Sada je: 12 kol 2026, 16:19.
Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy
Neda3kids je napisao/la:Što je droga? (moji tako pitaju)
Droga je nešto od čega više ne možeš misliti, ne možeš razumjeti što se oko tebe događa, i nisi više svoj. OD toga postaneš bolestan, tako da se potpuno promijeniš. Postaneš loša osoba. Počneš krasti, ružno govorit, ružno se odijevati... i sam postaneš ružan. Tvoji pravi prijatelji te više ne vole, a roditelji su jako, jako tužni što si postao takav.
Od droge se ne možeš sam izliječiti.
Drugi ti mogu pomoći.
Ako ti slučajno netko ponudi drogu. Nikad nemoj uzeti. Reci "NEĆU!". Ako ti je netko da, donesi je doma i ispričaj mi. Nemoj je sam uzimati. Onaj tko ti je da možda će te nagovarati i pričati lijepe priče, ali ne vjeruj mu. On je i sam uzima, a već sam ti rekla/rekao da su takvi ljudi zli.
Nikad nemoj sam prijetiti policijom, već porazgovaraj s onima koji ćete saslušati i koji će to učiniti umjesto tebe - tetom u vrtiću, roditeljima, učiteljicom...
Ja im tako odgovaram. Ne znam da li je dovoljno dobro. A sigurno ću nešto naučiti s vama.

maslacak je napisao/la:Eh, kad bi ostalo sve na ovom
- onda se nemoj drogirati, osim ako nisi jadnik/ca
- necu tata

Solea032 je napisao/la:a to ti nama savjetujes iz vlastitog iskustva?
mislim, ti si tako svome djetetu, cetverogodisnjaku, objasnio sto je to droga?
pa jos ufino tu razliku izmedju marihuane i koke?

cetverogodisnjaku je dovoljno objasniti da postoje 2 vrste droge - cigarete i šprice.

Balulalow je napisao/la:Ajme Šovinistu sa tim slabičima... a baš me zanima (kad smo več off t.)kako bi reagirao kad bi tvoj šestnajstgodišnji sin rekao, da je zaljubljen u najboljeg prijatelja?!

Zoila22 je napisao/la:cetverogodisnjaku je dovoljno reci da su droge stvari tipa tablete (neke cak mogu izgledati kao bonboni), cigarete koje cine stetu tvom tijelu, a neki ih ljudi uzimaju zato jer nisu na vrijeme naucili da to nije dobro za njih, i kad su jednom krenuli, sve im je teze prestati. Ljudi puse cigarete zato jer nisu naucili na vrijeme da je to lose, opasno, i fuj, i sad im je pretesko prestati.

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.