Sada je: 08 kol 2026, 20:44.

mirisni veš

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Re: mirisni veš

PostPostao/la rusulica » 06 srp 2010, 18:23

Orca je napisao/la:meni isto crni veš smrdi, ali sam počela čarape i donji veš (sve crno) prat na 60 i više ne smrdi, a ostalo crno i dalje perem na 40 i manje smrdi otkad čarape i donji veš perem odvojeno

ima i u tom istine, tako i ja radim i još čarape s praškom perem
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la škorpijica » 09 srp 2010, 02:27

Orca je napisao/la:meni isto crni veš smrdi, ali sam počela čarape i donji veš (sve crno) prat na 60 i više ne smrdi, a ostalo crno i dalje perem na 40 i manje smrdi otkad čarape i donji veš perem odvojeno

Oduvijek perem odvojeno čarape od ostalog rublja, ali svejedno mi svijetli veš uvijek ljepše miriši.
rusulica je napisao/la:Ipak mislim da je glavni razlog "smrada" što tamni veš peremo na nižim temperaturama koje ne uništavaju bakterije i onda se one razlažu i to smrdi. Kad pereš bijelo na 90 i to s praškom za koji mislim da je agresivniji nego tekući deterđenti unište se sve bakterije i one u robi i one koje se nakupe u naborima gume i nema što smrditi. Bijela roba ako je izvadim i nakon pola dana iz mašine ne smrdi a škura da već nakon sat vremena.

Da, i ja mislim ovako za robu opranu na 60/90...ali npr. svijetli veš koji perem na 40 mi lijepo miriši za razliku od tamnog opranog na 40. Možda je onda i do deterđenta jer za tamnu robu koristim one "da crno ostane crno".
Mama Mia28 je napisao/la:meni smrdi veš od arijela, persila...o tekućim da ne govorim :ne Od drefta je smrdio više nego prije pranja :lol
Vidiš...a meni baš dreft predivno miriši...ali onaj za bebe...robicu od sina sam uvijek prala s njim i puno njih me pitalo koji je to deterđent.
Dino 07.11.08.
David 24.12.11.
škorpijica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Tinica » 09 srp 2010, 14:20

Vidiš...a meni baš dreft predivno miriši...ali onaj za bebe...robicu od sina sam uvijek prala s njim i puno njih me pitalo koji je to deterđent.
Potpisujem od riječi do riječi :up
Dreft (ali samo onaj sa bebicom od kamilice) mi je uvjerljivo najbolji deterđent (onaj rozi sa onom ženskom mi nije ni sluga ovome) a u kombinaciji sa zelenim cocolinom defitnivno dobitna kombinacija. Mene su Franove tete iz vrtića znale zvati na mobitel da me pitaju sa čim perem odječu jer da sve na njemu tako fino miriši... :proljece
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la Mama Mia28 » 09 srp 2010, 15:11

Dreft (ali samo onaj sa bebicom od kamilice) mi je uvjerljivo najbolji deterđent (onaj rozi sa onom ženskom mi nije ni sluga ovome)

Ja sam imala ovaj drugi, možda je ovaj s bebicom bolji, zapravo baš ću probati :dada

u kombinaciji sa zelenim cocolinom defitnivno dobitna kombinacija.
ima nešto i u tim kombinacijama praška i omekšivaća :dada
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lilly » 09 srp 2010, 16:01

Tinica je napisao/la:
Potpisujem od riječi do riječi :up
Dreft (ali samo onaj sa bebicom od kamilice) mi je uvjerljivo najbolji deterđent (onaj rozi sa onom ženskom mi nije ni sluga ovome) a u kombinaciji sa zelenim cocolinom defitnivno dobitna kombinacija. Mene su Franove tete iz vrtića znale zvati na mobitel da me pitaju sa čim perem odječu jer da sve na njemu tako fino miriši... :proljece

Joj, savrsen je, savrsen...meni je jedna forumasica rekla za njega :srca :srca
Ja stavim malo i direkt u bubanj, cijela soba mi mirisi kad donesem frisko opran ves!!!
lilly
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la škorpijica » 09 srp 2010, 21:25

Tinica je napisao/la:Dreft (ali samo onaj sa bebicom od kamilice) mi je uvjerljivo najbolji deterđent (onaj rozi sa onom ženskom mi nije ni sluga ovome) a u kombinaciji sa zelenim cocolinom defitnivno dobitna kombinacija.

Tinica vidim da imamo isti ukus za mirise...i meni je od omekšivača zeleni cocolino :1 !
Dino 07.11.08.
David 24.12.11.
škorpijica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la srecica tara » 09 srp 2010, 21:30

Vidim da vam svima vise smrdi crna roba, meni i crna i bijela. Na dane, al zna se dogodit da mirise kad ej izvadim iz masine, i kad stavim na susilo, sve mirise. al kad se osusi e onda koda omeksivac ni prasak nisu dotakli robu :dunno . pokusat cu i ja sa octom zavrtit na prazno..mozda profunkcionira.
S-2005
K-2007
T-2009
J- 2011
slika

U životu nije važno koliko puta padneš, već koliko si se puta spreman dignuti.
srecica tara
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la rusulica » 09 srp 2010, 23:21

srecica tara je napisao/la:Vidim da vam svima vise smrdi crna roba, meni i crna i bijela. Na dane, al zna se dogodit da mirise kad ej izvadim iz masine, i kad stavim na susilo, sve mirise. al kad se osusi e onda koda omeksivac ni prasak nisu dotakli robu :dunno . pokusat cu i ja sa octom zavrtit na prazno..mozda profunkcionira.

Ovo je čudno... da ti ne pokupi neki miris izvana?
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la srecica tara » 10 srp 2010, 07:39

rusulica je napisao/la:
srecica tara je napisao/la:Vidim da vam svima vise smrdi crna roba, meni i crna i bijela. Na dane, al zna se dogodit da mirise kad ej izvadim iz masine, i kad stavim na susilo, sve mirise. al kad se osusi e onda koda omeksivac ni prasak nisu dotakli robu :dunno . pokusat cu i ja sa octom zavrtit na prazno..mozda profunkcionira.

Ovo je čudno... da ti ne pokupi neki miris izvana?

a sta ja znam... kad se osusi bude cila bljak, izgleda kao da opce nisam ulivala omeksivac. onda kad sam od volje ponovo perem i susim.
S-2005
K-2007
T-2009
J- 2011
slika

U životu nije važno koliko puta padneš, već koliko si se puta spreman dignuti.
srecica tara
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la SonjaV » 10 srp 2010, 21:45

Mene je mučilo što mi ne miriši roba. Znala sam nakon cijelog ciklusa pranja staviti opet na omekšivanje ponovo...i nebi to bilo to.
Dok nisam došla kod svekrve koja ima kišnicu (nemaju vodovod). Stavi 5 kapi omekšivača i ta voda mirišiiii :dada
tako da mislim da je i veliki razlog kamenac tj. tvrda ili mekša voda.
Indijanac '09.2002
Mrvica '05.2005
Bucka '06.2014
SonjaV
sa zalihama pelena

PostPostao/la TmamaKiN2 » 13 srp 2010, 12:41

da se malo ukljucim :mrgreen
napravila sam kako majstor kaze: oprala sam prvo sa sodom, istina, nisam nasla onu za bacve, tj. nisam imala vremena trazit, ali sam suknula jedno kilu obicne i oprala, nakon toga sam oprala s litrom octa, mislim da sam ju dobro isprala :dada
eh, sad ves, ne znam. dala sam si truda pa sam proucavala unutrasnjost (ja imam candy, onu kaj se puni od gore). iako ima svakako manje pukotina od one "obicne" za gljive i slicna sr..ipak sam primijetila da ima nesto gljivica oko bubnja, na gumi, onako u unutrasnjosti, morala sam bas pogurnuti glavu unutra :mrgreen onda sam kupila varikinu i pospricala (razrijedila i stavila u spricu) ono za deterdzent kako kaze majstor, malo i tu gumu, ali nisam se bas usudila ostaviti da predugo djeluje, prebrisala. nije se bas skroz skinulo, trebalo bi ponoviti postupak. zatim sam tu noc oprala bijeli ves, s dodatkom varikine i umjesto omeksivaca nalila bijeli ocat. uf, nije lose, iako kako jos nisam kupila sodu, oprala sam crni ves i ima jos uvijek taj neki miris, mozda ne tako intenzivan, ali svejedno :dunno
gdje ima tog drefta za kupit? koliko kosta kg? mozda bih probala promijeniti prasak, iako, ja perem s dashom
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
skolarac-maratonac N 07/2003
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la Tinica » 13 srp 2010, 15:35

Tamy Dreft je tekući deterđent i ja ga uvijek kupujem od 3 litre jer je tako najjeftiniji.
Sada zadnje je bio na akciji u Interšparu, i mislim da je došao manje od 30,00 kuna ;)
Savršen je vjeruj mi, na svim temperaturama super pere, veš prefino miriše, ma super je zbilja!!!
I obavezno probaj u kombinaciji sa zelenim cocolinom. Neznam, jel se sječaš kad sam pričala da kad smo ove godine bili na skijanju da me teta spremačica koja nam je čistila sobu pitala sa čime ja to perem veš jer da sve tako fino miriši. ;)
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la Masha » 13 srp 2010, 15:54

meni isto smrdi tamna roba :dunno, koristim tekući persil. jedino kad koristim praškasti deterdžent (dash) je ok, ali tako mi roba blijedi.
probat ću i ovaj dreft, baš me zanima.
Masha
dzkić više tekućine

PostPostao/la TmamaKiN2 » 13 srp 2010, 15:55

zahvaljujem. ajd, bas cu ga potrazit :zivili
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la melita » 14 srp 2010, 08:53

Zbog ovog smrada sam sav šareni veš, izuzev onog koji perem na ruke, počela prati na 60 stupnjeva.

Baš ste me zaintrigirale s tim dreftom, ne mogu dočekati kraj radnog vremena da ga kupim i odem doma uključit mašinu! :lol
žuti pojas prvi dan :sumo
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kimama1 » 14 srp 2010, 22:43

cure, zlatni lenor - miriše mrak i na robi opranoj na 30 stupnjeva
BAKA - NALIJA
kimama1
obična palunkica

PostPostao/la TmamaKiN2 » 15 srp 2010, 13:07

cure, zlatni lenor - miriše mrak i na robi opranoj na 30 stupnjeva

XXX za sva tri, sve sam ih isprobala i presla samo na njih. NO, ja svejedno imam te proklete gljive na gumi... :/
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la Mama Mia28 » 15 srp 2010, 13:28

Joj i mene ste zaintrigirale, jučer sam se ulovila kako u getrou šnjofam zeleni cocolino i dreft (s bebom) :lol
Definitivno ću probat tu kombinaciju :dada
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Stefanova_mama » 15 srp 2010, 13:37

TmamaKiN2 je napisao/la:ipak sam primijetila da ima nesto gljivica oko bubnja, na gumi, onako u unutrasnjosti

Za gljivice je jedini lek masinu ostaviti otvorenu kad nije u upotrebi (moja se puni sa strane, ne odozgo i to su me ovde u gljivastom, vlaznom podrucju naucili lokalni - otvori sirom vrata i izvuci fiokicu do kraja i tako stoji). Za ove koje se pune odozgo je jos jednostavnije, samo ostaviti podignut poklopac.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la rusulica » 15 srp 2010, 13:41

Stefanova_mama je napisao/la:
TmamaKiN2 je napisao/la:ipak sam primijetila da ima nesto gljivica oko bubnja, na gumi, onako u unutrasnjosti

Za gljivice je jedini lek masinu ostaviti otvorenu kad nije u upotrebi (moja se puni sa strane, ne odozgo i to su me ovde u gljivastom, vlaznom podrucju naucili lokalni - otvori sirom vrata i izvuci fiokicu do kraja i tako stoji). Za ove koje se pune odozgo je jos jednostavnije, samo ostaviti podignut poklopac.

vjerujem da to pomaže ali ja to npr ne mogu jer bi bubnula u vrata mašine kupaonskim vratima svaki put kad bi ušla u wc :dunno jer mi je mašina s desne strane odmah na ulazu u wc
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la filipovamama » 15 srp 2010, 13:48

Zeleni cocolino :srca

Zlatni lenor mi je isto dobar. Baš sam ga neki dan kupila.

Ali, s tim kamilica bebljim dreftom nisam bila oduševljena. Baš ću ga probati u kombinaciji s zelenim čočolinom koju hvalite.

A s tamnim vešom nikako na zelenu granu. Znači, od sada ga moram malkice predoprati, pa preprati, pa prati, pa nakon toga još par puta oprati...i odmah ga zaskočiti i objesiti i po mogućnosti što više tamnog prati na većim temperaturama :znoj
Možda mi je bolje da počnem kupovati samo svjetlu robu :dunno
Filip - 16.01.1996.

Onkraj born on 23 November 2008 at 14:20 in Zagreb
filipovamama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la TmamaKiN2 » 15 srp 2010, 14:18

Za gljivice je jedini lek masinu ostaviti otvorenu kad nije u upotrebi (moja se puni sa strane, ne odozgo i to su me ovde u gljivastom, vlaznom podrucju naucili lokalni - otvori sirom vrata i izvuci fiokicu do kraja i tako stoji). Za ove koje se pune odozgo je jos jednostavnije, samo ostaviti podignut poklopac

hvala. ma, sve ja to i radim, cak ostavim i vrata od ostave otvorena (tamo je masina) ali svejedno nema koristi :dunno
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la IINA » 15 srp 2010, 14:52

Kupi sredstvo protiv gljiva. Ja imam neko doma, samo za tu namjenu,
s tim špricam onu kutiju za prašak. I odlično je.
Neka žuta flašica, kupujem u Komoboji. Bum pogledala kak se točno zove.
A kad ih konačno skineš, onda drži mašinu stalno otvorenu.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la palunkica » 15 srp 2010, 15:15

Postoji u DMu sredstvo protiv gljivica koje nije na bazi klora i puno je manje agresivno. Onaj Dr Beckmann ili kak li se već zove.

Može se koristiti i za tkanine. Pokušaj s tim dobro našpricati, ostaviti 15tak minuta, izvrtiti na ispiranje, ako nije sve otišlo ponoviti postupak. Na kraju pusti program na 90 s octom.
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la TmamaKiN2 » 15 srp 2010, 16:16

Neka žuta flašica, kupujem u Komoboji. Bum pogledala kak se točno zove

ajde vidi, bila bih ti zahvalna

kad ih konačno skineš, onda drži mašinu stalno otvorenu

pa drziiiiim :/
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la elizabeta » 15 srp 2010, 18:15

filipovamama je napisao/la:
A s tamnim vešom nikako na zelenu granu. Znači, od sada ga moram malkice predoprati, pa preprati, pa prati, pa nakon toga još par puta oprati...i odmah ga zaskočiti i objesiti i po mogućnosti što više tamnog prati na većim temperaturama :znoj

ma ne moraš ga paziti maziti i zaskakati :lol
moja mašina je starija od mog najstarijeg djeteta i moram ovako: NIKAKO ne pretrpati mašinu (čemu teško odolim), OBAVEZNO prati na 60 i odmah vaditi i vješati.
Skužila sam da je deterdžent nebitan, pa nakon silnih novaca bacanih na najskuplje, sad kupim one najjeftinije tipa Lel u Lidlu, ili onaj neki Maxima cvjetni u Kauflandu...

Omekšivač ovaj spomenuti zlatni Lenor (fashion milano činimise) i odnedavna plavi welness Ornel (jasmin&cotton)
Od cocolina znam uzet roza ili bijeli, zeleni nisam probala, činio mi se malo prejak "na prvu" :dunno
Od Silana mi je o.k. onaj sensitiv od badema, bijeli.

I skužila sam da mi mašina ulijeva vodu u omekšivač, pa ga na kraju pranja stavim posebno i odvrtim .

"... upoznah i zlo i gore, prijetile mi noćne more, ali gle, na svoj usud hud - ja nasadih konjski ud" (spomen na Vesnu Parun)
elizabeta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la rusulica » 16 srp 2010, 09:25

šta nitko od vas ne koristi dm-ov omekšivač? meni je :1 pogotovo jasmin :srca
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la mirbi » 16 srp 2010, 09:32

Toliko sam toga isprobala, a nikakva rješenja. Niti lipo opere, niti lipo miriše. I najskuplji, i najjeftiniji. :/ Kupila sam sad i taj zeleni Dreft i zeleni Cocolino, al ne miriše mi spektakularno. :dunno
'Čovječe, vrati se sebi dok još imaš kome.'
-----------------------------
S 2000 / R 2005
Moj dućan
mirbi
volim dinarski look s mozgom

PostPostao/la Nana1971 » 16 srp 2010, 09:34

ma uz meku vodu svi su deterdzenti i omeksivaci dobri :/ uz jako tvrdu, dzaba ti sve.
Zemlja je smrtnim sjemenom posijana Ali smrt nije kraj Jer smrti zapravo i nema
I nema kraja Smrću je samo obasjana Staza uspona od gnijezda do zvijezda. Mak Dizdar
Nana1971
blissful reduša

PostPostao/la mirbi » 16 srp 2010, 09:36

Jedno sam vrime koristila Silan sensitive i Persil sensitive, bila je to dobra kombinacija. Odustala sam kasnije, vjerojatno se pokvarila. :dunno
'Čovječe, vrati se sebi dok još imaš kome.'
S 2000 / R 2005
Moj dućan
mirbi
volim dinarski look s mozgom

PrethodnaSljedeća

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.