Ovako, moj D.N. ima 19 mjeseci, visok je skoro 90 i s cipelama ima 11 kg. Jede jako lose, cesto veceri provodim zbrajajuci zalogaje koje sam mu uspjela ugurati u toku dana, pitajuci se jel' to sve skupa predstavlja barem jedan posten obrok. Nema nikavih pravila, nema omiljenih jela, nikad ne mogu pretpostaviti sta ce pojesti a sto nece. I sto je najgore, cini mi se kako je problem u motivaciji, fokusu... ne znam kako bi to nazvala.... On nikad nije (osim mozda u nekim pocecima dohrane oko 8-9 mj) sjedio i jeo skoncentriran na hranu. Hrana mu obicno dosadi nakon 2-3 zalogaja iako se cini kao da je gladan i da ce pojesti sve. Pocne plakati, trazi da ga vadim iz hranilice i okrece se necem drugom. Probali smo sve, i da sam jede i da ga hranimo, i da sjedi s nama i da sjedi u hranilici. Uvijek isto, dva zalogaja i gotovo.
Inace je ok, dobre volje, zaigran, veseo, danju dobro spava, nocu slabo. Dnevno cica dosta, bar 5 puta, a nocu...ne pitajte!
Pitam se da li bi se njegov odnos prema hrani promijenio kad bi prestala dojiti? Je li moguce da zbog dojenja on nema fokus na hranu? Sta da radim?

unazad nekih mjesec dana je počeo jesti sve, čak i mesa koji zalogaj (to nije jeo ali uopće).
)
budi se najmanje 5 puta ,nekada i vise.Nekada mi dodje da prekinemo,a opet kada je vidim kako uziva u svakom podoju,igra se sa cicom i ljubi je,bude mi zao sto pomisljam na prekid.