Sada je: 24 srp 2026, 01:07.

Problemi s kakanjem POMAGAJTE!

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Problemi s kakanjem POMAGAJTE!

PostPostao/la Mihaela » 24 sij 2006, 23:44

Evo napokon smo usli u shemu s dojenjem i mislim da nam do
o ide...iz rodilista smo izasli s 2200g a sada smo sa dva mjeseca na 3500 ali ogroman problem nam je kakanje.Usput pusa Ivani za moralnu pomoc u krizi S kakanjem je pocelo tako da su prvo stolice do nekih mjesec dana bile doslovno odmah poslije svakog podoja pa onda prvo stanka od 5 dana,pa onda 7 i provociranje toplomjerom,pa onda opet pauza deset dana i uspio je sam ali se je tih deset dana uzasno mucio i zadnje do danas 12 dana kada sam ja opet provocirala stolicu toplomjerom.Takoder mu je iskocio pupak jer je dobio jadan lagani
uh od tog silnog naprezanja i mucenja pa me to jos dodatno plasi.E da jos sam zaboravila reci da svaki put kad stolica na kraju izade ima je toliko puno da se uopce cudim di mu je to sve stalo unutra,boja je zlatno-zuta,gusta je ko pasta i dosta smrdi valjda od stajanja u crijevima i isto dosta smrdi kad prdi (namjerno necu reci prducka jer prdi ko veliki) i to obicno dok ga dojim.Evo sve sam nekako zdrobila z
da zdola ali mislim da cete me skuziti.Ne zelim se vise dovesti u situaciju s toplomjerom jer znam da to nije do
o pa dajte
zo savjete kako da mu pomognem <
><
><
><i></i>
Mihaela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Problemi s kakanjem POMAGAJTE!

PostPostao/la Schlatka » 25 sij 2006, 00:47

Vito je samo jednom imao problem sa stolicom (dva i pol dana nije kakao), pa sam mu ja dala polusatnu masažu trbuha sa baby uljem i ostavila bez pelene jako dugo, tako da ga ništa ne steže.<
>I pomoglo je, jer je nakon toga kakao tri puta zaredom.<
><
> <
><i></i>
Take my advice. I don't use it anyway...
Schlatka
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la eli » 25 sij 2006, 00:54

nije drama ako dojena beba ne kaki do tjedan dana. mislim da bi mu se stolica normalizirala kad bi u (skoro) svakom podoju došao do zadnjeg, masnijeg mlijeka. sitne bebe su nešto slabije pa se umore i odustanu prije kraja. unutar dva sata nudi mu istu sisu. neka jede što češće, nudi mu čim skužiš da je nervozan, pa i češće. neka mu razmak između o
oka bude max. 3 i po sata (koliko ima kila, toliki razmak). ja sam svojoj nudila na svakih dva sata. ako beba nije jako gladna raspoloženija je jesti i više se mlijeka stvara.<
>za doći do zadnjeg mlijeka možeš mu pomoći kompresijama. to su pokreti slični ručnom izdajanju koje kreneš koristiti kad vidiš da se umorio. ja sam ih koristila za skratiti dužinu podoja. ako imaš jaki let down možda mu to neće pasati, ali ne škodi probati. <
>sretno i pusa malom i velikom dečku! <i></i>
eli
Sveta krava

PostPostao/la ivana7997 » 25 sij 2006, 03:32

ma razloga za paniku nemas.<
><
>mozes pokusati svojom prehranom utjecati na njegovo kakanje. ali samo ako inace nemas super
zu probavu. npr. sok od sljiva, lanene sjemenke i sl jako vlaknaste tvari.<
><
>i do 14 dana je normalno. pustaj ga u toploj vodi da puno lamace nozicama, vozi bicikl, masiraj trbuscic...<
><
>hoces da ti dodjem pokazati? <i></i>
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Mihaela » 25 sij 2006, 11:53

Sto se tice masnijeg mlijeka mislim da to nije problem jer on posisa cijelu siku i cak ga je problem skinuti jer bi sisao valjda cijelo vrijeme Problem je ta spora probava jer se stalno napinje kakati,ima grcice i plinove,trbuscic je tvrd i stvarno se muci i jos u sve to kad krenu i grcici Mislim da ja moram promijeniti nesto u svojoj prehrani jer samo jos to nisam probala osim sto pijem onaj caj za dojilje.Sto se tice masaze i vjezbica za kukove to radimo kod svakog prematanja.Jedino sto mu pase i pomaze je nosanje na rukama jer onda se malo smiri ali svejedno ne kaka s tim da onda place cim ga spustim <
><
><
><i></i>
Mihaela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la SandraSM » 25 sij 2006, 12:31

Nemoj ga toplomerom, jer tako ce jos dodatno olenjiti creva.<
><
>Pokusaj da jedes suve sljive, nama je pomoglo i lako sredilo stolicu, svaki put. Dojena deca (iskljucivo dojena, koja ne dobijaju ni cajeve ni bilo sta drugo), imaju sklonost ka zatvorima (ali to nije pravi zatvor, vec pokusavaju iskoristiti sve hranljive sastojke iz mleka), ali do 5 dana kazu da nije opasno.<
><
>Posavetuj se sa lekarom s obzirom da se to ponavlja, neka ga pregleda.<
><
>Edit: nisam videla da masaze i vezbice vec radite.<
><
> <
><
><
><
><
><
><i>Edited by: SandraSM at: 25/1/06 11:32<
></i>
SandraSM
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Mihaela » 25 sij 2006, 14:01

Kod pedijatrice smo bili jer sam ja digla paniku kad se ispupcio pupak i ona je rekla da ima laksi
uh al da nista ne
inem.Idem onda danas u nabavku suhih sljiva i smokvi,kompota raznih i soka od marelice pa drzite fige da nam krene <
><
><
><i></i>
Mihaela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la VIPmama » 25 sij 2006, 14:11

Quote:pase i pomaze je nosanje na rukama jer onda se malo smiri ali svejedno ne kaka s tim da onda place cim ga spu<
><
>da te utješim.... ja sam svoj mlađeg doslovno 6 mj nosila, non-stop na rukama, u bb klokanici i u marami - ruke-cica. Zato se sad ne da nosit, odnosno, pomazi se i ode... <
>A starijeg nisam nosala kao bebu, zato 2,5 godine, s 15 i kusur kila.. mislim bolje da ga nosiš dokje tako mali nego s tri godine <
><
><
><
><i></i>
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la Mihaela » 26 sij 2006, 15:05

Curke jucer sam bila u nabavki suhih sljiva,smokvi i marelica i jos raznih kompota,navecer sam zgutala tonu toga i onda psovala do dva ujutro jer mi je bilo zlo i tako me sarafilo da mi je muz rikavao od smijeha.Uglavnom cujem ja nocas Mijo se nesto meskolji i napreze opet jadan pa sam ga digla da ga stavim na siku kad ono djete u govnima do pazduha i zadovoljno guguce i onda jos jednom ujutro ista stvar Uglavnom zivio forum i suho voce djete mi se vise ne muci <
><
><
><i></i>
Mihaela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la SandraSM » 26 sij 2006, 19:25

Jako mi je drago sto ste uspeli! <
><
><
><