Postao/la Wawayuq » 12 ožu 2004, 13:42
Moj mladji sin je bio jako alergican na mljecne proizvode, i dok sam ga dojila sam morala potpuno izbaciti iz svoje prehrane sve mljecnoga, pogotovo jogurt i sir. Jogurt i sir imaju vecu koncentraciju mljecnih bijelancevina nego cisto mljeko, a moj sin je bio alergican na mljecne bijelancevine. <
><
>Kako sam shvatila postoje dvije vrste reakcije na mljeko: intolerancija na laktozu, sto prati covjeka do kraja zivota, i alergija na proteine, sto moze nestati do 3. rodjendana djeteta. <
><
>Jakost reakcije isto moze biti razlicita, neke bebe dobiju po par neznatnih flekica, dok druge (kao moj sin) dobiju strasne napade povracanja (nikad kraja tom povracanju), krv u stolicama... <
><
>dok sam dojila sam u svoju kavu stavila sojno mljeko, i niti kap mljecnih proizvoda nisam konzumirala. Ne znaci da je tvoja beba toliko osjetljiva, ali vidis po reakciji - kako reagira kad pijes pola litre abkulture, i kako reagira kad pijes malo mljeka u svojoj jutarnoj kavi. Ako ces sama testirati njenu reakciju, neka prodju barem 4 dana da ne pijes ama bas nista mljecnoga, onda probaj si piti deci mljeka i prati bebinu reakciju, ako ne reagira, mozes za par dana piti jedan jogurt i opet gledati jeli ce dobiti neurodermitis..ovo SVAKAKO NIJE DOKTORSKI SAVJET, nisam doktorica, pa znas ono: pitaj pedijatricu prije nego sto mene slusas...<
><
> Mome sinu je alergija naglo nestala mrvicu prije njegovog drugog rodjendana. Od onda normalno jede jogurt, sir, pije mljeko... <i></i>