Postao/la mama Draga » 28 lip 2006, 12:17
Upravo nam je ova tema aktualna zadnjih par dana....<
>Kod nas ti je situacija takva da Mila, mm i ja živimo u Zg, svi muževi i moji su u St ....<
>M sada ima 3 g i 3 mjeseca.....<
>Prvo naše odvajanje bilo je lani kada je imala 2 i po godine i kada je ostala na 5 dana kod dide i none u St, muževih roditelja.....<
>Bilo je sve 5, prošlo tako glatko a mi smo se mislili hoćemo li uspjeti....<
>Razlozi zbog kojih je ostala bili su ti da ne ide u dežurstvo zadnji tjedan u 8. mjesecu, ali osim toga mužev tata, koji je u međuvremenu umro, bio je dosta loše i nekako smo mm i ja mislili da bi im trebali ispuniti tu želju da budu skupa malo sa njom, prvi i jedini put nažalost,ona se nije protivila i kažem bilo je super...<
>Sve smo joj tada objasnili, što to znači da će ostati sama kod njih, da nas neće bit 5 dana, da će ju hraniti, kupati i stavljati na spavanje oni, a ne mi i tako ...ona je imala puno povjerenje u nas ali nije imala baš pojam o vremenu što to znači 5 dana i tako je strpljivo čekala taj dan...<
>Sada smo isto bili u St, prošli tjedan i on je trebala ostati, rekla je da hoće iako nije pokazivala veliko oduševljenje s tim, ali kad bi ju se pitalo jel hoće, bez razmišljanja je rekla da hoće.....<
>No kad je došla nedjelja i mi se počeli spremati, ona je lijepo rekla da neće ostati u St, a na naše pitanje zbog čega, odgovorila je: Biti će mi tužno ako vas neću vidjeti!!!<
>Rekla nam je sve!!! <
>Još jednom smo joj objasnili da ju puno volimo i da će
zo proći tih par dana i da ćemo doći po nju, da se ne
ine, da će joj biti lijepo da će se kupati,....ali njen stav je i dalje bio isti...<
>Dijete jednostavno zna šta želi.....<
>I nismo ju nagovarali,....spremili smo stvari i svi skupa se vratili nazad...<
>Sretni jer nam naše dijete pokazuje da joj je najljepše s nama!!!<
>S druge strane nama naš razum govori da bi joj bilo lijepo u St, i još bi išla i na Vis (more, zrak, divota), ali ne i ljepše jer je za nju ljepše da je sa nama, tamo gdje je njeno malo srce najsigurnije i tamo gdje je njen dom, iako nema mora, iako je vruće ko u paklu...ali dijete s 3 godine ne razmišlja o tome gdje je čistiji zrak i gdje je more, plaža i uživancija...za nju je sreća nešto drugo, njeni roditelji, ljubav, toplina, i sve ono što ima s nama....<
>Eto, tako da ta izjava ljepše je djetetu na moru, ne stoji jer prisjest će mu i more i klima, ako tuguje....<
>I svi roditelji koji tako govore, govore jer im je tako ipak malo lakše, ....a pod izlikom na moru mu je bolje....<
>Na moru će mu biti bolje tek onda kad poželi sam ostati na moru.....znači kad mu roditelj više ne bude potreban u tolikoj mjeri, a to će
zo doći i onda nećemo mi biti mišljenja da mu je bolje na moru bez nas....<
>No tebi je očito problem jer ona ne ide u vrtić, pa bi povratak u Zg značio i povratak tvojih roditelja, a toliko žrtve od njih ne možeš tražiti....Tako da ti nemam baš pametan savjet, šta da napraviš konkretno.<
>Ovo je moje promišljanje i naše iskustvo...<
>Ne treba ih za navodno njihovo bolje micati od sebe jer mislim da to mogu potpuno suprotno shvatiti..<
>Kad sam ja Mili rekla u toj cijeloj priči, da mi nju i dalje volimo i da to ne znači da mi ne želimo da je ona s nama, na njenom malom lišcu se razvukao neki osmjeh olakšanja, u stilu: Aha, znači sve je isto, ako ja i ostanem, to ne znači da vi ne želite da sam ja s vama, i dalje me volite...<
>Tko zna što se sve mota po tim malim glavicima, a ono što mislim da svaki roditelj ne želi je to da si dijete postavi pitanje njihove ljubavi prema njemu.<
>Jesam ga smotala, ali kužiš, nadam se?<
>I da dosta teško je noni prevalila preko usta da neće ostati.<
>Rekla je da to nije lijepo jer je obećala a sada neće ispuniti obećanje. Ma strašno je to kako oni sve shvaćaju...<
>I kad je ipak prevalila preko usta da neće ostati, i kad je nona rekla da nema veze da će ostati drugi put, vidljivo je bilo kako joj je pao kamen sa srca!!!<
>Nitko nije uvrijeđen, ona ipak ide s mamom i tatom i svi sretni i zadovoljni!!<
><
> <i></i>