Sada je: 23 srp 2026, 18:00.

bi li trebali prestati?

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

bi li trebali prestati?

PostPostao/la ivanaCH » 29 pro 2006, 13:52

Ovako, moj D.N. ima 19 mjeseci, visok je skoro 90 i s cipelama ima 11 kg. Jede jako lose, cesto veceri provodim zbrajajuci zalogaje koje sam mu uspjela ugurati u toku dana, pitajuci se jel' to sve skupa predstavlja barem jedan posten obrok. Nema nikavih pravila, nema omiljenih jela, nikad ne mogu pretpostaviti sta ce pojesti a sto nece. I sto je najgore, cini mi se kako je problem u motivaciji, fokusu... ne znam kako bi to nazvala.... On nikad nije (osim mozda u nekim pocecima dohrane oko 8-9 mj) sjedio i jeo skoncentriran na hranu. Hrana mu obicno dosadi nakon 2-3 zalogaja iako se cini kao da je gladan i da ce pojesti sve. Pocne plakati, trazi da ga vadim iz hranilice i okrece se necem drugom. Probali smo sve, i da sam jede i da ga hranimo, i da sjedi s nama i da sjedi u hranilici. Uvijek isto, dva zalogaja i gotovo.
Inace je ok, dobre volje, zaigran, veseo, danju dobro spava, nocu slabo. Dnevno cica dosta, bar 5 puta, a nocu...ne pitajte!
Pitam se da li bi se njegov odnos prema hrani promijenio kad bi prestala dojiti? Je li moguce da zbog dojenja on nema fokus na hranu? Sta da radim?
Teško je skrenuti desno kad si već skrenuo lijevo.
K. 7g
ivanaCH
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la VIPmama » 29 pro 2006, 14:11

mislim da ti nema veze s dojenjem.
moj je sada 30 mjeseci, doji i dalje i danju i noću, danju manje nego tvoj ali ipak doji.

do nedavno nije jeo, odnosno jeo je jako slabo :dunno unazad nekih mjesec dana je počeo jesti sve, čak i mesa koji zalogaj (to nije jeo ali uopće).

ja zbog hrane ne bih prekidala dojenje :dunno (ali priznajem da sam si jedno vrijeme isto mislila da je radi dojenja :pee )
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la eli » 29 pro 2006, 14:25

nemoj prekidati. ovako bar kroz mlijeko unese hranjive sastojke koje ne unese sa običnim obrocima.
znam više slučajeva sa foruma gdje su klinci sisali do tri godine i opet super jeli, a i one kad su očajne majke nejedce "skinuli sa sise" oko drugog rođendana i apetit im je ostao isti.

D je već velik i pametan, mogla bi probati sa polu-ucjenom u stilu "kad pojedeš pola ručka, dobit ćeš sisu". :papica
eli
Sveta krava

PostPostao/la lastavica » 29 pro 2006, 14:54

Mi nismo prekinuli iako sam se cesto znala pitati da li bi ako prestane dojiti, vise jela ostalu hranu.
Kad gledam iz sadašnje perspektive mislim da ne. I sad nam se desava da dopodne jede minimalne kolicine.
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la IvanaFM » 29 pro 2006, 15:22

Bruno jede isto kao i tvoj D (sad malo vise), dojila sam ga 22 mjeseca, zadnjih mjeseci dojenja je znalo biti dana kad ne bi skoro nista osim mog mijeka htio jesti.
kad smo prestali s dojenjem nije se puno promijenio sto se jela tice. i dalje bi najradije odustao nakon 2-3 zalogaja. sad ima 4 godine i 2 mjeseca, ima nepunih 15 kg. cini mi se da je u zadnjih par mjeseci poceo bolje jesti, ali svce to varira od dana do dana, cak nije vazno sto sam skuhala, jedan dan to hoce i dobro pojede, drugi pit nece. jednostavno nema vremena za jelo.
Bruno, 10.10.2002.
IvanaFM
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la NatasaM... » 01 sij 2007, 18:06

U mene je s Ledom bilo kao kod Ivane FM. Dojila ili ne dojila, isto nista nije jela. 2 kockice cokolade i moze trcati cijeli dan.

Lana doji i jede sve. Vec sada jede kolicine otprilike kao Leda, a razlike su vise od 4 godine.

Ocito ljubav prema hrani nema veze s dojenjem.
NatasaM...
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Tajana5 » 02 sij 2007, 13:56

I mene ista stvar muci!
Marta ce evo 22 mjeseca i dnevno cica stvarno puno, a po noci kako kad - jednom, dvaput, nekad se ne probudi niti jednom. To je OK.
Ali isto gnjavi s hranom, ali ipak ima par stvari koje obozava jesti pa si mislim - mozda je samo zenska izbirljiva i zna kaj hoce. Ak bu tak i s 18 i s odabirom decki - nitko sretniji od mene! :mrgreen:

Ma salim se, ali da, mene je ovih dana isto bas mucilo to - kak bi bilo da prestanemo dojit, bi li bolje jela - i evo mi odgovora - ne.
MARTA, veljača 2005
MAJA, siječanj 2009
Tajana5
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la putnica » 03 sij 2007, 18:17

Slazem se s ostalima.

Ni N. vec 3 i po mjeseca ne sisa (sta je proslo vec i samo toliko?!), a prema hrani se odnosi slicno kao i tvoj David - jednostavno kao da nema vremena za nju.
Zapravo, kad jede - jede s velikim tekom (gust ju je gledat), ali to nikad nisu neke velike kolicine i uskoro se ili digne iz stolice za hranjenje i vice "gotoo je" ili, kako zadnje vrijeme cesto ne zeli vise u sjedalicu, jednostavno sidje sa stolice i odseta. Nekad se vrati jos koji put po koji zalogaj, ali... to je to.
Isto tako nikad nisam sigurna sta ce joj se jesti pa me spasi sto i inace obicno imamo par razlicitih stvari na stolu.

Ali zato tokom dana vise puta ode do frizidera i trazi Monte (a onda joj ja pokidavam uvalit nesto drugo.

U prevodu - i moj je savjet ne prekidati zbog ovog s dojenjem. Dapace!

(zaboravila sam reci i da ne pije vise nikakvo mlijeko - spasi me sto jede sir i pije jogurt.)
N 2005. R 2007. A 2012. M 2015. M 2017.
moj kromosom ljubavi

Ja lutam presretan ovom divnom zemljom il' kiša pada il' sunce sja, ja uvijek dobre sam volje, uvijek radosno pjevam, u mom srcu tuga neće naći stan... (Sv. Franjo Asiški)
putnica
Meštar za slučajnosti

PostPostao/la Buba » 04 sij 2007, 23:55

Mi smo prestali prije nekih mjesec dana, B. je uvijek lose jeo (sve osim juhe), tek sad je poceo malo bolje jesti, danas je recimo jeo cak i peceni krumpir (do sad samo pire), jede meso uvijek kad je za rucak (prije nikako).
Dakle, s vremenom se poboljsava.
Mada ne vjerujem da to ima neke veze s prestankom dojenja, mislim da je vise zato jer sam se ja malo skulirala oko njegove prehrane, pa ne nudim 10 zamjena za rucak, vec pojedi to ili nema nista drugo :mrgreen:

Moj savjet je isti kao i prethodni, ne prekidaj dojenje!
Kod nas je jedno vrijeme prolazila i ucjena :mrgreen:
kad pojedeš pola ručka, dobit ćeš sisu
Value has a value only if its value is valued.
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Mama iz Detroita » 05 sij 2007, 03:29

I ja se to pitam ovih dana.Emma ono sto voli jesti fino pojede,ima dana kada slabije jede,ali opet bolje jede nego H.kada je bila njene dobi.
Mene najvise muci nocno dojenje :nevi budi se najmanje 5 puta ,nekada i vise.Nekada mi dodje da prekinemo,a opet kada je vidim kako uziva u svakom podoju,igra se sa cicom i ljubi je,bude mi zao sto pomisljam na prekid.
Cini mi se da cemo ipak jos neko vrijeme cicati.
Mama iz Detroita

PostPostao/la † Sanika » 09 sij 2007, 09:27

ovo sto si napisala, quotam niže, kao da si opisala Paulu ... od rijeci do rijeci....samo nama i dan danas tako ide :cry: . Ništa, apsolutno ništa se nije promijenilo prestankom dojenja.
Tako da je moj savjet, nemoj prestati.

Jede jako lose, cesto veceri provodim zbrajajuci zalogaje koje sam mu uspjela ugurati u toku dana, pitajuci se jel' to sve skupa predstavlja barem jedan posten obrok. Nema nikavih pravila, nema omiljenih jela, nikad ne mogu pretpostaviti sta ce pojesti a sto nece. I sto je najgore, cini mi se kako je problem u motivaciji, fokusu... ne znam kako bi to nazvala.... On nikad nije (osim mozda u nekim pocecima dohrane oko 8-9 mj) sjedio i jeo skoncentriran na hranu. Hrana mu obicno dosadi nakon 2-3 zalogaja iako se cini kao da je gladan i da ce pojesti sve. Pocne plakati, trazi da ga vadim iz hranilice i okrece se necem drugom. Probali smo sve, i da sam jede i da ga hranimo, i da sjedi s nama i da sjedi u hranilici. Uvijek isto, dva zalogaja i gotovo.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Oskarovka » 09 sij 2007, 11:39

Ja sam friška mama, ali sam odgajatelj po struci i ne bih se složila sa onim "pola ručka", ja bi mu radije stavila manju količinu u tanjur za koju misliš da će možda pojesti i nakon što popapa čitav ručak nagradila ga sa cikom, jer tako ste oboje pobijedili. Još bolje bi bilo kad to što popapa nebi trebalo imati nagradu već da je zadovoljstvo samo po sebi, ali što ćeš...
Oskarovka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mamaKristina » 13 sij 2007, 20:46

Moj A je 10mj samo dojio,a onda mu 1dan nešto došlo i sad nema toga što on ne bi pojeo i to u bilo koje doba dana,jede više nego ja,a i dalje je cicoman!
T 26.9.2004.
A 30.11.2005.
mamaKristina
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.