Postao/la jzksv » 16 stu 2005, 23:22
Moja Katja ima 9 godina i jako je neodgovorna sto se zadace tice. Ako joj neko ne stoji nad glavom u stanju je oteeeeezzzzaaaaaati satima Uzas! To nam je najbolnija stvar u njenom skolovanju. To narocito oteze ako je zadaca neka lagana i rutinska, tipa prepisivanja, vjezbanja tablice mnozenja i sl. Ne znam sto da radim vise. Ako ju pustim da ide bez zadace (to im je osnova za ocjene), pokvarice ocjene totalno, a stvarno mi dodje da vise i ne pitam ima li zadacu. Druga stvar je sto ne mogu da ju naucim radnim navikama, a znam da ce joj trebati cijeli zivot. Mene niko nije kontrolirao, ja sam sama kad dodjem iz skole, pisala zadacu i tek onda se isla igrati i sl. I sve bilo super. I nekako sam sama od sebe odgovorna. A ona Stella je vec drugacija, mada i nema neke zadace, ali ima citanje. Ona dodje iz skole i odmah to obavi i to s veseljem. A ista ih majka rodila I kad ja Katji pocnem pridikovati, kako ce joj sve to trebati u zivotu, ona kaze da ce ona biti glumica i da joj nece trebati tablica mnozenja (odakle li je to pokupila?) Ja joj onda kazem da ce je svi varati i krasti joj novce, a ona kaze nek kradu, ja cu imati puno I sta da radim , ako iko ima neki pametan prijedlog, prima se. <
><
>Katja 14/5/96<
>Stella 2/3/00<i></i>
Katja 14.5.96
Stella 2.3.00