16 ožu 2011, 10:44
To je također loša odgojna metoda, uzimam sebi za pravo tvrditi to kao roditelj malo starije djece od tvojeg trogodišnjaka. 16 ožu 2011, 10:59
.16 ožu 2011, 14:40
napisala sam da kad niti jedna metoda ne upali da ga pucnem po guzi. Svatko ima svoje mišljenje i meni i dalje neopisivo idu na živce roditelji koji milim glasom smireno objašnjavaju svojoj srećici da nije lijepo voziti autić po televizoru u gostima , a on ju i dalje blaženo gleda i vozi autić po mom televizoru
16 ožu 2011, 15:54
.
. To da se dijete roditelja boji i da je radi toga "dobro" je meni, osobno, naopako
,
16 ožu 2011, 16:01
. To ne bih raspravljala tu, lijepo reci roditeljima koji to svojoj djeci dopuste kod tebe da ti ne odgovara
16 ožu 2011, 17:57
Volvo je napisao/la:I došli smo do još jedne teme, vožnja autića po tuđem televizoru. To ne bih raspravljala tu, lijepo reci roditeljima koji to svojoj djeci dopuste kod tebe da ti ne odgovara
i ne dozvoljava nikome da vozi autiće po staklenom stolu, a kad netko donese balun u db on kaže da će se sa tim igra samo u hodniku
16 ožu 2011, 18:34
Odgoj ima puno veze s davanjem primjera, moguće da ti je zato dijete pristojno, da vidi kako se ophodiš inače pa se i ono ponaša tako, nisam sad ironična, ne spuštam ništa, ozbiljno to mislim. Svojim primjerom pristojnosti najviše se doprinosi djetetovoj pristojnosti (izuzmimo situacije bacanja po podu u nekoj za dijete stresnoj situaciji, kad je nečim frustrirano: glađu, umorom, bolešću, čimegod, a što mislim da su okidači tantrumima npr.). Dijete ti je dakle, pristojno, i bilo bi takvo i da ne dobije po guzi
16 ožu 2011, 19:20
16 ožu 2011, 19:49
16 ožu 2011, 20:19
ring je napisao/la:nadicab ma to sam naglasila kako se ne bi izveo zaključak da je dugim monolozima alternativa batina.
mene zanima sljedeća stvar kako djetetu kojeg se kažnjava batinama, danas-sutra objasniti da udaranje ili primanje udaraca od drugih nije ok, ako su doživjeli to isto od onih koji ih najviše vole tj. roditelja?
16 ožu 2011, 20:29
16 ožu 2011, 22:31
kad joj prigovorim da pretjeruje i da je to i tužno i ružno i opasno njezin odgovor je gdje bi ja došla sama sa njih dvoje za par godina bi me pregazili da ih sad ne dovedem u red
ponavljam to je dijete koje NIKAD nije dobilo čak ni po guzi
16 ožu 2011, 22:53
titirlica je napisao/la:ja sam kao dijete dobivala po guzi , moj muž također neznam kako ali mi se međusobno ne zlostavljamo ni fizički ni psihički dapače mi se jako poštujemo i volimo![]()
Imam prijateljicu koja je bila jedinica i nikada ama baš nikada nije dobila po guzi ili nedaj bože batina , ima predivne roditelje koji su joj pružili sve na ovom svijetu , svega se odricali zbog nje , danas je ona majka dvoje djece i ona nezna problem rješiti razgovorom, kaznom ili malo po guzi , ona svoju djecu pošteno namlatikad joj prigovorim da pretjeruje i da je to i tužno i ružno i opasno njezin odgovor je gdje bi ja došla sama sa njih dvoje za par godina bi me pregazili da ih sad ne dovedem u red
ponavljam to je dijete koje NIKAD nije dobilo čak ni po guzi
![]()
Osim svog odnosa prema djeci ona ima i jako ružan odnos prema svojim roditeljima , stalno ih omalovažava, vrijeđa i doživljava ih samo kroz novce kad i ako joj šta treba i naravno oni su i dalje bezuvjetno tu uz nju![]()
Dakle nema pravila u kakvu ćeš osobu izrasti
16 ožu 2011, 23:03
17 ožu 2011, 17:58
Hajdi je napisao/la: Uvijek postoji bolje rješenje samo nismo u stanju vidjeti ga.
MOgla bih to isprobati, baš me zanima kakva će biti reakcija.17 ožu 2011, 19:15
mene zanima sljedeća stvar kako djetetu kojeg se kažnjava batinama, danas-sutra objasniti da udaranje ili primanje udaraca od drugih nije ok, ako su doživjeli to isto od onih koji ih najviše vole tj. roditelja?
"
17 ožu 2011, 20:02
18 ožu 2011, 08:38
Također je ružno vidjeti mamu koja svoje dijete udara po guzi i nakon toga ga ljubi i traži da joj obeća da se neće više ružno ponašati.
18 ožu 2011, 09:54
18 ožu 2011, 12:50
ivanaibruno je napisao/la:Ja se sjecam, dok mi je dijete bilo maleno, tipa 1-2-3 godine, da sam bila 100% sigurna da cu uvijek naci nacin da ne moram koristiti svoju ruku u odgoju.
S njegove 3-4 godine sam ozbiljno pocela razmisljati: a da ga klopim?
A s 4-5 godina sam ga prvi put klopila.
20 ožu 2011, 16:17
ring je napisao/la:nadicab ma to sam naglasila kako se ne bi izveo zaključak da je dugim monolozima alternativa batina.
titirlica je napisao/la:
kod nas razgovori jednostavno ne pale, on kao da uživa kad ja govorim to se ne smije , to nije lijepo i ond radi upravo to i podmuklo mi se smješka
20 ožu 2011, 20:21
21 ožu 2011, 11:46
21 ožu 2011, 12:00
21 ožu 2011, 12:53
Adorabla je napisao/la:ring je napisao/la:nadicab ma to sam naglasila kako se ne bi izveo zaključak da je dugim monolozima alternativa batina.
ali si time dala do znanja da se slazes vise s dugim monolozima nego batinama, a jedno i drugo je jednako pogubno i lose u odgoju djece.titirlica je napisao/la:
kod nas razgovori jednostavno ne pale, on kao da uživa kad ja govorim to se ne smije , to nije lijepo i ond radi upravo to i podmuklo mi se smješka
dijete se u toj dobi se „podmuklo smješka“ zato što mu je neugodno, zato što zna da je zgriješilo i ne zna još točno koje je socijalno prihvatljivo ponašanje njegovoj mami.
- ima jos malo 13 mjeseci), nekad ignoriram. Cak kada hoce napraviti nesto sto ne smije, a ja se pravim da ne gledam, on ceka da se ja okrenem, pogledam ga i onda stavi u usta 21 ožu 2011, 13:07
htjela bi samo reći da je moj stav da ne treba uvijek odmah osuđivat roditelje koji na prste jedne ruke mogu nabrojat da su dijete lupili po guzi - ja se se slažem da je vjerojatno bilo načina da se i to izbjegne, ali u tom trenu taj roditelj nije to očito mogao izbjeć i eto, dogodilo se. i neće to djetetu ostavit traume, posebno ako i sam roditelj kuži da je trebalo drugačije. dijete isto može vidjet da nije ni roditelj savršen i da griješi, ali da se isto može ispričat i nastojat popravit i tako dalje - bitno da iz toga svi nešto nauče i idu dalje.
21 ožu 2011, 13:11
pa reko sam ti neću tebi nego samo njemu on mi neće ništa
21 ožu 2011, 13:14
titirlica je napisao/la:Neki dan on meni veli , mama ja neću tebi bježati preko ceste , ja ću samo dedi pobjeći, i ja naravno dreknem : moooolim , zašto ćeš dedi bježati , zar se nismo dogovorili da je to opasno i da se to ne smije , a on meni mrtav -hladan, pa reko sam ti neću tebi nego samo njemu on mi neće ništa
![]()
Pa da ja sad pustim mirne duše dijete s dedom u park
iz ovog bi se primjera dalo izvući raznih zaključaka u svim smjerovima21 ožu 2011, 13:18
21 ožu 2011, 13:19
latica je napisao/la:po meni je problem u tome što se stalno govori - ne batine, ali se ne govori - a što onda napraviti. ne uči se roditelje kako postaviti granice i prilagoditi svoj pristup svakom pojedinom djetetu jer su djeca isto različita i ne pali kod svakog isto.