Postao/la kelly » 10 vel 2004, 16:48
viš, ja baš mislim o
nuto!<
>Te osnove, najosnovnije stvari, će učitelj puno lakše pribiližiti djetetu nego roditelj.<
>Zato većina vrtića na snijegu i ima nekakve pingvine,kokoši ili kaj ja znam, male tuneliće, balone, obaveznu traku na koju djeca stanu pa ih ona vuče gore.<
><
>Ovo kaj si napisala, hodanje uz
do, paralelno spuštanje,plug....to dođe nakon barem dva-tri puta što je dijete bil na skijanju, o vučnici da ne pričam.<
><
>Hana je i tako premala da sama obuće pancerice (i bit će to još neko vrijeme), također i da sama "zakopča" skije.<
>To sam radila ja ili teta učiteljica.<
><
>U talijanskoj školi je naučila hodati na skijama po ravnom (mada im je to prirođeno,dakle počnu "hodati" kao da i nemaju skije), stati na traku,sići sa iste i krenuti u željenom pravcu, spuštali su se kao "avion" sa blagim pokušajima da koče.<
>Što će reći - lagano raširene noge, koljena prema naprijed, dakle položaj recimo pluga.<
><
>U austijskoj školi, dakle njeno drugo skijanje, sve to isto, s razlikom da više nema "avion" spuštanja, nego su ruke na koljenima a noge postavljene u plug.<
>Također im u svrhu pluga stave malu loptu između bedara koja ih jednostavno "tjera" da koče.<
><
>Na kraju našeg drugog skijanja, moje dijete je počelo lagano (ponekad) kočiti, okretati ramena prema "dolje" i samostalno postavljati skije u plug.<
><
>JA ju to ne bi mogla naučiti za 2 x 6 dana skijanja.<
>Prvi puta je išla u školu na hrvatskom, a sada su tete pričale isključivo njemački.<
>I funkcioniralo je Hana 18.03.2001.<i></i>