Postao/la podocnjaci forever » 09 sij 2006, 23:10
...uf, a jesu nazivi grozni za te silikonske fore, ne znas koji je gori - ja sam ih jednostavno zvala nastavci <
>...e sad, ja sam ih koristila recimo od J-ovog 15. dana, do tada je bio u inkubatoru i jos preslab i preuspavan da pocne sikiti... i kad smo napokon krenuli, skuzila sam da imam uvucene
adavice... ne bi ja, nego mi rekle sestre... a J je stvarno onako nespretan bio, hoce sikiti ali se sav jadan pokidao, ko da glodje kost...pa sam pocela koristiti nastavke... prvo je bilo malo muke dok se nismo uskladili, nakon toga - bez ikakvih problema... isto kao tebi, nista se on nije bunio, dobivao je dovoljno (tamo smo vagali bebe prije i poslije dojenja), a nastavili smo i neko vrijeme jos kod kuce...<
>... e sad, da sam ja bila odmah nakon poroda s J-om kod kuce, mozda bih i ustrajavala bez nastavaka, trudila se da nauci sikiti bez njih...ovako, to se sve dogadjalo u bolnici (do njegovog 25. dana), recimo da je vrijeme bilo prilicno limitirano (ono, oko pola sata najvise) i tako smo se navukli... i korsitili ih skoro dva mjeseca...<
><
>...al mislim da bi ti trebala biti jako oprezna...sto prije rjesavaj ragade nekakvom mascu ili sl. (to stvarno ne znam, nisam nikad imala) i pri svakom dojenju joj prvo nudi
adavicu (prirodnu ), obaaavezno i uvijek... pa dok ju skroz ne uhvati...jer, stvarno bi se mogla beba jako naviknuti na nastvke i odbijati sikiti bez njih... i zato ne smijes nastaviti ovako samo uz nstavke i uljuljikivati se u to jer je beba zadovoljnja... morati cete proci malo borbe da ga naviknes na svoje
adavice...<
>...osim toga, kasnije sam skuzila da bebe ipak preko nastavaka popapaju znatno manje nego bez njih, sam sto je moj malisha bio jako sitan (nesto vise od 1,5 kg), jos prilicno uspavan i nije mu puno trebalo da se zasiti...a manje mlijeka izlazi kad dojis na nastavke jer ne uspije izici ono dubinsko mlijeko (nema let-down efekta ili ti otpustanja mlijeka), samo hm, tako reci s povrsine... <
>...jer, zamisli ovo, ja sam ga vec pocela dojiti bez nastavaka, znaci skoro nakon puna dva mjeseca, mlijeko je uz nastavke bilo vec skroz bijelo... kad odjednom - curi zuto mlijeko, nekakav zaostatak kolostruma, ne znam ni ja... nisammogla vjerovati...<
><
>... moj je zakljcuak sljedeci: nastavke ne treba nikako a priori odbijati (kao sto recimo lijecnici u nekim knjigama preporucuju) jer stvarno mogu pomoci... ali sto prije bebe navikavati na dojenje bez njih... stvarno postoje te zamkice i moglo bi ti se dogoditi (dogodilo se mojoj prijateljici koja je u isto vrijeme rodila i jednako dugo dojila pomocu nastavaka, ali nije ustrajala u tome da mu nudi i svoje
adavice) da beba uopce nece sikit bez njih, stvarno - to se i ovoj mojoj priji dogodilo...<
><
>...a mi evo bez problema dojimo vec godinu dana... <
> <
><i></i>