kažem stalno je u opticaju. ne znam kakva je sad kavliteta, ali ono što ja imam je stvarno predobro, posebno s obzirom na cijenu.

mrvice super za pregled :luv
fancy, ja ne mog u zamislit da ti radiš u školi u ovoj fazi trudnoće :hug
svenegali, ti još malo pa zasluženi odmor!!! vjerojatno beba stišće kod sjedenja pa ti je od toga pozlilo, ne ponovilo se!

ja sam jučer bila na masaži i preporodila se. više se pazim od kad me ono uhvatilo bolit, ali srećom nije se to ponovilo više. ja imam još gužvu tjedan-dva, a onda bi si mogla kombinirat da još neko vrijeme radim, ali da dio odradim od doma, da ne moram sjedit tu cijeli dan. samo da sad ove neke stvari još uspijem završit.
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Mrvica2403 » 03 svi 2016, 12:05

Aaaaaaaa napisala cijeli post i sve mi nestalo :strah
Hormoni? Kod mene vrlo izražajni i većinom tjeraju na plač, pa onda na neko dobro raspoloženje i tako sve u krug.
Ja još nisam ništa kupovala za bebicu, sestra od mm-a će mi poslati robicu od njenih cura pa ću onda znati što još moram kupiti. Obzirom da ste vi iskusnije od mene možete li me malo uputiti, koliko treba robice za početak a da ne moram ni stalno prati ali ni gomilati bezveze? Treba li na početku oblačiti duge rukave i koliko dugo? S čime i da li pokrivati navečer bebu obzirom da će biti vruće? Što moram imati spremno kod kuće kad dođe beba iz rodilišta?
Oprostite što sam vas udušila pitanjima, ali nemam koga pitati?
I ako mi imate dati još neki savjet za 'početnike' slobodno raspalite ;)
27.12.2005.-mali anđeo

slika
Mrvica2403
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la fancy » 03 svi 2016, 12:32

Mrvice,ja cu da pratim,iako imam vec jedno.dijete :-) Sve sam zaboravila,sve! Nekako je taj prvi.period sa D.bas bio stresan,stalno u bolnici,stalno nove dijagnoze,tako da se ne.sjecam ni sta sam imala,ni je sta prao,peglao,kupovao...Sve ucim ispocetka ;-) Zavidim na robici koju dobijate,ja sam vecinu dala,a niko u blizini nema nista...Tako da cu vidjeti sta imam,mada vecinu moramo kupiti. Veceras cu se naci sa jednom mamom,da pogledam platnene pelene,gubim se u moru oblika,modela,dezena,vrsta,sivalica...Narucila bih,a ne znam sta...Cekam kontrolu,taman kad smo stigli dr je hitno morala u salu,ko ce znati kad cu doci na red...
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la svenegali » 03 svi 2016, 13:08

Ma pa ja imam sina od 11 godina.
Ono nemam pojma više ništa o bebama.
Sve njegovo sam davnih dana podijelila.
Moje prijateljice su sve isto odavno odradile djecu.
Ali evo našla sam dobru dušicu koja mi je našla jednu drugu, pa sam eto dobila nešto za probrati :joy
Ja sam na početku našeg "druženja" pitala, pa mi je administratorica dala savjet da se ipak u početku nabave dugi rukavi premda je ljeto.
Tako da se ja sad za to hvatam.
Po noći ću kupiti one tanke ljetne vreće za spavanje, meni je to bilo predivno otkriće.
Svakako će biti i zimske :rodj
Količinski koliko čega ne bi znala točno, ali oni ti u mjesec dana jako narastu, tako da vodi računa i o tome.
slika
svenegali
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la latica » 03 svi 2016, 14:38

ja se isto nista ne sjećam, a mlađe dijete mi ima 3 godine :mrgreen

ali sjećam se sa sinom, koji je rođen 22.7. da je bilo jako vruće i da on nije bio u dugačkom, nego u kratkom. jednostavno je bilo jako vruće i to mu je pasalo. s tim da nismo palili puno klimu i nikako dok je on bio u toj sobi, nego smo prirodno temperirali kuću - zračili noću, danju bi malo zamračili i tako nekako. znam da neki preporučaju lagani dugi rukav za tako male bebe jer ne mogu same regulirat temperaturu, ali sjećam se da nije bilo govora da mi njemu obukli dugačko s obzirom na temperaturu vani i u kući. znam da je patronažna isto rekla - kako sebi, tako i njima da oblačimo. to mi je tad imalo logike, iako su oni ležali, ali i recimo dok doji pa se priljubi uz tebe, isto ga dodano grijem... od početka smo bili vani predvečer u dvorištu kad malo popusti vrućina, to je isto bio u kratkom, eventualno dugačko ili pamućna dekica onako prozračna ako je bilo "svježije" :dunno

mala je rođena 2.5. i to ljeto se s 3 mjeseca kupala malo u moru - isto jer je bilo jako toplo i more i vani, predvečer na plaži, ja je izvadim iz kolica i malo provućem kroz more, kad se samo sjetim kako je guštala :srca

vreće za spavanje, posebno ove tanje isto imam IKEA i super su mi bile ;) inače bi ih ja ljeti stavila u krevetić s onim rolicama za spavanje na boku i tanku pamučnu dekicu preko - s tim da bi im noću obukla dugačko.

e sad, količine robe to više ne znam, ali sjećam se da kad sam pričala s drugim prijateljicama to je isto bilo jako individulano. moji nisu bljuckali pa bi bili cijeli dan u istoj robi, djeca koja bljucaju ili se prokakaju ili propiške često se moraju presvući i više puta dnevno, a to onda znači i više robe...
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Mrvica2403 » 04 svi 2016, 11:55

Ja mislila vi ćete sad raspaliti sa savjetima, a vi manje više sve zaboravile :hahaha sad mi je malo lakše kad znam da ćemo se ovdje zajedno jadati i savjetovati. Nadam se samo da neću imati problema s dojenjem, sve ostalo mi se čini lakše.
Ja jučer bila na kontroli kod svog ' socijalnog' ginekologa, sve super dao mi da napravim ogtt iako sam ga radila negdje oko 20tt ali valjda je dobro napraviti i poslije 28tt. Tako da sam jutros išla to obaviti da se riješim. Prošli tjedan mi je privatni ginekolog rekao da beba ima 1400gr i da je to taman, jučer mi ovaj govori da ima 1650gr i da je tjedan naprednija nešto mi se čini puno da je u 5 dana dobila 250gr, vjerovatno je netko od njih falio. Meni je najbitnije da nije manja od prosjeka. Iduće kontrole su mi 27.05 privatno i 03.06 kod socijalnog a onda ću vjerovatno početi ići u bolnicu. U međuvremenu moram ga zvati za nalaz ogtt-a.
Ne mogu vjerovati kako vrijeme leti već o porodu razmišljam, a kao da smo se jučer ovdje predstavljale.
27.12.2005.-mali anđeo

slika
Mrvica2403
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la latica » 04 svi 2016, 12:30

ma mrvice, te procjene su ionako samo procjene. meni su sa sekom jedno vrijeme govorili to će bit veća beba, veća beba, ja se već pomalo prepala, na kraju bila skoro u gram ko brat ;)

a što se savjeta tiče, ja ti mogu kasnije uvijek reći kako sam ja radila, meni je tako bilo dobro, ali sto ljudi - sto načina, otprilike. netko pupak čisti octaniseptom, netko bivacin praškom, netko kupa bebu od početka, netko tek kasnije, netko je kupa svaki dan, netko svakih par dana, platene pelene, obične, široko povijanje, ne široko povijanje, dojenje, kombiniranje ili samo AD, spavanje s mamom ili u krevetiću, kolicima ili marama za nošenje, spavanje na trbuhu, boku ili leđima, podignut madrac u početku ili ravan, pa ti sad vidi :lol

ono osnovno je jasno - tipa preporučuje se dojenje do 6 mjeseci i tek onda polako dohrana, beba treba i tummy time, vožnja uvijek i samo u autosjedalici, vježbanje uvijek dobro dođe, bez cry it out metode, a onda opet, gledam i svoje neke frendice koje se toga ne drže ni blizu, tak da... ja uglavnom više nikome savjete ne dijelim, toliko sam naučila :mrgreen
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la svenegali » 04 svi 2016, 12:41

Latice, svaka ti je na mjestu!
Uglavnom puno stvari napraviš po svom instinktu, sve ti se nekako samo ukaže u odlukama.

Mrvice2403, ti ideš dva puta mjesečno na pregled?
KOd privatnika i socijalnog?
Oba te pregledavaju i rade uzv?

Ja sam se danas htjela naručiti na 4D uzv, ali puna je ko čep i slijedeći tjedan :(
Rekla je da će mi se javiti ako koja otkaže...

E da ali sam se naručila kod kozmetičarke, moja čupa sve :joy

Ići ću ovih dana do Ikee, meni je ona 10 min od mene, da pogledam te ručnike za bebe...
slika
svenegali
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mrvica2403 » 04 svi 2016, 12:52

latice ja isto nekako vjerujem kad beba dođe da to sve nekako sjedne na svoje, a eventualne 'probleme' ćemo riješavati u hodu, nego eto ja sam takav tip koji voli sve imati posloženo u glavi i unaprijed organizirano bar ono što se može iako sam svjesna da s malim bebama to baš i ne ide tako.
svenegali da ja idem kod oba ginekologa i obojica znaju da idem kod ovog drugog, naime zbog svih mojih prijašnjih problema još prije planiranja trudnoće mi je moj ginekolog savjetovao da paralelno idem i kod ovog privatno jer on ima puno iskustva i odličan uzv, tako da sam i ja onda mirnija. Oba mi rade uzv( socijalni obični a privatnik 4D) jer je jako bitno vidjeti da beba napreduje i ne zaostaje u rastu jer su mi prije bile manje bebe i sad uzimam fragmin pa se gledaju protoci, većinom me vaginalno gleda samo privstnik i mjeri dužinu cerviksa , neće baš obojica da me prčkaju. Idući pregled i 4D uzv kod privatnika će biti sa skoro punih 34tt, tako da mislim da će to biti zadnji put kod njega onda iza idem kod socijalnog koji će me vjerovatno tada naručiti u bolnicu gdje ću ići do kraja
27.12.2005.-mali anđeo

slika
Mrvica2403
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la svenegali » 04 svi 2016, 13:28

Mene isto hvata panika kakvi su curki gabariti.
Sad nisam bila dva mjeseca na uzv, a na tom zadnjem je bila jako sitna, pa me to nekako unazadilo.
Sad ću vidjeti jer to ona nadoknađuje ili ne daj Bože kaska.
Mislim ja ne znam kako vi, ali meni trbuh doslovce raste na dnevnoj bazi. Samo da sve ne ide meni :(
Uopće ne znam na što ću ličiti do kraja, a još će biti i ljeto.

Sutra idem na Otvorena vrata bolnice gdje ću roditi, jer je Dan primalja, pa eto pružaju tu mogućnost.
19. i 20.5. spremam se na trudnički tečaj u DZ ( kad sam već sve zaboravila, možda me štogod podsjete :nokti )
slika
svenegali
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la latica » 05 svi 2016, 14:23

svenegali, u koju bolnicu ideš?
misim da je nemoguće ako trbuh raste da i beba ne raste, ne brini se pa inače se prije UVZ po veličini trbuha i procjenjivalo kako beba raste - ono do kud doseže maternica i to :hug

inače, moj trbuh isto na očigled raste, prošli tjedna ili kad već sam rekla da mogu zakopčat baloner preko njega, bome evo jučer više ne mogu :lol

što se tiče tečaja, meni je taj davno u bolnici bio totalno beskoristan, posebno u usporedbi sa svime što sam odradila na vježbama za trudnice - tamo smo uvijek na kraju vježbali disanje, se su nam objasnili u vezi vježbica za zdjelično dno, držanje, saginjanje, dizanje stvari, dijastazu provjeravali i osnovne stvari z anakon poroda - što prije leći na trbuh ako je moguće, kad i kako vježbice i sl.
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la svenegali » 05 svi 2016, 15:21

U Merkur!

Pa ono nadam se da je sve ok.Mislim buša baš raste....

Tečaj bi išla u DZ, ne bolnicu.
Ne očekujem čuda, jer ni prvi put mi nisu bila od neke koristi.
Kao što sam i rekla, nekako kad se ta beba rodi, naprosto te vode instinkti.
A o porođaju ne smijem još ni misliti, ali isto puno znači na koga ćeš naletjeti.

Slijedeći tjedan idem na redovnu kontrolu, ali uzv nisam sigurna jer mi je privatnica puna :(
A glupo mi je sad ići trećem, nekom novom...nisam pametna šta napraviti
slika
svenegali
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la svenegali » 06 svi 2016, 08:07

Eto nisam uspjela otići u rodilište pogledati, jer sam morala muža odvesti automehaničaru..
Poznata priča?!
A dobro što je tu je..svakako ću vidjeti u neko doba.
Evo mene danas u trećem tromjesječju...uff..vrijeme leti.
Radim još do utorka, pa i s time označavam početak iščekivanja :dada
Vraćam se na posao nakon 6 mjeseci, ima li još koja od vas da se ranije vraća?
slika
svenegali
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la latica » 06 svi 2016, 08:39

ja ne :lol
ja zato radim maletene do zadnjeg i onda i stari i novi godišnji koristim da produžim porodiljni. ne znam, moji su se u toj fazi uvijek teško odvajali od mene i ja od njih iskreno. dakle nakon godišnjih planiram naći dadilju, odnosno navikavat se s bebom neko vrijeme s njom dok sam još doma i onda natrag na arbeit. ja mogu dio odradili i tijekom porodiljnog i to i planiram, ali službeno se vraćam na posao tek nakon godinu dana. psihički se privikavam na onih 2500 kn drugih šest mjeseci, vidim se već u debelom minusu u tom periodu...

žao mi je za rodilište svenegali da nisi stigla vidjet :hug

mene noćas takav grč uhvatio u listu, jedno dobre 2-3 minute me držao, nisam znala šta da radim, djeca spavaju oko mene, a ja bi plakala najradije. danas se napokon mm vraća pa barem imam kogaprobudit u noći ako me opet uhvati :lol
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Mrvica2403 » 06 svi 2016, 08:47

ja isto planiram biti doma cijelu godinu, a već znam da će biti baš čupavo tih drugih 6mj. Mi jučer popodne iskoristili lijepo vrijeme za šetnju, navečer nam došli prijatelji, poslije toga bila umorna ko pas kao da sam ne znam što radila. Biti će teško izdržati kad krenu vrućine, a u nas će to brzo već vidim.
Mislim da ću danas otići po nalaz ogtt pa vam javim rezultate :kiss
27.12.2005.-mali anđeo

slika
Mrvica2403
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la svenegali » 06 svi 2016, 08:57

Drugih 6 odnosno 8 mj će biti muž doma s bebom ;)
Ne znam kako ću se emotivno ja nositi s time...za sad mi je tehnički sve posloženo u glavi, ali kad dođe tarapana, uff...
Poslije će mi još koju godinu dvije malu čuvati moji starci, tako da ju ne bi stavljala uopće u jaslice ako ću ikako moći.

Ja ću u sri na kontrolu, pa ću konačno saznati svoj nalaz ogtt.
A valjda bi mi se javila da je alarmantno.
Jaka mi je želja za UZV, a nema mjesta slijedeći tjedan...
Tko će izdržti još 10-tak dana..
slika
svenegali
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la fancy » 06 svi 2016, 11:44

Cure,jel' kod vas nije placeno 100% porodiljsko? Kod nas mjesec dana pred ternin ga moram otvoriti i onda se vracam.kada beba napuni 11 mjeseci,ali se taman na to spoji godisnji i dodje tacno godina,ako ne i koji dan vise. To je placeno 100%. Sad da odem na bolovanje,dobijam 70% plate do mjeseca pred termin,kada mi vracaju 100% bez obzira da li sam radila trudnocu ili ne.
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la svenegali » 06 svi 2016, 12:22

Kod nas je samo prvih 6 mj puna plaća :(
Ne znam hoću li dojiti ili ne, ali to će mi biti možda najveći problem kad se vratim na posao.
Sve drugo, bit će mi lakše jer će ostati s tatom...
slika
svenegali
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la latica » 06 svi 2016, 13:47

nemoj se sad opterećivati s dojenjem ni ičim drugim kako će biti. ima tu na forumu mama koje su se uspješno vratile na posao nakon 6 mjeseci i nastavila dojiti, tako da je i to moguće. veeeelika je stvar da će tm čuvati bebu ostatak porodiljnog, to je neprocjenjivo, zavidim na tome!! a i poslije na čuvanju baka servisa :zivili

fancy, kod nas je drugih 6 mjeseci maksimalno nekh 2600kn - tako nešto, neovisno o tome kolika ti je plaća bila prije. meni je to recimo u odnosu na plaću jako velika razlika, ali ja nemam kome ostavit bebu da se vratim radit, mm je privatnik, a i nije iskreno za tu kombinaciju da ostane doma, ni pod razno :lol tak da, šta je tu je.

cure ugodan vikend vam želim, još malo pa odoh doma!!!!
slika Moja 3M
latica
Bigul

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 22 gostiju.