Sada je: 22 srp 2026, 22:34.

Alergija na kravlje mlijeko

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Re: Alergija na kravlje mlijeko

PostPostao/la Barbi » 11 ožu 2004, 15:51

Joj Zak, teško pitanje. <
><
>Gle, moj Patrik ima atopijski dermatitis koji se prvi put pojavio negdje u dobi od 6 mjeseci. Ima li to veze s početkom dohrane ili ne, nemam pojma. Dok je bio isključivo dojen nisam uočila nikakvih kožnih reakcija, a ja stvarno svašta jedem. <
>Dohrana je tekla izuzetno oprezno, znači bez sarmi, đuveča i kobasa, nikad nisam uspjela povezati njegove kožne probleme s određenom hranom.<
>Tek nešto kasnije počele su mu se javljati alergijske reakcije na određenu hranu (u dobi od godinu dana otprilike) u vidu crvenih plikova oko usta koji bi se pojavili u
zo nakon konzumiranja alergena i povukli za najkasnije pola sata.<
><
>Nakon alergotestova ustanovljena je alergija na neke namirnice koje od tada sustavno izbjegavamo. Atopijski dermatitis i dalje ima .<
><
>Među ostalim, alergičan je i na mlijeko, ali rečeno nam je da jogurte i druge fermentirane mliječne proizvode može konzumirati jer se tada gubi neki sastojak, nemam pojma. <
>Uglavnom, jogurt i sir jede i nema reakcija.<
><
>Jesam li ti pomogla? Čisto sumnjam. <
> <
> <
> <
><
> <
> <
>Patrik, 10.06.2002., Blizanac<i></i>
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

alergija na mljeko i dojenje

PostPostao/la Wawayuq » 12 ožu 2004, 13:42

Moj mladji sin je bio jako alergican na mljecne proizvode, i dok sam ga dojila sam morala potpuno izbaciti iz svoje prehrane sve mljecnoga, pogotovo jogurt i sir. Jogurt i sir imaju vecu koncentraciju mljecnih bijelancevina nego cisto mljeko, a moj sin je bio alergican na mljecne bijelancevine. <
><
>Kako sam shvatila postoje dvije vrste reakcije na mljeko: intolerancija na laktozu, sto prati covjeka do kraja zivota, i alergija na proteine, sto moze nestati do 3. rodjendana djeteta. <
><
>Jakost reakcije isto moze biti razlicita, neke bebe dobiju po par neznatnih flekica, dok druge (kao moj sin) dobiju strasne napade povracanja (nikad kraja tom povracanju), krv u stolicama... <
><
>dok sam dojila sam u svoju kavu stavila sojno mljeko, i niti kap mljecnih proizvoda nisam konzumirala. Ne znaci da je tvoja beba toliko osjetljiva, ali vidis po reakciji - kako reagira kad pijes pola litre abkulture, i kako reagira kad pijes malo mljeka u svojoj jutarnoj kavi. Ako ces sama testirati njenu reakciju, neka prodju barem 4 dana da ne pijes ama bas nista mljecnoga, onda probaj si piti deci mljeka i prati bebinu reakciju, ako ne reagira, mozes za par dana piti jedan jogurt i opet gledati jeli ce dobiti neurodermitis..ovo SVAKAKO NIJE DOKTORSKI SAVJET, nisam doktorica, pa znas ono: pitaj pedijatricu prije nego sto mene slusas...<
><
> Mome sinu je alergija naglo nestala mrvicu prije njegovog drugog rodjendana. Od onda normalno jede jogurt, sir, pije mljeko... <i></i>
Wawayuq
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: alergija na mljeko i dojenje

PostPostao/la lastavica » 15 ožu 2004, 15:10

I moja Lara ima reakcije na mliječne prozvode. To smo tek skužili s njenih 10 mjeseci, kad smo joj probala dati mliječnu milupinu kašicu koje se rade s mlijekom, kasnije i kravlji sir. Dobila bi flekice oko usta. Prije toga nisam znala da ima reakcije i normalno sam konzumirala sve mliječne proizvode. Tako da ti tu baš nisam pomogla.<
>Nama je pak gastroentrolog rekla da joj ne dajemo ništa mliječno, pa ni jogurte, pa ti budi pametan. Lara 13.07.2002.<i></i>
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la fiona » 18 ožu 2004, 10:56

Za razliku od Wawe meni je i pedijatar i dermatolog dozvolio jogurte i kravlji sir. Morala sam izbaciti samo mlijeko - njihovo objašnjenje je da su bjelančevine različite. Mirta je imala teški neurodermitis (fleke po licu, tijelu i jak proljev) i nakon izbacivanja mlijeka i uvođenjem krema potpuno je nestao za par mjeseci. Mirta, 18.12.1999.<
>Leda, 14.10.2003.<i></i>
fiona
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Zak72 » 20 ožu 2004, 11:38

Hvala na savjetima.<
>Sad kad sam bila kod svojih pogledala ju je dermatologica (to mi je susjeda ) i veli da je to blagi oblik atopijskog dermatitisa koji ona zasad ne bi povezivala s mojom prehranom, a i ja sam nekoliko dana izbacila mlijeko ali nisam primjetila poboljšanje (doduše ne baš 2 tjedna ko što veli Nata da bi trebalo) <
>Ustvari ja prvi put nisam napisala da ona ima i kao osip po tijelu odnosno crvene fleke koje su jako suhe i perutaju se (više liče na lišajeve) Veli dermica da je to obično vezano uz promjenu vremena i onda je crvenilo i perutanje kože jače izraženo i da treba kupati u ujnoj kupki, ali izričito NE mazati uljem i mastima jer to zatvara kožu i samo pogoršava situaciju. Preporučila nam je Trixera kremu od Avene ili Parfenac (na što sam odmah rekla da sam za to čula, a ona veli O pa ti već sve znaš! forum) i kreme za njegu koje vlaže kožu (Becutan, Nivea i sl.) tak da sad krećemo u akciju pa ćemo vidjeti.<
>Rekla je da to može u rijetkim slučajevima biti vezano i uz alergiju (i nas tu muče nasljedni faktori od tate ) ali da se testiranja sad još ne mogu raditi tak da zasad ništa drugo ona ne bi poduzimala.<
> <
>Lora 21.11.2003.<i></i>
slika
Lora 21.11.2003.
Zak72
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la amira4pets » 26 ožu 2004, 22:02

Imam isti problem i cini mi se da je od mlijecnih proizvoda,iako sam bila u pocetku ubjedjena da je od toplote.Isto,o
azi,vrat,dekolte,a po noigicama suhe fleke.I pomoglo je da sam izbacila mlijeko,bar vece kolicine-jos ga malo stavim u kafu, vocne jogurte ,cini mi se da je bolje.Meni nije pomogla Trixera,iako sam je kupila,ali mi je pomogla slicna od iste tvrtke,A-derma,Exomega krema.Konacno je Ianu koza na citavom tijelu mekana,glatka.O
azi jos uvijek nisu rijeseni,ali se nadam da ce u
zo i t da nestane. <i></i>
amira4pets
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la fiona » 29 ožu 2004, 13:50

Ove kružne fleke su tipične za atopijski dermatitis ili neurodermitis. Uglavnom nu po naklanicama i bedrima, o
azima i oko ušiju, pregibima - laktovi i koljena. Probaj izbaciti mlijeko, jaja, suhomesnato, kikiriki isl, ali za neki rezultat potrebno ti je malo više vremena od tjedan-dva. Mirtu smo liječili 6 mjeseci. Za Ledu (imala je nešto jako blago ali sre povuklo) koristim Mustelinu Stelatopiu (fenomenalna je) i Uriage losion. Mala je ko putrić. A i dohrana se odgađa za takve bebe, pogotovo meso. Mirta, 18.12.1999.<
fiona
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Zak72 » 29 ožu 2004, 15:06

Fiona, vidim da imaš iskustva s tim nesretnim ND - daj mi reci, ti si izbacila samo mlijeko, a ostale prerađevine si jela? Evo ne pijem mlijeko već tjedana dana (do
o, lažem malo - neki dan sam popila 3dl nisam mogla izdržat ). Situacija se dosta popravila, koža više nije onak hrapava i suha, ali mažem je bar 3 put dnevno s Trixerom i zadovoljna sam zasad. E mislila sam si sad kad se to sve povuče (nadam se da hoće) onda bi probala opet piti mlijeko pa vidjeti je joj se od toga pogoršava. Ove druge namirnice uglavnom ne konzumiram (jaja i inače baš ne podnosim). I još me zanima kad si ti onda počela dohranu i s čim? Ja sam planirala nakon napunjenih 6 mjeseci prema tablici u SB početi s rižom (pahuljice) pa povrće pa voće. <
>Lora 21.11.2003.<i></i>
slika
Lora 21.11.2003.
Zak72
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la fiona » 31 ožu 2004, 09:26

Mlijeko nije preporučljivo piti dok dojiš. Obavezno treba uzimati kalcij 700-1000 mg. S Mirtom sam cijelo vrijeme jela jogurt i svježi sir. Dohranu smo započeli klasično jabuka-kruška-mrkva-riža-kukuruzno
ašno, samo je doktorica rekla da meso počnemo s 8 i to bijelo pileće i teletinu. I agrume čim kasnije - oko 1g. Ni ti nebi smjela puno soka od naranče. I s Ledom sam odmah čim se zacrvenila oko ušiju izbacila mlijeko, ali sam oko 5 mj. vratila jer na njoj nema ni flekice. Najbolje ti se čim ranije potruditi da saniraš ND jer kad dijete poslije 7-8 mjeseci počnr to svrbiti i ono se počne češati...strašno. Prijateljica mi je pričala da nije splavala cijele noći jer je malom držala ruke da se ne grebe. Puno sreće. Ako imaš još pitanja, samo viči.<
> E da, da ti se ne desi ko meni, kad dijete krene puzati, ne na vuneni tepih (stalno sam se čudila što su Mirti noge suhe). stavi deku, plahtu, bilo šta. Vuna, sintetika, vrućina jako pogoršavaju stvar. Mirta, 18.12.1999.<
fiona
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Zak72 » 04 tra 2004, 14:04

Baš ti hvala za ove iscrpne upute, no još ću ja tebe očito gnjaviti <
><
>Problem s tepihom evo upravo rješavamo ovih dana jer smo postavili parkete i u drugu sobu tak da su sad samo parketi i plocice po stanu. Za vunu mi je dermica rekla i vrućinu. Evo ipak neću piti mlijeko, a za narančin sok i agrume sam čitala i na forumu i rekla mi je patronažna. Daj mi samo potvrdi, napisala si da treba uzimati do 1000mg kalcija - to si mislila na tablete? Znači preostaje mi acidofil i sir, pa ni nije tak loše <
>Lora 21.11.2003.<i></i>
slika
Lora 21.11.2003.
Zak72
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la fiona » 05 tra 2004, 09:11

Na tablete, jer i ovak teško da u dojenju možeš popiti dovoljno mlijeka i mliječnih proizvoda. Mirta, 18.12.1999.<
fiona
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Zak72 » 06 tra 2004, 10:05

Koliko sam skužćila iz tvojih postova vi ste Mirti ND uspjeli izliječiti (ili samo zaliječiti?).<
><
>E sad ja ne odustajem: vidim da se svugdje piše o kravljem mlijeku pa me zanima da li bi smetalo da pijem kozje? Barbi je somenula sojino, ali s obzirom da vele da je upravo soja dosta podvrgnuta GMOu radije bi onda kozje. <
>Lora 21.11.2003.<i></i>
slika
Lora 21.11.2003.
Zak72
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Barbi » 06 tra 2004, 10:43

Zak, evo ti mog turbo laičkog odgovora (doduše, zasniva se na stručnom odgovoru ): Ako je alergija na mliječne bjelančevine onda je kozje mlijeko još gore od kravljeg jer su te bjelančevine još... teže? ili šta već, isto važi i za ovčje mlijeko. Ako je alergija na ono nešto drugo u kravljem mlijeku (ajme, baš sam tele koje objašnjenje ) onda može kozje biti o.k.<
>To mi je odgovorio dr. sa portala Pliva-zdravlje prije pol godine. <
> <
><
> <
> <
>P. 10.06.2002., Blizanac<i></i>
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la fiona » 06 tra 2004, 10:51

Mirti više ništa ne izbija i nema astmu (koja vrlo često "naslijedi" ND). Malo joj je suhija koža nego kod druge djece, ali nema nikakvih problema i sve jede (i jagode, orahe, lješnjake i kikiriki obožava, mlječni o
ok ima 2Xdnevno) osim što izbjegavamo hrenovke, paštete, salame isl radi konzervansa i aditiva. Mi smo po preporuci pedijatrice davali kozje mlijeko, ali ono često dovodi do anemije pa smo dosta
zo prestali. <
>Kad prelaziš na umjetno mlijeko, imaš HA HIPP, Syamil od Plive i u stvari, svaki proizvođač ima neki proizvod za alergičare. Ne vjerujem da bi u dječju hranu stavljali GMO soju (u biti nikad ne znaš 100%). <
>Zbilja ne znam da li bi ti mogla piti kozje mlijeko. Već sam ti napisala da sam ja uzimala samo jogurt i sir. Dojila sam Mirtu 11 mjeseci i onda je ona odbila dojiti. Bila bi sretnija da je nastavila jer bi onda izbjegli umjetna mlijeka. Dr Sabol mi se čudio zašto toliko želim piti mlijeko, kao, pa odrasli ljudi ga tak i tak ne bi trebali piti. Mirta, 18.12.1999.<
fiona
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Alergija na kravlje mlijeko

PostPostao/la Zak72 » 03 stu 2004, 11:43

Zanima me da li su mliječne prerađevine (jogurti, namazi i ostalo) koje konzumira mama, za dojenu bebu manje alergeni nego samo kravlje mlijeko?<
>Pravi sam ovisnik o mlijeku u svim oblicima, a kako Lora stalno ima neke flekice po licu, pitam se da li bi moglo biti od toga <
>Lora 21.11.2003.<i></i>
slika
Lora 21.11.2003.
Zak72
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nata003 » 03 vel 2005, 05:15

mislim uglavnom ovo kako je Wawa detaljnije objasnila o intoleranciji i alergijama , i Barbi sto su joj rekli za fermentirane proizvode <
><
>ja uopce ne pijem mlijeko, jogurt i sir sam jela normalno, a bojala sam se svih mogucih alergija i reakcija jer je Hannin tata sklon alergijama i imao par (otkad ga ja hranim sve mu se povuklo ali je prvo izbacio mlijeko nakon sto 35 godina nije mogao bez njega )<
><
><
>sretno -----------------------------<
>Hanna 18.09.2001. Dublin<
>Andrej 24.11.1989. Sarajevo<i>Edited by: nata003  at: 3/14/04 4:19<
></i>
Just close your eyes, and keep your mind wide open....

slika
nata003
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nata003 » 03 vel 2005, 05:17

zaboravila sam napisati - na tvom mjestu pokusala bih prvo izbaciti samo mlijeko i nadati se da ce pomoci, ali moras cekati cini mi se dva tjedna da vidis je li pomoglo<
><
>i da Hanna na kraju nije apsolutno na nista reagirala, tj. zasad uopce nije alergicna (ali je lako sad biti pametan kad znam da je sve do
o proslo )<
><
><
><
>- cijelu vecer editiram jer mi se nesto na tastaturi zmrdalo pa imam tipfelera ko blata -----------------------------<
>Hanna 18.09.2001. Dublin<
>Andrej 24.11.1989. Sarajevo<i>Edited by: nata003  at: 3/14/04 4:22<
></i>
Just close your eyes, and keep your mind wide open....

slika
nata003
Samo sam naišla
Samo sam naišla

mama doji bebu alergicara

PostPostao/la Lena » 05 pro 2005, 12:28

Kao sto kaze topic ja sam mama dojila, a beba je alergicna na kravlje mlijeko. Imali smo problem s dobivanjem tezine jer je zbog alergije imala proljeve. Sad vise ne pijem mlijeko, ali opet je dobila proljev i pala na tezini. <
>Da li netko ima slucaj bebe alergicara, a da je na prsima?<
>Ja sam prestala piti mlijeko, ali koristim vrhnje u kuhanju. Koliko sam skuzila, samo im mlijeko stvara probleme??? Grgo kolovoz 2004 - studeni 2004<
>Ani 08.08.2005<
><
><i></i>
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

Re: mama doji bebu alergicara

PostPostao/la mama dva djecaka » 05 pro 2005, 13:51

Lena, moj mali-veliki sisavac (2,5 god.-jos ga dojim) je bio alergican na kravlje mlijeko do u nazad pola godine, tako da imam iskustva sa tim. Ne stvara samo mlijeko probleme - ista je stvar sa svim mlijecnim proizvodima, nema bitne razlike jer je alergija na kravlje miljeko - alergija na proteine iz istog, a njih imas u svim mlijecnim prizvodima (sir, mileram, jogurt, a najmanje u puteru). Moj savjet - savjet naseg pedijatra alergologa - izbaci sve mlijecno iz ishrane barem za pocetak dok bebac malo ne ojaca. Kao zamjenu mozes koristiti rizino mlijeko. A utjeha - 90% djece alergicne na kravlje mlijeko prestaje biti alergicno do uzrasta od 3 god (to vjerovatno vec znas) - mi smo dobar primjer. <i></i>
mama dva djecaka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

papanje

PostPostao/la Lena » 05 pro 2005, 14:35

mamadvadjecaka, hvala puno <
>Nisam znala sve ove podatke. I ja sam bila alergicar na mlijeko ko mala (valjda je to od mene i naslijedila ) i znam da je nestalo, ali nisam znala da nestaju u principu do trece godine zivota. Moram onda izbaciti sve . A obozavam mlijecne proizvode, udavila bi se u siru i vrhnju i putru i...ma svemu kaj kravice daju. pa-pa moji sireki fini...idem se prebaciti na Grgo kolovoz 2004 - studeni 2004<
>Ani 08.08.2005<
><
><i></i>
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

Re: papanje

PostPostao/la ana » 07 pro 2005, 00:14

I mi se borimo s istim problemom.Maro ima 6 mjeseci i dojim ga.<
>Isto je alergican na kravlje mlijeko,prosli smo pravi kalvariju dok nisam skuzila.Bilo je proljeva,povracanja,neurodermitisa,a onda sam izbacila SVE mlijecno i sad je ok.Pod SVE podrazumijevam bas sve sto sadzi mlijeka cak i u tragovima,znaci citas deklaraciju i pazis.Znaci ne keksi,ne kolaci,ne.....puno toga.Ja sam vec luda jer sam napola gladna.Kaj god hocu staviti u usta ispadne da ne smijem.Osim mlijecnog receno mi je da ne jedem citrusno voce,orahe,ljesnjake i sl(znaci nis od bozicnih delicija),ne jaja ,ne paradajz itd.<
>Sta mi preostaje <
>Evo danas sam mu dala par zlicica kasice od
eskve i sav se osuo,dobio proljev.Poslije toga smo isli u Klaicevu na kontrolu,pa mi je doktorica rekla da mu ne dajem
eskvu jer je isto jako alergena.Ima toga jos ,ali da ne davim jer si ionako pitala nesto drugo,ali mozda ce i ovi detalji nekoga zanimati.<
>Sta reci nego <
>ROKO 05.08.2001.<
>MARO 04.06.2005.<
><i></i>
ana
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la lastavica » 07 pro 2005, 15:28

Ja sam svoju dojila do 34 mjeseca. Alergiju smo tek skužili s 10 mjeseci jer smo se tada sreli sa svježim sirom, mliječnim kašicama koje su imale adaptirano mlijeko ... Pisala sam više na bubanima. Alergija joj je prošla s dvije godine.<
>Tako da ti nemam savjet oko tvoje prehrane. Mi smo samo pazili na njenu prehranu. racica 2002.<i>Edited by: lara33 at: 7/12/05 14:29<
></i>
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la Lena » 10 pro 2005, 21:46

Ana, nis nije viska. Ispostavilo se da da nasa ima jos neku alergiju osim na kravlje mlijeko jer sam ja izbacila sve mlijecno, a ona i dalje ima sluzave stolice. Idemo na alergijska ispitivanja. I znam sto hoces reci da si gladna. Ni ja ne znam sto bi vise jela. Otvorim frizider i skuzim da se od svega toga moze ukenjati. Grgo kolovoz 2004 - studeni 2004<
><
><i></i>
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la eli » 10 pro 2005, 22:36

moja cura ima neku lakšu alergiju na hranu koja se manifestira na koži. preporuka doktorice je da izbacimo iz prehrane sve jake alergene (konzervansi, kakao, kikiriki, lješnjaci, orasi, bademi, jaja i sl.). znam da sve može biti alergen, no bilo bi do
o da se staviš na tešku dijetu, odnosno da jedeš samo one namirnice koje su niskoalergene. nije lako, ali da se izdržati. <i></i>
eli
Sveta krava

PostPostao/la patkica » 11 pro 2005, 15:02

Ana, kad si vec spomenula - da se nadovezem. Breskva je prilicno jak alergen (znam iz razdoblja Mikine dohrane), cudi me da si ju uvodila tako rano. Ne citaj uvijek glupe (marketinske) preporuke koje pisu Hippovci i ostali Breskvu je do
o izbjeci cak cijelu prvu godinu, pogotovo u svjezem (vocnom) obliku (to sam citala negdje tipa Bebe). <
>Voce je i inace dosta kompliciranije i alergenije (da tak velim), sto je i jedan od razloga zasto je bolje krenuti sa povrcem u dohranu - benginije je <
>Korijenasto (mrkva, pasternak i sl) je prakticki bezazleno. <
>Ja sam prije 4 godine dosta
ijala o tome (alergija, celijakija i ostalo), mogla sam doktorirat, al sam
zo dosla do toga "jedi, bilo sta, makar hrenovke " <
><
><
><
><i></i>
patkica
svizac

PostPostao/la ana » 11 pro 2005, 19:28

Lena,da bi se organizam ocistio od tog proteina na koji beba alergicar reagira potrebno je nekoliko tjedana.Ja sam sad 3 tj.bez mlijeka,pa vidim rezultate,ali bilo je sluzavih stolica do prije par dana.Koliko dugo si bez mlijeka?<
>Patkice,na dohranu zapocetu s vocem sam isla na preporuku lijecnika jer povrce i meso moramo odgoditi(jer je rizicnije za bebu alergicara).Ovo su rijeci lijecnika,cijenjenog,dapace.<
>Breskva mi se moram priznati omakla u cijeloj gunguli opaski ovo da ovo ne i tako sam previdila to sto sam znala jos kao dijete.Iako po9 tablicama mislim da ide od 6 mjeseci.<
>A za hrenovke ,znam kaj pricas,jer smo bili i u fazama kad bi ozareni gledali kako nas sin jedinac jede hamburger iz mcdonaldsa. <
><
>Lena,jesi izbacila jaja iz prehrane?Kazu da to ide s alergijom na mlijeko <
>Ja jesam.Pazi,pogotovo je bjelanjak alergen. <
>ROKO 05.08.2001.<
>MARO 04.06.2005.<
><i></i>
ana
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la patkica » 11 pro 2005, 23:48

ne kuzim tog doca za povrce i voce nema mi sisla. pa na
oji 10 voca onak iz glave, skoro svako je bar malo sumnjivo, a i najcesce se konzumira sirovo. a povrce... pa ima ga hrpa bezopasnog. al do
o velis da je strucnjak, ja to vise idem logikom <
><
><
><
><i></i>
patkica
svizac

PostPostao/la iris » 12 pro 2005, 00:07

Lena, nemam konkretnih savjeta samo saljem malo podrske - pokusavam doci do svoje poznanice koja je imala isti slucaj ali nikako da uspijem. Znam samo da je strasno smrsavila jer kao sto i Ana kaze - stalno je bila gladna . Mislim da je ona pila sojino mlijeko ?<
>Kako god zelim da
zo ustanovite sve sto treba - kad ce biti gotove te alergoloske pretrage ? <
> <
>Lena 21/10/02<
> Vanja 30/08/04<
><i></i>
L. Jesenarka 2002.
V. Zmajica 2004.
iris
slavonska gazela

PostPostao/la ana » 12 pro 2005, 00:47

Patkica,znam i ja tako razmisljam,ali tako mi rece covjek koji nam je i dijagnosticirao neurodermitis.Inace ,bili smo kod dr.Pavicica,a o njemu se puno pisalo i ovdje po forumu.<
>U stvari,tako mi je svejedno kad tak i onak do godine dana moze jesti samo:jabuku,bananu i sljivu,a od povrca mrkvu,korabicu,spinat,blitvu i krumpir.Takve su nam upute za sad. <
>A ko za inat malac je prava papalica,za razliku od starijeg mu
ata koji je smio sve ,a nije htio nis. <
><
>Iris,ja pijem rizino mlijeko jer su mi za sojino rekli bolje ne,jer je i ona alergen.U stvari bas ga niti ne pijem ,osim u kavi.<
>Eh,da spekla sam si jednu vecer 3 palacinke od rizinog mlijeka i
asna .Tako sam bila gladna,pa sam odlucila pokusati.I pojela sam ih. Glad ne pita .<
> Daljnju alergolosku o
adu za sad necemo niti raditi jer nema smisla u njegovoj dobi.Kazu da je do 3 godine sve to jako nepouzdano. <
>ROKO 05.08.2001.<
>MARO 04.06.2005.<
><i></i>
ana
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mama dva djecaka » 12 pro 2005, 13:21

ponovo ja sa iskustvom iznijetim nekoliko postova iznad. ne bih se slozila sa misljenjem da je alergo testiranje do 3 godine nepouzdano (nisu ovo moje rijeci), i RIST i RAST testovi (imunoglobulini iz krvi) su nam puno pomogli u izboru namirnica/hrane koju je moj djecak mogao da jede, a radjeni su mu u uzrastu od 14 mjeseci. <
>Ponavljam utjehu (barem za alergiju na kravlje miljeko) - u ogromnom procentu nestaje do 3 godine starosti <i></i>
mama dva djecaka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Sljedeća

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.