Postao/la Dabilly » 04 kol 2006, 10:58
zmijac, može, što te zanima, može i pp, a može i ovako - možda nekom pomognu naša iskustva...ja ne znam je li on asperger, nisam liječnica, ali se meni tako čini po njegovom ponašanju i svemu što sam pročitala, a i ts mi je rekla da bi mogao biti...jel te više zanima o njegovom ponašanju, razumijevanju, rutinama, bijesovima?<
>moj gregor, npr, nema ni mrvu agresije prema drugoj djeci. mene u zadnje vrijeme nekad zna lagano gurnuti ako ga odvodim od nečega što bi on u tom trenutku htio, ali tu oštro reagiram. inače, i bolje što je takav jer je jako velik i snažan - ima 5 godina, 125 cm i 30 kg, gromada od djeteta.<
>hranu moram sklanjati ispred njega, osobito kruh, tjesteninu, kolače (varivo bi moglo tri dana stajati pred njim). igra mu je nestrukturirana, jako ga je teško na nešto namoliti, osim na čitanje. voli bacati pijesak, i vodu, i lopte, i to sve na isti način - preko ramena i onda ih promatra kako lete. voli škakljanje i pjevanje i slova svake vrste, i
ojanje, i crtiće. loptati se zna, može uhvatiti loptu i baciti bez problema, ali kratko ga to zanima. bicikl, bojim se, nikad neće naučiti voziti.<
>spremati stvari - točno ga moram usmjeriti - ti stavi knjige na policu, luka će (moš mislit) autiće u kutiju, ja ću nešto treće...<
>sunny april (dobar ti je nick, moja su oba sina sunny april djeca - 2. (gregor) i 17. (luka) 4. rođeni ) apsolutno razumijem tvoju frustraciju školskim sustavom, i sama sam ga dijelom, samo ja u srednjoj školi radim... <i></i>
"You're weird.
I like you."