Postao/la lare FORZA FIUME » 31 kol 2005, 11:05
Evo, mi relativno svježe prestali, no još sam pod dojmom <
>I ja sam dojila gdje bi se zatekli sa Raulom, kad bi god krenuo kmecat. Nekako mi je bila najprirodnija stvar. Pa su se mojih cica nagledali po Varaždinu, po Rijeci, malo po Puli, po Biogradu, po Umagu i pridružujucim mjestima...Nisam si nikada nabavila onih majica "sa plaštom" jer nisam smatrala da je to prizor koji moram sakrivat od drugih. Osim što sam željela da mi dijete slobodno zirka uokolo kasnije, kada je vec došao u tu fazu. Sjela bih negdje i obavili bi našu papatu.<
>kako je Raul dojio preko dvije i pol godine, medjutim, zadnjih cca pol godine on više nije ni tražio vani. Tada je to vec postala neka naša interna "razmjena nježnosti i inih dobara" koja mu je bila zanimljiva samo u vrijeme spavanja ili za kišnih dana kada smo više bili u kuci. Svo ostalo vrijeme (koje smo provodili okolo) dojenje mu nije bilo zanimljivo. Tj. druge bi mu stvari bile zanimljivije. <
>Moje je osobno iskustvo takvo da bolje ne može biti. Nisam doživjela niti jednu neugodu, niti jedan podozrivi pogled, komentar koji nije na mjestu.<
>I bolje da nisam, jer definitivno ne bih ostala dužna <
>Istovremeno, razumijem iskustva koja su neke žene navela na drugaciji nacin, na liniju manjeg otpora. Nismo svi isti. I nismo svi, na kraju krajeva, imali tu srecu da nam je okolina "normalna". Ja jesam. Poglede beskrajnog cudjenja i pitanja (tipa, još imaš miljeka?!) ne racunam pod stres. Više su rezultat ljudskog neznanja. Glupost i bezo
azluk rado bih kaznila kakvim paprenim komentarom, no bezazleno- smiješnu ljudsku sklonost zapikavanju gdje nije mjesto- ne nekima je to fakat total egzotika i neobicnost. Dvogodišnjak koji doji. Pa, hajde onda. Gledaj, pitaj. <
>Velim, nitko se nije baš usudio, ako je i imao takvih poriva. valjda nije, nije da sam se nešto bavila svojom okolinom u takvim trenucima. Ljudi bi pogledali jednom i dosta. Ili bi gledali raznježeno. kao ja danas druge dojilje kad se zateknem. Ne blejim jer poštujem da nekoj ženi to može biti odvec invazivno. Ali pogledam. Ne mogu odolit <
><
>Podgoricanko, zlatica, vidje fajterice moje! samo ti preodgajaj, tako i treba! pIMzo 17/1o/2oo2. <i></i>
MUME, 17.10.2002.
MUMIČIĆ, 04.07.2010.